Skip to content
9 reacties
1940 weergaves

Ik wil accutane, maar hoe vragen??

Ik heb best wel erge acne, heb wel ergere acne op foto's gezien. Hoe vraag ik dit aan mijn ouders, ik ben bang dat ze zeggen je bent mooi hoe je bent. Ik weet dat er ernstige bijwerkingen zitten zoals suïcidale gedachten en depressie. Mijn eigenwaarde is nu heel slecht ik wil weer normaal naar buiten kunnen. Ik durf niet te zwemmen. Omdat op mijn rug van die pukkels zitten. Mijn depressie kan niet erger worden dan dit, ik denk juist als ik deze pil neem dat ik dan gelukkiger word. Ik heb benzylperioxide, gezichtshuid middel gebruikt, vervang met regelmaat mijn bedlakens en drink veel water. Heel weinig resultaat. Hoe moet ik dit vragen? Hebben jullie ervaring met deze pil?

15 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik zou denk ik alleen tegen mijn moeder zeggen dat ik naar de huisarts ga omdat ik last heb van mijn acne. De huisarts bepaalt dan wel medicijn. Je hoeft dan niks uit te leggen behalve; ik heb dit vaag de dokter gekregen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Gebruik skincare ik heb ook last van acne maar is nu al veel beter doordat ik skincare gebruik ik krijg soms nog wel nieuwe maar dat zijn jeugdpuistjes en die gaan wel weer weg

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik heb je topic nog eens gelezen en ik begrijp dat je niet goed weet hoe je het aan je moeder moet vragen. Dat lijkt mij nog al simpel, je gaat naar haar toe en je zegt: Ma, ik heb gelezen dat er een middel tegen acne bestaat dat goed werkt en dat heet accutane.
    De volgende stap is dan naar de dokter gaan want je krijgt het alleen op recept. De vraag is of de dokter jou dat recept wel gaat geven. Hier: https://www.healthline.com/health/accutane-side-effects-on-the-body zie je heel mooi wat het allemaal doet. Je kan er ook haaruitval door krijgen bijvoorbeeld en dat kan blijvend zijn.
    Het werkzame bestanddeel van Accutane is Isotretinoine. Als ik bij Wikipedia kijk wat dat allemaal doet dan zou ik het niet graag gebruiken.

    Ik zie dat jij er heel erg mee zit, maar dat is voor een groot deel psychisch. Jij zit er heel de tijd naar te kijken en aan te denken. Volgens jou heb jij het in ernstige mate, maar ook dat is jouw beoordeling. Ben jij er al wel eens voor naar de dokter geweest?
    Er zijn nog wel andere middelen die de dokter kan voorschrijven en hij zal zeker niet gelijk naar de Accutane grijpen.
    Die Omega pillen vind jij duur, en vanuit jouw situatie kan ik dat wel begrijpen. Ik heb gezien dat bijvoorbeeld bij de AH XL waar ik woon een vakkenvuller van vijftien 5,19 euro per uur verdient. Dat schiet niet op!
    In een potje zitten meestal iets van 60 pillen of capsules, dus daar doe je wel even mee. Als je moeder het betaalt dan kost het jou verder niets en die Accutane pillen zijn duurder. Die moeten ook betaald worden.

    Heb jij vrienden? Als je rijk en knap bent heb je altijd vrienden, maar de vraag is of het echte vrienden zijn. Als je wat minder volmaakt bent en je hebt vrienden dan weet je dat het echte vrienden zijn.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Voor dit medicijn moet je eerst getest worden de test bestaat uit bloedafname zodra je bloed goed is mag je er mee beginnen

    Maar je krijgt eerst een ander middel voor dat je aan de roalcatane mag dat is het laaste middel wat ze daar voor hebben dus krijg je dat niet zomaar dus even langs de huisarts

    Succes

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zie dat ik de verkeerde leeftijd had ingevuld. Ik heb het bericht van de 16 jarige geschreven. Om onduidelijkheid te voorkomen ik ben de topic starter

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Dit is misschien heel wat maar ik heb gehoord dat een vegetarisch dieet wonderen doet. Ik ben vegetarisch.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Bedankt man van 23 voor het uitgebreide antwoord. Ik heb naar de artikelen gelezen, Het waren interessante artikelen alleen van die 2e link begreep ik vrij weinig. Je hebt me verkeerd begrepen. Ik durf het niet aan mijn ouders te vragen om accutane, Bang dat ze het meteen afwijzen na inzien van alle bijwerkingen. Misschien hadden mensen tips zodat ik het goed kan vragen en een betere kans heb op slagen. Ik las dat het koreaanse onderzoek over mensen ging die milde tot matige acne klachtten hebben. Ik weet niet onder welke categorie val, maar iig niet mild. Ik zit denk ik tussen matige en ernstige acne tussen. Je schreef over dat die pillen/capsules/voedselsuplementen niet duur zijn. Ik vind dat zelf best prijzig. Ik dacht altijd dat die voedselsuplementen onzin zijn en alleen voor marketingdoeleinde werden gebruikt.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij lijdt erg onder je puistjes en dat begrijp ik wel. Nu wil je dus naar een discutabel middel grijpen, maar je moeder wil dat niet. Het is zo dat er een oorzaak is voor die puistjes en dat heeft veel te maken met je voeding en je hormonen. Aan die hormonen kan je weinig doen, je bent vijftien, maar voedingssupplementen kunnen wel helpen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Omega-3 en Omega-6 vetzuren een gunstige invloed hebben op acne.

    Hier kun je er over lezen: foodhospital.nl/251/ en hier ook, maar dan wat wetenschappelijker opgeschreven en met wat meer informatie over wat acne eigenlijk is: orthokennis.nl/nieuws/Omega-3-en-6-vetzuren-acne-vulgaris
    In het eerste artikel wordt gesproken over EPA en DHA en hoe dat zit kan je hier lezen: vitakruid.nl/blog/omega-3-vetzuren-wat-is-het-verschil-tussen-ala-dha-en-epa

    Die Omega vetzuren kan je gewoon kopen bij winkels zoals Kruidvat en ze zijn niet duur. Bovendien zijn ze ook heel gezond voor andere zaken, bijvoorbeeld voor je ogen, je hart en je hersenen. Het helpt ook bij ADHD. Er zijn verschillende merken en verschillende doseringen. Kijk op het etiket. Zoek ook wat informatie met Google bijvoorbeeld, dan weet je wat er is en wat je hebben moet.

    Ik denk dat jouw moeder het wel wil betalen als jij dan belooft niet meer te zeuren over Acutane.
    In die Acne artikelen wordt gesproken over een verbetering binnen tien weken, dus met een beetje geluk ben jij ruimschoots op tijd klaar voor het zomerseizoen en kun je zonder schaamte je hemd uit trekken.

    Veel succes er mee!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Je kan gewoon zelf naar de huisarts voor informatie zonder je ouders eerst dan heb je de kennis en kan je daarna in gesprek

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten