Skip to content
75 reacties
2209 weergaves

als jongere in een rolstoel zitten door perthes vervolg

ja ik heb maar dezelfde naam gekozen zodat men kan volgen

met mij gaat het niet slecht, geduld hebben tot alles beter wordt.

mooie en stoere doen ok hoor, zoals andere gasten. ze hangen echt niet heel de tijd rond elkaars nek als je met hen optrekt.

Ik probeer terug wat andere dingen te doen dan alleen maar naar mijn lief. Maar ik ben nog steeds wel veel bij haar. Met haar gaat het goed en niet goed. Met die rug gaat het niet echt goed. Ze ligt veel, ook in haar rolstoel zetten ze nu veel de rug plat. Ze zegt nu dat ze elk plekje van de plafonds thuis kent lol. Maar voor de rest gaat het wel ok. Niet meer zoals in het begin, toen ze zei worden we maar gewoon vrienden, ze laat nu zien dat ze het heel goed vind dat ik haar lief ben, en dat ik niet ga weglopen. Dat voelt echt wel beter dat ze zo doet. Ze hoort nog steeds graag het verhaal over de bloemknop als ze het moeilijk heeft met dat korset. Maar ze weet dat het nodig is, ze heeft eens met de andere halskraag rechtop willen zitten in bed en dat voelde of haar hoofd af haar schouders schoof, wil ze nooit meer uitproberen. Haar broer was boos toen hij het hoorde.

ze is echt heel stoer en moedig en cute. Ze vind het echt heel leuk als ik dat zeg.

Ik hoop dat ik vlug terug op de been geraak, dan kan ik terug meer dingen alleen samen met mijn lief gaan doen. Ik heb al tegen ergo gezegd dat ik later wat meer over haar verzorging wil leren om samen eens een paar dagen kunnen weg te gaan. Hij zei dat ik dat best met haar bekeek. Ze vond het eerst niet leuk, maar toen ik zei waarom dan toch wel. Ze was al aan het zien wat we dan kunnen doen, maar dat is veel te vroeg. Het gaat met mij goed, maar de rolstoel gaat nog wel een hele tijd blijven vrees ik, tot het beter is. Binnen een paar maanden een paar stapjes misschien maar meer ook nog niet nu. Maar als we een jaartje of 2 ouder zijn wil ik dat echt wel.

Ik ben wel blij dat ik wel terug wat meer andere dingen doe. Ik ga vandaag wel niet naar de scouts. Bij de verkenners gaat het vandaag niet, en er wat stil bijzitten om toe te kijken op de kleintjes begint koud te worden in die stoel, heb geen zin in kippevelbenen lol. Ga zwemmen denk ik.

14 jaar
3 jaren geleden

75 Reacties

  • Beste vriend, Het is een hele tijd geleden dat hier voor het laatst wat gepost werd, maar ik ben je niet vergeten. Inmiddels ben je vijftien geworden, alsnog gefeliciteerd. Geen korte broek meer bij scouting als je dat nog doet.

    Ik merk dat de scholen in Belgie gaan sluiten voor de vakantie dus ik neem aan dat jouw operatie of inmiddels gebeurd is of binnenkort gaat plaatsvinden. Dat wordt dan de tweede zomer voor jou die verpest wordt. Ik hoop echt dat het nu meer succes heeft dan je vorige operatie.
    Dat rechtzetten van die heupkop is iets wat ik wel meer lees als het om Perthes gaat, in tegenstelling tot dat boren van gaatjes, die core decompression. Ik zag dat ze het bij andere heupproblemen toepassen, bij versleten heupen bijvoorbeeld, maar die patienten hoeven daarna niet in het gips.

    Ik vraag mij ook wel eens af hoe het nu gaat met jouw lief. Zowel voor jou en zeker voor haar moet het een zware last zijn te weten dat het met haar nooit meer beter gaat worden. Ik hoop dat jullie genoeg steun van familie en vrienden krijgen om het aan te blijven kunnen.
    Die periode in het gips is ook ellende, maar dat is een eindig iets.

    Ik wens je het allerbeste en ik hoop dat het voor jou verbetering geeft. Je bent wel gewend aan die rolstoel, maar zonder, zoals alle andere jongens is toch een stuk fijner. Iedereen wil zijn zoals anderen en kunnen doen wat anderen ook kunnen doen.

    Veel sterkte!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ja die gaatjes dat heet core decompression was voor betere doorbloeding. Was dus geen succes. Maar dat gaan ze niet meer doen. Het gaat over de heupkop en ook de stand, een heel gedoe maar weer, maar dus terug een operatie nodig. Ik zie er niet naar uit want als het dan toch niet aangroeit, dan gaat dat ook niet veel uitmaken denk ik pff. Maar ja het moet dus gebeuren.

    En dan die gips zie ik ook niet naar uit. Maar mijn ma wil dus juist niet dat ik heel die tijd in het gips alleen maar in bed lig en meer dingen ga doen dan verleden jaar. Ik verveelde me toen ook vreselijk. Maar dingen doen en naar buiten gaan met de vrienden of naar de zee in dat zorghotel in zo'n gipsding lijkt me ook niet alles. Maar als mijn lief zo veel durft kan ik moeilijk onderdoen dus ik zal wel moeten.

    Ja over durven, je kan dus met een rolstoel op een roltrap als je weet hoe, mijn lief kon dat vroeger ook. Ga ik dus nu ook leren. En ik ben nu echt heel goed geworden met drempels en treden en hellingen. Ik ben vlotter met de stoel dan met de krukken hoor. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zo goed zou zijn met mijn karretje.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Ik schrik er nog al van dat jij weer geopereerd gaat worden en weer acht weken in zo'n gipsbroek moet doorbrengen. Dat kan je een jongen van jouw leeftijd toch niet aandoen!
    Ik vraag mij af of die dokters maar wat proberen of dat ze een redelijke zekerheid hebben dat het deze keer wel het gewenste effect heeft.
    De vorige keer hebben ze gaatjes geboord vertelde je om de bloedtoevoer te verbeteren maar als ik naar informatie zoek over operaties bij Perthes dan zie ik dat ze het steeds hebben over de stand van de heupkop en manieren om die te verbeteren.
    Ik ben geen dokter, dus verder zal ik er maar niets van zeggen.
    Ik hoop dat jij het mentaal aankan, weer zo'n operatie en alles wat daarna komt. Ik hoop ook dat het niet weer valse hoop oplevert. Dat zou erg wreed zijn.

    Ik vind het wel erg voor je dat je vakantie ook dit jaar weer verpest wordt doordat je dus helemaal niets kan. Je moeder denkt dat het leuk voor jou zou zijn om naar een zorghotel te gaan maar daar zie jij niet zo veel in. Ik begrijp je wel, als je toch alleen maar kan liggen dan ben je toch liever thuis waar ook je vrienden zijn.
    Dat je van die bril en die pleister af bent is dan wel een lichtpuntje, maar die heup bederft toch heel veel.
    Het is fijn dat het zo goed gaat tussen jou en je lief. Gedeelde smart is halve smart zeggen ze altijd en jullie weten allebei hoe het is om met fysieke problemen te zitten. Jullie begrijpen elkaar.

    Laatst liep ik in het park bij mij aan de overkant en toen zag ik die man met een been weer. Hij wandelde daar met zijn vrouw en kind en de hond. Ze liepen op normale snelheid en hij liep gewoon mee op zijn krukken. Dus als je echt eens zonder rolstoel wat wilt dan kan dat best.
    Begrijp ik het goed dat jij met je rolstoel de roltrap op wilt? Dat lijkt mij inderdaad wel spannend. Zo iets heb ik in ieder geval nooit gezien.

    Op school leer jij dus Frans en Engels. Dat maakt je leven een stuk rijker want je kan communiceren met mensen over de hele wereld en hebt toegang tot een schat aan culturele rijkdom en het is altijd goed als je met de buren kan praten.

    Ik wens je veel sterkte en geniet maar zoveel mogelijk van alles wat mogelijk is. Het beste!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • hoi ja ik volg franse les en ook engels in de school.

    ik ben echt blij dat ik zonder die rotbril en pleister naar buiten kan gaan. Het is nu ook ok met mijn lief hoor. Die is wel droevig over dat korset en zo, maar ik ben extra-lief en ze weet dat ik haar nog steeds leuk vind, ook als ze in dat ding zit. Het gaat eigenlijk terug beter en beter tussen ons. Ze is ook heel handig, ik schrik elke keer wat ze allemaal kan. Ze is geweldig en ik blijf gewoon bij haar.

    Nu zelf ben ik ook niet zo'n held. Het gaat heel slecht met mijn heup. Buiten wat huppelen met mijn goede been zit stappen er niet in. Maar ik volg nu wel rolstoelles en ik heb nog veel bijgeleerd. En ik ga ook leren een roltrap te nemen lol. Wat scary en spannend ook.

    Ik ga normaal terug een nieuwe operatie krijgen. En dan weer terug een vakantie met 8 weken in zo 'n vreselijke gipsbroek pff. Mijn ma plant wel dat mijn lief en ik tijdens de vakantie twee weken in een zorghotel aan zee gaan zijn. Wel niet in dezelfde kamer lol. Mijn ma wil niet dat ik mij binnen opsluit heel de tijd in mijn bed zoals de vorige keer. Pfff Weet niet wat ik er van vind. Mijn lief vind het een goed idee. Ik helemaal niet. Maar ik kan moeilijk het haasje spelen nu mijn lief al heel de tijd zo moedig is vrees ik.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Misschien wel handig zo'n opa en oma in Frankrijk, leuk voor de vakanties. Misschien wel een beetje saai voor iemand van jouw leeftijd zo tussen de wijngaarden. Niet veel spannends te beleven.
    Die auto zal wel een Citroen Deux Chevaux zijn. Werd ook wel lelijke eend genoemd, maar wel een leuk en handig wagentje. De opdracht was een auto te ontwerpen waarin een boer een mand eieren kon vervoeren zonder dat er eieren braken. Hele soepele vering dus, en hij moest ook nog eens heel goedkoop zijn. De oprichter van die fabriek was trouwens van oorsprong een Nederlander die zijn naam gewoon als citroen uitsprak. De puntjes op de e kwamen er pas in Frankrijk bij.
    (Hier kan ik geen puntjes op de e zetten want dan gebeurt er dit ë)

    Welk merk chocolaatjes jij gekocht hebt kan ik wel bedenken, dat kan maar 1 merk zijn. Ik weet zeker dat ze er blij mee zal zijn.
    Het lijkt mij dat het voor jou toch ook heel verdrietig moet zijn om aan te zien hoe het met je lief gaat. Je voelt je erg machteloos en hoe moet je haar troosten? Van haar houden is het enige wat je doen kan.

    Ik merk dat jij zelf toch heel erg geleden hebt onder die bril en die pleister. Op zich kan ik dat wel begrijpen, voor iedere tiener is het uiterlijk heel belangrijk. Daar hangt je zelfvertrouwen voor een groot deel van af. Daar ben jij nu klaar mee, maar ik krijg soms het gevoel dat jij je wat schuldig voelt naar je lief. Je bent erg opgelucht dat je van die bril af bent, maar dan kijk je naar je lief en dan durf je toch niet echt heel blij te zijn.

    Dat zijn zo van die dingen in het leven waar je mee om moet leren gaan. Hoe het verder gaat met jou, je lief en jullie vriendschap, dat weet je niet, maar wat je nu meemaakt en de gevoelens die het geeft blijven eigenlijk je hele leven wel bij je.
    Soms zal je hele moeilijke beslissingen moeten nemen en geen van je keuzes is dan echt goed. Over zulke dingen blijf je lang nadenken.

    Nu je het over Frankrijk hebt vroeg ik mij af of iedereen op school, ook in Vlaanderen, Frans moet leren. Vlaanderen en Wallonie zijn steeds verder uit elkaar gedreven dus ik denk van niet. Het zou wel handig zijn want als je Engels en Frans spreekt kan je naar bijna alle leuke plaatsen in de Wereld op vakantie gaan en iedereen verstaan. Zelf ben ik wel eens in Frans Guyana geweest waar die ruimtevaartbasis is in Kourou.
    De Fransen hebben nog meer van die exotische plekjes overal op de Wereld. Is allemaal officieel Frankrijk en jullie buurland noemen ze dan Europees Frankrijk. Parijs noemen ze in die plaatsen Metropole.
    Nederland heeft ook heel wat leuke plekjes gehad in de loop van de geschiedenis, waar we ons volgens sommige mensen nog steeds voor moeten schamen, maar de meeste zijn verloren gegaan. Onafhankelijk geworden of afgepakt door die vervelende Engelsen. In Zuid-Afrika spreken ze wel nog een soort Nederlands, het Afrikaans. Via internet kan je naar Afrikaans sprekende radiostations luisteren. Een heel vreemd idee, dat ze daar, zo exotisch en ver weg, (een soort) Nederlands spreken.
    Fransen en Engelsen zijn echte imperiumbouwers, die vinden dat normaal, bij de Nederlanders ging het meer om de centen, de rest interesseerden ze niet zo veel.

    Ik weet niet of je het wel interessant vindt, maar af en toe moet er ook wat cultuur en geschiedenis zijn. Niet alleen maar steeds je eigen kleine leventjes als middelpunt nemen.

    Fijn weekend maar weer en ik hoop dat je lief blij is met je Valentijn verrassing.

    23 jaar
    2 jaren geleden


  • Lol die opa's en oma's. Mijn ene oma woont alleen, niet heel ver, de andere (van mijn pa) oma en opa wonen met 2 in Frankrijk in een heel oude stenen boerderij met een hele grote haard tussen de wijnvelden in het zuiden. Dat is daar beter voor de arthrose lol daarom zijn ze naar daar gaan wonen. Ze hebben daar een heel gek oud autootje, een 2 pk heet dat. (ze hebben nog wel een andere auto als ze ver rijden, maar dat doet mijn opa niet graag meer). Wij gaan daarom meestal naar hen logeren.

    voor valentijn een kaart en soort chocolaatjes van een merk maar dat ik niet mag zeggen. ja mijn lief was heel mooi en cool hoor. Het is nu natuurlijk allemaal moeilijk voor ons. Zeker voor mijn lief dat ze als meisje heel de tijd dat korset moet dragen, met die kinsteun tot bijna aan haar onderlip en vanachter een schelp tot bovenaan haar hoofd en ook altijd een band over haar voorhoofd (en alles moet heel strak en ongemakkelijk) Ik zie ze nooit meer zonder dat ding, dat moet altijd. pff. En ze moet veel platliggen op dat rolbed, dat helpt het beste tegen de pijn. Dus het is allemaal anders, maar het is echt nog wel mijn meisje hoor. Dus geen ander. Maar het is rottig, en er is nu niet echt zicht op verbetering.

    Zelf voel ik bij echt het verschil. Voel me echt veel beter zonder die stomme dingen op mijn kop. Durf terug de mensen aankijken.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Wat een aardige jongen is die Stoere toch. Hij houdt rekening met jouw gevoelens en je kan nog plezier met hem hebben ook. Wat hij zei, dat hij er aan gewend raakte en het eigenlijk niet meer zag dat klopt natuurlijk wel. Als je voor het eerst iemand ontmoet dan heb je een bepaalde mening over zijn of haar uiterlijk, maar na verloop van tijd zie je het eigenlijk niet meer.
    Met jouw lief zal het ook wel zo gegaan zijn. In het begin keek je er misschien tegenaan, die rolstoel, de vervorming door die open rug, hoe ze zich bewoog, maar uiteindelijk wen je er aan en is zij niet meer iets maar iemand geworden. Iemand bij jij je fijn voelt en waarmee jij dingen kan delen. Dat was het belangrijkste.
    Na die verandering door dat mobiele ligbed moest je waarschijnlijk weer even wennen, maar nu is het al weer gewoon denk ik.

    Ja, menselijke relaties zijn lastig, vooral als het om liefde en vriendschap gaat en het zo intens is als het tussen jullie was. Ze zeggen altijd dat rouw en verliefdheid twee jaar duren. Als de verliefdheid over is moet er liefde voor in de plaats gekomen zijn en die kan levenslang duren. Jij en je lief zijn meer vrienden geworden zeg je, dus je bent al over aan het gaan van verliefdheid naar liefde. Hoe jonger je bent, hoe sneller zo iets gaat.
    Als de liefde tussen jullie blijft, je noemt vriendschap, maar vriendschap is ook liefde, zal het makkelijker zijn voor haar om het te accepteren als er misschien iemand anders in jouw leven komt die ook heel belangrijk voor jou gaat zijn. Ik zeg misschien, maar eigenlijk weet ik wel zeker dat zoiets gaat gebeuren. Niemand is maar eenmaal in zijn leven verliefd.
    Verliefdheid kan ook eindigen zonder dat er liefde voor in de plaats is gekomen en dan is er weer een vacature en liefde houdt ook geen nieuwe verliefdheid tegen..

    Het zijn allemaal hevige emoties, maar zo is het leven nu eenmaal. Als je tachtig bent dan wordt alles wel wat rustiger en is het meestal wel voorbij met verliefdheden, maar niet altijd! In het bejaardenhuis wil ook wel eens wat onrust zijn tussen de opa's en de oma's. Veel oma's, weinig opa's, dat geeft gedoe.

    Maak je er maar niet druk over, je kan er toch niets aan doen. De natuur regelt het allemaal voor jou en je kan alleen maar hopen dat je het een beetje onder controle kan houden zonder er een puinhoop van te maken.

    Het duurt nog een week, maar weet je wat Valentijnsdag is en wat je dan doet? Fijne dagen weer!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ja het is wel wat anders aan het worden met mijn lief, wat meer als heel goede vrienden maar toch, ik ben nog heel veel bij haar. Die bril hoeft niet meer. Dus misschien niet meer dragen. Ik vind het nu eigenlijk wel grappig om die bril soms op te zetten, ik zie er dan heel stom uit, ik begrijp nog altijd niet dat ik zo naar school en overal heb durven gaan. Ik heb het aan Stoere gevraagd waarom hij er niets over gezegd heeft. Hij zei dat het er wel heel stom uitzag maar eerst zei hij het niet omdat ik het erg zou vinden en daarna was hij het gewoon dat ik er zo uitzag. Pfff Ik heb dan gevraagd of hij hetzelfde vond van het rolkarretje. Hij zei van helemaal niet, en dan in een raar toontje misschien hebben er soms mensen wat medelijden mee maar hij zeker niet, en dan heeft hij me in een rotvaart heen en weer overal langs geduwd lol. Een hellevaart maar heel leuk lol. was echt wel grappig en echt iets voor hem.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Ik vind het heel aardig van jou dat je zoveel moeite doet om je lief het gevoel te geven dat zij zich geen zorgen hoeft te maken om jou kwijt te raken, maar ik vraag mij af of het wel de juiste manier is. Zij heeft jou al zonder bril en pleister gezien, dus ze weet best dat het niet echt hoeft als jij bij haar bent. Ze is best intelligent heb ik van jou begrepen dus ik denk dat zij jou wel door heeft.
    Op een dag hoeft die bril en die pleister helemaal niet meer en wat dan? Het is beter dat zij er aan went dat jij een gewone jongen bent die er best leuk uitziet, maar dat ze ziet dat jij echt om haar geeft en bij haar blijft. Als ik je lief was dan zou ik toch liever naar een leuk gezicht kijken dan naar die bril en die pleister!
    Als jij gewoon blijft doen, zonder bril, dan krijgt ze wel het vertrouwen dat er op zich niets veranderd is. Ze moet gewoon even wennen en dat is wel te begrijpen.
    Ze ligt daar maar in die stoel en ze heeft natuurlijk wel dingen te doen, maar ook heel veel tijd om te piekeren en te peinzen. Ze is onzeker en ze stelt zichzelf vragen over jullie die ze jou niet durft te stellen omdat ze misschien bang is voor het antwoord.
    Ik denk dat jij gewoon moet doorgaan zoals het altijd ging. Met of zonder bril, waarom zou dat verschil moeten maken?

    Ik wens je maar weer veel sterkte. Ik hou van je is het mooiste dat iemand tegen je kan zeggen. Als jij dat gemeend tegen haar kan zeggen dan is alles goed.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ja ik weet het, ze heeft nu veel hulp nodig en zo. Maar we zullen wel zien, ik denk er niet te veel over.

    Ik heb het zo gedaan. Tegen haar gezegd dat ik het pleister nog 6 uur moet dragen, dat is ook wel zo, en het en ook maar dat stomme brilletje gedragen als ik bij haar ben. Was eerst even slikken maar omdat het nu is omdat ik het wil is voelde het toch anders; een beetje of ik me opzettelijk in een nerd verkleedde lol.

    Ze heeft er niet zo veel over gezegd maar ik vond dat ze er veel minder onzeker deed. Dus geslaagd.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Wat jou is overkomen dat verwacht niemand, of je nu veertien of veertig bent. Als je jong bent dan beschouw je je gezondheid als iets vanzelfsprekends.
    Iedereen heeft een bepaald idee van hoe zijn of haar leven zal gaan, en narigheid hoort daar niet bij, maar soms wordt je op een harde manier met de feiten geconfronteerd. Stoere had ook wel gewild dat het leven voor hem anders zou zijn, maar het was niet zo. Gelukkig dat jullie elkaar tegenkwamen en fijn voor hem dat hij een vriend heeft gevonden.

    Toen jij in een gevoelige periode zat ontmoette jij je lief. Jullie hadden allebei problemen met je lichaam en dat gaf een band. Jullie hebben elkaar veel geholpen om er mee om te gaan denk ik. Alleen, nu is het zo dat het met je lief steeds slechter gaat en met jou steeds beter. Je lief voelt wel dat ze jou nooit kan geven wat een gezond meisje voor jou kan zijn en daar heeft ze grote problemen mee.
    Jullie zullen altijd speciaal voor elkaar zijn en er zal altijd liefde tussen jullie zijn. De vraag is echter hoe die liefde er uit zal zien als jullie ouder worden. Hoe zal het verder gaan met je lief, zal haar rug steeds erger worden en kan er nog wat aan gedaan worden?

    Jij bent in alle opzichten een normale jongen, die heup is maar een detail, lastig, maar op zich maakt het niet echt veel uit voor jouw sociale leven.
    Jij wordt ouder en dan ga je bepaalde verlangens krijgen die jij nu ook al hebt maar je kan het nog min of meer negeren en als iets voor straks zien. Jouw lief weet dat en het maakt haar bang, ze wil jou niet kwijt maar van een gewoon meisje verliest zij het.
    Dat soort dingen, onzekerheid van haar kant, angst dat ze jou gaat verliezen kan tot moeilijke gesprekken leiden, het moeilijk maken tussen jullie en kan zorgen dat juist gebeurt wat je niet wilt.

    Niemand kan van een ander verlangen dat hij of zij zich voor jou opoffert. Jouw lief kan dat ook niet van jou vragen en dat weet ze. Het enige dat jij kan doen is haar er van overtuigen dat jij er altijd voor haar zal zijn. Op welke manier? Dat zal de tijd leren.
    Een gezin met haar is niet mogelijk, dat weten jullie allebei. Zij zal jou dat niet willen ontzeggen, maar het zal haar wel pijn doen om dromen los te moeten laten. Er wordt veel wijsheid van jou verwacht en dat is veel gevraagd van iemand van jouw leeftijd. Gelukkig dat jij goede ouders hebt waarmee jij over alles kan praten. Je hoeft het niet alleen te dragen. Met haar broer kan je er ook over praten, hij begrijpt jou wel.

    Ik wens je veel sterke met alles en probeer toch nog zoveel mogelijk een jongen van veertien te zijn. Dat is tenslotte wat jij vandaag bent.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • lol ik voel me terug veel zekerder zonder die bril en pleister dat is waar. Ik zag er zo belachelijk uit. Die rolstoel is anders, in het begin voelde ik me heel raar, en het is rottig, maar er is niets belachelijk aan, mensen kijken wel en zijn nieuwsgierig omdat ik jong ben, maar het ziet er niet heel dom of stom uit zoals met dat brilletje. En ik kan er wel soms uit met die krukken, ik zit niet heel de tijd. Zo straf ben ik niet, maar ik ben het al wat gewoon en hoop dat ik nog meer ga leren met die stoel te doen. Het is niet wat ik verwachtte, op mijn 14 in een karretje belanden, is heel rottig, maar ik zie er nu terug wat mezelf uit en zo voelt het ook. Weg dat stomme jongetje.

    Maar mijn lief voelt zich wel erg lastig en ongemakkelijk omdat zij vind dat ze zelf er heel raar uitziet en ik niet meer. Ik dacht al misschien moet ik die dingen toch nog wat langer dragen wanneer bij haar ben, ik moet toch eigenlijk nog 6 uur per dag plakken, gelukkig niet aansluitend, mag in kortere stukjes zolang het samen maar 6 uur per dag is.. Ik was echt niet van plan dat brilletje ooit nog te dragen. Maar misschien moet ik het gewoon een keer doen en zien of ze zich dan beter in haar vel voelt. Als dat helpt ga ik het gewoon dragen als ik naar haar ga, zijn mijn 6 uur gemakkelijker te halen. En met dat brilletje i p v een lens, dat mag als ik afplak. Ik zeg haar dan wel dat het soms moet, en ik lieg niet echt met dat 6 uur afplakken. Dat kan evengoed als ik bij haar ben dan thuis. Ik lijk wel gek, maar als ze zich dan beter voelt... Het valt zeker niet altijd mee, kan je echt wel zeggen, pfff.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag vriend, Heb je weinig huiswerk? Je zit weer zo driftig te posten! Behalve dat jij vindt dat je er best wel goed uit ziet vind jij jezelf nu ook al moedig. Gebrek aan zelfvertrouwen heb jij niet echt. ;-)
    Op zich is dat wel goed, want met veel zelfvertrouwen kom je verder in de wereld maar het moet natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn. Je zal jezelf dus nog wel even moeten bewijzen!

    Toen jij die bril en die pleister kreeg was jij nog een kind zeg maar dat dacht dat je jezelf en de rest voor de gek kon houden door de letters van de oogtest gauw uit je hoofd te leren. Nu je meer volwassen bent geworden doe je dat niet meer (hoop ik). Als kind accepteer je ook meer wat je opgedragen wordt. De dokter, je moeder, zeggen dat het moet en dan doe je het. Nu zou je misschien eerder in discussie gaan.

    Het was niet leuk, die pleister en die bril, maar je buurmeisje is je aardiger gaan vinden en je hebt ervaren dat Stoere een echt vriend is en die anderen niet. Je oog is nu ook veel beter dan toen, dus alleen maar winst!

    Van die rolstoel ben je voorlopig nog niet af, maar als dat het enige is dan valt het allemaal best mee. In mijn vorige bericht heb ik al gezegd waar jij allemaal blij mee kan zijn. Nu dus ook nog dat je moedig bent (vind jij zelf). Als die heup er niet was zou je volmaakt zijn en als je ouder was zouden de meisjes om je vechten. Gelukkig maar dat die rolstoel jou nog een beetje nederig houdt. (Ik vind ook wel dat jij je moedig hebt gedragen hoor bij alles wat je hebt moeten meemaken)

    Voorlopig je maar zittend voortbewegen, zoals in een auto, alleen moet jij zelf voor de beweging zorgen, maar dat is wel goed voor je. Daarnaast wat hobbelen op krukken maar met jouw eindeloze capaciteiten ga jij daar vast ook heel handig in worden.

    Je lief moet aan je nieuwe gezicht wennen. Zit ze zich elke dag misschien nerveus te maken dat jij teveel aandacht van andere meisjes krijgt? Liefde gaat niet in de eerste plaats om de buitenkant, al is het wel meegenomen, dat weet jij nu wel.

    Met mensen omgaan valt niet altijd mee, het is soms een balanceer act. Soms denk ik dat als iemand boos is het makkelijker maakt, dan hoef je je niet druk te maken om wat je doet of zegt, die ander was toch al boos. Maar dat is geen aardige gedachte. We moeten aardig zijn voor elkaar en vrienden zijn! Dag vriend!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ik zag er echt heel dom en stom uit met dat heel dikke brilletje hoor. Ik werd soms wel gepest maar het zou erger gekund hebben bedenk ik nu.

    Niet te veel voorstellen over dat sportief: ik bedoel heel vlot alles kunnen, treden en borduren, of een roltrap en van die dingen. Ik hoop echt dat ik wat kan bijleren op die opleiding. Ik mag nu helemaal nog niet steunen en als die heup niet echt betert gaat dat nog een hele tijd zijn pff. Echt lopen is het niet op 1 been. Hoop dat het mag als alles volgroeid is. Maar ik ben er wel bang voor dat ik ook dan misschien niet heel de tijd maar toch nog veel in een karretje ga moeten zitten. Ze zeggen, als het zo blijft (daar spreken ze meer en meer over omdat ik al zo oud ben) om niet vlug een nieuwe heup te willen plaatsen, zo lang mogelijk te wachten tot ik ouder ben, en ik daarom zeker niet te veel mijn heup mag gaan belasten, en dat de rolstoel wel belangrijk is voor mijn mobiliteit. Klinkt niet goed. Pfff rottig. We zullen moeten zien.

    ja mijn lief heeft me altijd gekend in die stomme versie met pleister. Is wel wennen voor haar lol. Voor mij ook als ik in de spiegel kijk. Ik denk dat ze het wel leuk vind twee ogen i p v dat hele grote oog achter dat dikke glas. Ik begrijp nog steeds niet dat ik zo lang zo overal heb durven buitenkomen. Eigenlijk wel moedig al zeg ik het zelf.



    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Jij bent echt heel erg blij dat je die bril met pleister niet meer de hele dag hoeft te dragen. Het verbaasd je dat je niet meer gepest werd, maar misschien zijn de meeste mensen gewoon aardiger dan jij denkt. Niemand denkt dat jij voor de lol met die bril loopt dus waarom het nog erger maken door je er mee te treiteren? Alleen domme mensen met een minderwaardigheidscomplex pesten anderen om hoe ze zijn of hoe ze er uit zien.

    Lopen mag jij dus alleen met krukken. Als je dat maar genoeg doet dan wordt je daar vanzelf wel handig in en als je achttien bent dan kan jij gewoon met de anderen op een kruk aan de bar zitten in het cafe. Eigenlijk kan je gewoon alles wat anderen ook kunnen, alleen dansen wordt wat lastig. Voor de rest heb je eigenlijk alles mee. Je hebt goede ouders, echte vrienden, liefde, je ziet er best goed uit (zeg jij zelf, dus dat klopt dan wel ;-), en je bent behoorlijk intelligent. Er zijn er heel wat die het met minder moeten doen. Tel uw zegeningen zeggen ze in Nederland. Hebben ze ook een lied van gemaakt dat ze in de kerk zingen.
    Ik vind dat jij met vertrouwen naar de toekomst kan kijken.

    Nu wil je nog wat sportiever met je rolstoel gaan doen. Wat ik mij daar bij voor moet stellen weet ik niet direct, maar ik hoop dat je uit het ziekenhuis weet te blijven.
    Ik denk dat jij nu een gelukkiger mens bent dan je lang bent geweest en dat is fijn. Je hebt heel wat meegemaakt en je bent door een dal gegaan, maar nu is het ook in jouw leven weer lente aan het worden. Bijna weer weekend, dus weer de leuke dingen met je scoutingvrienden en je lief. Het beste maar weer.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben echt blij. Ik vond het verschrikkelijk met dat pleister en dikke brilletje onder de mensen te komen. Was er echt heel verlegen over. Ik zag er echt uit zoals je zegt pfff. Nu moet ik nog wel een aantal uren dat pleister maar dat is dan als ik thuis naar tv kijk of op de computer zit, en gaat geleidelijk verminderen. Dit is echt supergoed. De bril mag ik best niet dragen zonder pleister, het verschil in sterkte is te groot. Ze moeten niet denken dat ik dat ding nog veel ga opzetten lol.

    Nu mag ik nog een hele tijd niet steunen hoor, dus rolstoel of krukken. Kan nog jaren duren. Afwachten. Maar als mijn botten volgroeid zijn gaat dat geen zin meer hebben. Ik vrees dat de stoel nooit helemaal weg gaat zijn met die slechte heup, mag je niet te veel belasten. Maar niet heel de tijd rolstoel hoop ik.

    Het is rottig maar het is niet belachelijk of zo zoals dat pleister en dat vreselijke brilletje. Nu geeft iedereen wel toe dat het er heel stom uitzag, zelfs jij. En ik heb zo heel de tijd rondgelopen, met mensen gesproken , naar school gegaan. Pff Ik snap niet dat ik niet nog meer gepest ben.

    Ik ga zien om zo 'sportief' met die stoel te rijden, ziet er minder gehandicapt uit. Gedaan met er uit te zien als een suffie.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Jouw oog is dus al een heel stuk vooruitgegaan en ook (bijna) geen pleister meer. Ik begrijp dat je daar blij mee bent, maar helemaal goed is dat luie oog dus nog niet. Nog even volhouden dus maar! Nu zie je er dus niet meer uit als een beetje achterlijk jongetje maar ben je weer een knappe kerel ;-). Je lief wordt er nerveus van!

    Dat je niet zelf voor die heup hoeft te betalen dat wist ik wel hoor. Maar ik keek toch wel op van de kosten van die operatie. Ik begrijp dat je dokters een kunstheup als een laatste middel zien waar ze zolang mogelijk mee willen wachten. Ja, zij hoeven niet in die rolstoel te zitten.
    Als ik jouw verhaal lees dan zit je toch niet altijd in die rolstoel. Niet te veel belasten, maar af en toe toch wel? Als er iets van verbetering is in je heup dan kan je toch nog blijven hopen dat het uiteindelijk beter zal gaan, al duurt het dan nog wel heel lang.

    Je moet maar vooral naar de mooie dingen in je leven kijken en vertrouwen hebben dat dingen vooral beter worden op jouw leeftijd. Toen je hier kwam was je dertien, nu ben je bijna vijftien. Er is veel gebeurt in die tijd. Het waren moeilijke jaren denk ik, maar de komende jaren gaan veel rustiger zijn. Je werkt aan je toekomst en met een beetje geluk gaat het met je gezondheid ook veel beter. Positief denken en vertrouwen hebben, dat is het beste, ook voor je lichaam.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ja gelukkig is dat oog beter, contactlens, en nog wel een pleister maar maar een paar uur per dag meer, zodat het niet slechter wordt, dus als ik buiten ga zie je er meestal niets van en zie ik er niet meer uit als een idioot. en zie ik met twee ogen. Mijn lief zei dat ze dat pleister en die bril gewoon was, dat ik er nu te goed uitzie , dat ik streken ga krijgen (kapsones) lol. Nu ik ben blij dat ik die stomme dingen veel minder draag. die bril dragen is niet goed zonder pleister, te groot verschil in sterkte tussen beide glazen.

    die heup is andere koek, ik ben al oud voor die shit en dus gaat het nu niet zo goed. Zien wat het wordt. Ik denk niet dat ze willen al op mijn 20 een nieuwe heup zetten. Ik ga dat niet zelf betalen, de ziekteverzekering hoor. En een auto kost meer lol. Toch zeker die van mijn ma. In elk geval zal ik nog jaren die rolstoel nodig hebben vrees ik. Pfff En zo lang mogelijk moeten wachten voor die nieuwe heup. Dus heel veel moeten oppassen en ook soms nog in de rolstoel om niet te veel te belasten tot die nieuwe heup mag . Als je langer stapt en zo. Of op vakantie en in het pretpark. Leuk is anders.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Het is goed dat jij voor jezelf die rolstoel geaccepteerd hebt en er maar het beste van probeert te maken. Een lichtpuntje is dat het niet voor eeuwig hoeft te zijn. Als ik wat zoek over Perthes dan lees ik steeds dat die heupkop uit zichzelf zich weer herstelt, maar bij jou gebeurt dat blijkbaar niet of onvoldoende. Misschien dat dat alleen geldt voor jonge kinderen, maar zo oud ben jij toch ook nog niet en je bent nog steeds in de groei. Het is niet leuk allemaal.
    Ik heb ook aan Google gevraagd hoe lang een kunstheup meegaat. Google vertelde mij dat een titanium heup zo'n 20 jaar mee kan gaan, dat is een hele tijd. Die operatie kost 22.000 euro vertelde Google mij ook nog en dat is wel even schrikken.
    Vroeger ging zo'n heup 10 tot 15 jaar mee, dus er is vooruitgang. Als ze wachten tot jij uitgegroeid bent dan ben je ongeveer 20 en dan kan die heup minstens totdat je 40 bent goed blijven. Daarna kan hij vervangen worden als het nodig is en misschien gaan ze dan wel 30 jaar mee. Dan ben je al een oud mannetje.

    Je moeder gaat nu ook naar lenzen kijken, dus dat is alvast een lichtpuntje. Jij hebt heel wat pech in je leven gehad de laatste jaren, maar met een beetje geluk heb je over niet al te veel jaren een veel normaler leven.
    Stoere laat jou zien dat het in het leven om andere dingen gaat dan hoe je er uit ziet. Hij is jouw vriend om wie jij bent, niet om hoe je er uit ziet. (Maar zelf heeft hij dus wel een heel knap vriendje ;-). Wel fijn dat jij blijkbaar zo goed met hem kan praten.
    Sommige jongeren maken zich druk om hun uiterlijk maar dan zeg ik altijd dat als je niet zo knap bent en je hebt vrienden dan zijn het echte vrienden. Als je heel knap bent dan weet je dat nooit zeker, net zoals wanneer je rijk bent.

    Ik neem aan dat je nog steeds regelmatig gaat zwemmen. Als je de hele dag zit dan is dat niet echt goed voor je lichaam. Je hebt het wel eens over zitvolley gehad, maar misschien zijn er nog andere sporten die jou een beetje in beweging houden. Met die fietsadapter krijg je natuurlijk ook al een hoop beweging, misschien is dat al voldoende. Ergo kan je dat wel vertellen.

    Dat jouw lief blij is dat jij voorlopig in die rolstoel blijft zitten is in een bepaald opzicht natuurlijk een beetje dubieus, maar vanuit haar standpunt is dat wel te begrijpen. Zij is erg blij met jou, maar als jij weer alles kan en anderen gaat ontmoeten, wat gaat er dan gebeuren? Zulke dingen daar moet je maar niet teveel aan denken. Vandaag leef je, vandaag heb je je vrienden en je lief en morgen dan zie je wel weer. Laat de zorgen voor morgen niet je leven van vandaag bederven!

    Je voorlaatste bericht was alweer een tijd geleden en dat er nu zoveel tijd tussen zit is een heel goed teken. In het begin had jij heel veel bemoediging nodig en had je het erg moeilijk. Nu is het nog steeds niet leuk, maar je hebt er mee leren leven. Je hebt het minder nodig om er hier mee te komen en daar ben ik blij om. Ik vind het leuk om wat van je te horen, maar nog leuker als het goed met je gaat. Ik wens jou dus dat jij zoveel mogelijk kan zijn wat jij bent, een jongen van veertien met vrienden en leuke, gezellige en spannende dingen! Je moeder noemt je een straffe gast, ik ben het met haar eens! Veel fijne dagen gewenst!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja het is echt wel rottig die heup. ze zeggen dat zo n rolstoelopleiding toch best is omdat de rolstoel 'een 'belangeriike rol gaat spelen in mijn mobiliteit'. Klinkt echt onheilspellend. Ze spreken vooral over de heup zoveel mogelijk blijven ontlasten en zeker niet te vlug een kunstheup. Omdat die niet eeuwig meegaan. Pfff Ja in de klas en thuis gebruik ik de krukken, maar dan kan je je handen niet gebruiken, dus dat is best lastig. Voor korte stukken gaat dat wel maar meestal zit ik in de rolstoel. Nu het is wel goed dat ik er zo ook wel uit kan, dat wel, als ik even recht wil. Het voelt nu wel anders aan, of ik nu 'echt' in een rolstoel zit, het is niet meer voor eventjes . Pfff ik heb ook wel een paar keer stiekem eventjes gestapt. Voelt naar, niet normaal, het doet best erg pijn en is niet leuk. Het is echt wel niet ok met die heup.

    Ik heb het ook tegen Stoere gezegd. Stoere zegt dat ik ook ok ben in een rolstoel, dat ik al veel kan en nog meer ga kunnen en dat iedereen het ondertussen eigenlijk normaal vind dat ik in mijn karretje zit. Tja dat is wel waar, in het begin vond ik het heel raar, heel de tijd zitten, en dat is wel nu minder. Hij doet nu altijd of stappen maar vervelend is lol.

    Mijn ma zegt dat ik een straffe gast ben, ook ik een rolstoel, en dat ik best nog wel extra trukjes ga leren met mijn stoel. Ze heeft al gezegd om te zien voor lenzen, ben ik van die dikke bril af, jammer genoeg niet van dat stomme pleister, maar dat komt wel.

    Ik denk dat mijn lief eigenlijk wat opgelucht is, ik denk dat ze het heel moeilijk zou hebben dat ik normaal zou zijn, dat ze dan geen goed lief voor mij zou zijn.

    14 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten