Skip to content
19 reacties
1810 weergaves

Tips plasongelukjes

Er is veel over plas ongelukjes. Vaak is het onduidelijk of ze het gevolg zijn van lichte incontinentie of daar los van staan. Zeker als het eenmalig is. Bij mij is dat ook zo, ik had vaak super hoge nood en redde het maar net, maar dat wist ik niet zeker want je weet niet hoe lang je het toch nog op had kunnen houden. Dus niets aan de hand tot de avond dat je echt geen boom in de buurt heb. In het meiden forum is er een hele discussie over incontinentie broekjes voor de zekerheid en dat zijn ook goede tips, maar mogelijk zijn er andere dus post ze hier.

De mijne: Ik ging na die avond pas nadenken hoe die ramp, want dat is het voor een jongen van 19 kon gebeuren. Ik was wel vijf toiletten voorbijgegaan terwijl ik al aandrang had.
Dus nu geeft mijn Apple Watch op bepaalde tijden een tril signaaltje met de gedachte moet je niet plassen, ook als ik druk aan het praten drinken of flirten ben. Ik voel het niemand hoort het
Het lijkt prima te werken, maar graag commentaar of ander hints.

21 jaar
3 jaren geleden

19 Reacties

  • @J16, die privacy zou jij ook van mij krijgen. Deze jongen kende ik heel erg goed ik heb er verschillende keren ook fantastisch seks mee gehad, maar geen relatie. Ik heb niet echt gekeken , maar zag het natuurlijk wel gebeuren en schoot in de lach door het gestuntel.
    Hij kon niet anders meer dan dat en moest er ook om lachen. Ik zeil nu niet meer samen met hem, hij heeft nu een vaste vriendin die zelf niet zeilt en dat is een beetje een tutje. Die is jaloers als hij met mij zeilt. Nu nog twee jongens waarmee ik regelmatig zeil. Meestal zeil ik met mijn vriendin. Ik verkleed me ( en plas) meestal naast het bootje zodra het op het strand is, Hoeveel jongens of mannen dat gezien hebben weet ik niet en interesseert me echt niet. Als jij daar zou zeilen zou het je ook niet bommen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je gewoon naar me kijkt als ik mijn zwembroek uit doe vind ik dat normaal, maar als ik moet plassen heb ik toch wel liever dat je ff de andere kant op kijkt. Dat zou ik bij jou ook doen. Hoeveel jongens hebben jou al naakt gezien? Vind je dat echt helemaal niet erg?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Haha @J19, ja ik heb toch een beetje gekeken. Ik was zo nieuwsgierig hoe hij dat ging doen, want we varen gewoon verder en klappen op de golven. Ging ook niet helemaal goed. Privacy heb je nu eenmaal niet op dat bootje. Was niet om zijn piemel te zien hoor, want die heb ik van alle jongens waarmee ik vaar al gezien en zij mij. Maar goed hij was opgelucht dat hij het niet in zijn broek had gedaan, want het was duidelijk wel heel dringend. Ik hing trouwens in de trapeze.
    Voor mij met ook nog een plastuit gaat dat uiteraard helemaal niet goed.
    In jou geval zou ik er dan wel een met gulp kopen als dat comfortabel en warm blijft, tenminste als je toch een nieuw moet want goede zijn duur. Tot die tijd ophouden en het is wat ik zei. Als je aan plassen denkt of dat je het niet meer op kan houden dan gebeurt dat ook.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • De pakken zij denk ik ongeveer hetzelfde meisje van 20. Als je het uitdoet of helemaal open maakt onderkoel je. Maar jij bent de hele tijd bezig op die catamaran. Ik val regelmatig van die plank en als ik dan een kleine gulp heb kan ik hem er uit hangen en onder water plassen. Moet wel snel anders wordt alles toch koud. Misschien doe ik het wel bij het volgende pak want ik kan het niet zo goed ophouden als jij. Jij zou er ook helemaal niets aan hebben. Heb je trouwens eerlijk niet gekeken?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @J19, dat zijn ook meiden gewoontes. Na al die uren moet iedereen heel dringend dus zodra dat pak uit is wil je het kwijt. Dus als het niet beredruk is op het strand, doen we het gelijk daar ook als we gemengd zeilen. Preutsheid is dan buikpijn. Die pakken van ons zijn dezelfde als van jullie, maar iets dikker denk ik. Er zijn wel mannen die er een met een gulp hebben, maar die pakken zijn toch minder warm en degelijk en het moet je tijdens het zeilen maar lukken. Ik vaarde wel s met een jongen die daarmee probeerde te plassen en dat viel niet mee. Ik heb natuurlijk niet echt gekeken ;-) maar het lijkt me ook niets. Ophouden is gewoon de enige optie.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Leuk een hele dag op zee meisje van 20. Voor het surfen drink ik ook niet en zeker geen alcohol. Voor daarna altijd wel halve liter bier om het vocht weer aan te vullen. Zodra we dat pak uit hebben plassen we als jongens altijd gelijk en samen. Dat is een jongensgewoonte. Dan zie ik ook al dat ik een kleinere blaas heb dan twee anderen. Die hebben net als jij ook nooit problemen. Ik al twee keer in mijn pak en de keren bijna zijn niet te tellen. Ik moet het er mee doen en miss rekt hij nog wat.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @J19, eens zul je dat allemaal wel eens hebben als je dit soort sport doet, ook ik kom aan de beurt. We zijn voor mij ook wel naar het strand gevaren om te plassen, anders was het al gebeurd. Het is ook een training voor je blaas, ik denk dat de mijne veel groter is dan bij vriendinnen die niet zeilen. Dat merk je bij het stappen. Die moeten dan ineens ergens heel dringend plassen, anders gaat het mis en ik heb dat nooit. En ik drink vrij veel hoor , witte wijn, maar uiteraard na het zeilen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Knap meisje van 20. Ik heb een surfpak zonder gulp dus dat is ook moeilijk plassen. Wij houden het ook maar op tot we stoppen en dat pak toch uit moet maar dan heb je het over 3 uur. Toch wel eens met een beschaamd gezicht thuis gekomen omdat het pak gewassen en gespoeld moest worden. Het was wel lekker warm geworden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe aan zeezeilen op kleine catamarans. Daarvoor moet je vanwege de afkoeling een speciaal pak aan. Dat mag niet uit, dus zeker als meisje kun je dan op de boot niet plassen. Dus als je geen stop maakt moet je het 6/7 uur ophouden. Alle tips zijn al genoemd. Het belangrijkste is inderdaad om rustig te blijven en het zelfvertrouwen te hebben dat je het op kunt houden en aan het zeilen te blijven denken en niet aan plassen. Vooral niet bang worden dat je het in je broek doet. Het komt wel voor dat iemand in zijn broek plast, maar dat is bij ons heel zelden.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @meisje 19

    Ik zou het niet erg vinden hoor als ik een leuk meisje tegen kom en die draag er een met voldoende capaciteit en 4 plakkers.
    Het duurt miss 2sec langer om het broekje uit te krijgen. Is toch geen ramp?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Een reminder op je watch is voor de meesten een goed idee inderdaad. Wist je dat als je als kind naar de dokter moet voor plasongelukjes je een speciaal plas horloge kan krijgen? Wat in principe hetzelfde doet alleen dat horloge kan niks anders en je kan het niet uitzetten dat je seintjes krijgt. Mijn dokter had het erover en heb hem gezien. Maar kreeg hem niet omdat het bij mij anders zat. Erg kleine blaas doen ze dat niet voor. Ik ga nog niet eens uit en had het op school al. Voor de rest wel moeilijk gehad met incontinentie. Mijn dokter raade me luiers aan. Dat is in het begin best wel schaamtevol want op een gegeven moment kwam er ook een pak luiers in de badkamer te staan bij ons, voor mij dus op me 13e. Terwijl ik zoiets had van niemand mag het weten en die horen niet bij mij. Dus in het zicht van mijn, zusje, broertje, vader. Maar als je bij de dokter zelf zegt ik wil wel luiers staat het in een computer dan krijg je elke maand nieuwe thuis. Ik had er eerst nog niet bij stilgestaan wat het ging betekenen. Dus ik ging van boxers naar die elke dag om. Is vreemd als je die op je 13e voor het eerst om moet. Ik heb dan ook niet die incontinentie broekjes. Maar incontinentie luiers, 4 plakkers dus. Die hebben 4x meer capaciteit dan broekjes.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Rustig blijven op het moment dat het door je pijpen gaat stromen moet je wel kunnen j21. Je gaat dan toch de gekste dingen doen om het toch tegen te houden. Heb er alleen een jongetje mee aan het lachen gebracht. Als ik dit lees heb ik eigenlijk alles verkeerd gedaan, alleen geen alcohol.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey ik heb zelf een vet zwakke blaas dus dit herken ik wel haha. Die tip van die reminder op je watch is best een goede! Alcohol is inderdaad een ramp voor je blaas als ik gedronken heb gebeurd me dat dus ook te laat door hebben en dan ineens ooops. Tips van die andere J21 zijn ook een goeie! Verder probeer ik me blaas te trainen dat lijkt ook wel wat te helpen. En rustig blijven ook al voel je dat het bijna mis gaat, dat kan toch het verschil maken om het net wel te redden. Groetjes

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn beste vriend is licht incontinent (en zit niet op dit forum) en heeft de volgende tips:
    - Alcohol niet op lege maag nemen maar liefst na eten of combineren met een hartige snack, dan is de nood niet zo snel heel hoog.
    - Blijf als je alcohol hebt gedronken in de buurt van de WC tot het ergste is "doorgestroomd" eerste uur ongeveer zeg maar.
    - Als je heel moe of niet lekker bent is plas ophouden moeilijker neem dan geen risico's.
    - Zoals eerder genoemd met kou is het ook moeilijker, kleed je warm genoeg.
    - Plaszak of geschikt flesje meenemen, kan je redden in nood.
    - Als je vaker ongelukjes hebt zoals hij kan je overwegen een reserve broek mee te nemen, een zwarte trainingsbroek kan je tot een klein pakje proppen onderin je tas. De WC niet redden voorkom je er niet mee maar wel met onder geplaste broek naar huis moeten.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Thermo ondergoed in de winter dragen is ook een idee. Dat is speciaal ondergoed waarbij je onderbroek en hemd 1 is zeg maar. Normaal heb je met een normale onderbroek en losse hemd bij je blaas of onder je navel een stukje wat open is. Als het in de winter onder nul is kan dat een plasongelukje veroorzaken. Je zult met thermo ondergoed merken dat je in de kou niet ook gelijk moet plassen. Maar ik weet alles. Ik ben die jongen met een kleine blaas. Maar jij gaat uit denk ik. Denk dat je dat bedoeld.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn ervaring is dat het altijd wel op te houden is, ook als je een keer vergeet om te plassen als je onderweg gaat. Zo gauw doe je het niet in je broek. De enige keren dat ik moeite met ophouden heb gehad was na bier of redbull. Dat is echt heel erg voor je blaas. Dus mijn tip is om daar mee uit te kijken.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Mogelijke is jouw blaas klein jongen 16 als je 8 maal per dag moet. Ik denk dat het helemaal anders is dan bij mij. Ik ben ook niet naar de huisarts geweest. Ik ga ook niet altijd naar het toilet als de watch een signaaltje geeft. Ik denk dan even na of ik niet al nodig moet. Zo staat hij vrijdag en zaterdag anderhalf een half uur voor sluitingstijd. Want op het eind staat er een rij en dan denk ik ik red het wel tot thuis en dan valt dat tegen. Een half uur er voor ga ik dan plassen en dan is er geen rij en geen stress. Het betekent niet alleen geen ongelukje meer , maar ook veel minder hoge nood..

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik mocht juist niet vaste tijden plassen van een dokter omdat je dan je blaas minder traint. Ik heb wel incontinentie dan. Na misschien ook niet helemaal. Maar ik rende minstens 8x per dag met enorme snelheid en aandrang naar de wc op school bijvoorbeeld en toch ook lekken onderweg, niet alles in m'n broek maar wel een natte boxer en zichtbaar een natte vlek in m'n kruis. En dat soms ook nog 2x op een dag. Ben er op m'n 12e voor bij de dokter geweest. Ik kreeg luiers en moest mijn blaas trainen. Van de luiers was ik eerst geschokt, was toen bijna 13 en had er nooit aan gedacht. Was verbaasd dat het bestaat voor op je 12e. M'n blaas trainen was als ik aandrang kreeg niet meteen naar de wc gaan maar gewoon op m'n stoel blijven zitten en kijken of de aandrang wegging. Dus gewoon een tijdje de kramp houden.

    En ja voor jouw een incontinentie broekje voor de zekerheid kan maar het is misschien wat veel. Ook als je zo'n broekje draagt en je hebt 2 dagen geen plasongelukje moet je dat incontinentie broekje weggooien. Wat zonde is als je hem droog wegooid. Dan denk je ook, ik had gewoon m'n boxer aangekund. 2 dagen omdat je ook een schone onderbroek aandoet.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Het lijkt me een heel goed idee van je en niemand ziet of merkt het. Dat is met de broekjes anders. Er zijn er wel die nauwelijks opvallen t.o.v normaal ondergoed maar die houden het niet als je Je blaas bomvol hebt laten worden en echt sexy zijn ze toch ook niet. Die met voldoende capaciteit zijn een remedie tegen de liefde. Je zult een leuke jongen tegenkomen en dat ding moet uit…….ik zou dat niet trekken en dacht echt dan zelfs liever een tweede keer in mijn broek. Het is ook zo dat je na een ongelukje beter uitkijkt en het zover minder gauw laat komen. Daar helpt jouw idee weer bij.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten