Skip to content
3 reacties
554 weergaves

Ik wil afvallen

Ik vind mezelf nu echt al zo’n beetje mijn hele leven dik en natuurlijk hebben veel mensen dat maar ik wil gewoon echt afvallen. Het is me voor een tijdje gelukt om elke dag een uurtje een workout te doen en goed te eten maar nu is het dat al wil ik het niet ik ga toch weer heel ongezond eten en drinken en ik beweeg ook weinig. Maakt niet uit wat ik doe het lukt me niet om niks (ongezonds) te pakken en om de workouts te blijven doen. ik sport verder ook niet maar dat is vooral omdat ik het niet zo leuk vind, niet omdat je moet bewegen want bijvoorbeeld een workout vind ik prima om te doen zelfs nog leuker dan een normale treamsport! Ik ben denk ik ook niet super sociaal maar dat is weer een ander onderwerp.. ook heb ik een soort van borsten want ze zijn niet groot zegmaar maar ze steken wel uit alsof ze een soort puntig zijn.. is daar iets aan te doen of zal dat vanzelf weggaan als ik blijf bewegen?

14 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Eerlijk gezegd ben ik geen deskundige op het gebied van sport, maar ik denk dat zwemmen heel goed is om een mooi slank en gespierd lichaam te krijgen. Als je naar zwemwedstrijden kijkt dan zie je daar allemaal volmaakte jongens- en meisjes lichamen. Bij zwemmen gebruik je al je spieren, dus dat is alvast heel goed. Bovendien is het zo dat hardlopen toch wel een belasting is voor je gewrichten, vooral als je wat aan de zware kant bent.
    Het gaat er om dat jij op een dag de energie gebruikt die jij opneemt met eten. Dan wordt het geen spek. Spieren krijg je door ze te gebruiken. Na het zwemmen moet je moe zijn, maar tegelijkertijd voel jij je na zo'n voor het ontbijt zwemsessie vol energie.

    In de middag gaan zwemmen lijkt mij ook heel prima dus, maar hoe gaat dat als het koud wordt? kun je dan blijven zwemmen? Twee a drie uur zwemmen lijkt mij wel veel van je gevraagd, denk je dat je dat vol kan houden? Het lijkt mij ook niet echt nodig. Waar het om gaat is dat bewegen en gezond eten een vanzelfsprekend iets is in je leven moet worden.
    Af en toe iets ongezonds eten is niet zo erg, als je het maar niet te bont maakt. Het moet een traktatie zijn, geen gewoonte. Je beloont jezelf er bijvoorbeeld mee als je iets gezonds hebt gedaan of een mooi cijfer voor een proefwerk hebt gehaald.

    Als je echt een goed advies wilt hebben moet je naar een deskundige gaan, maar het belangrijkste blijft dat jij de discipline kan opbrengen om je aan de regels te houden. Daarom moet je niet al te streng voor jezelf zijn, Een klein beetje dik is niet zo erg, als je maar gezond bent en alles kan doen, zoals trappen lopen en een sprintje bij gymnastiek zonder meteen buiten adem te raken.

    Veel succes maar. Is er niemand die een beetje op je kan letten en je kan stimuleren? Je ouders bijvoorbeeld?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Dankjewel voor de tips! Ik bedoelde ook eigenlijk meer dat ik bewegen prima vind alleen echt onder een sport gaan vind ik maar niks.. al ga ik met wat vrienden naar de sportschool vind ik het ook prima… en eventjes iets anders, ik heb er redelijk groot zwembad in de tuin stel ik doe daar gewoon elke ochtend een paar baantjes zwemmen voor een kwartier of iets langer zou dat dan net zo goed zijn als hardlopen? En zou het over het algemeen helpen om in de middag bijvoorbeeld een uurtje of 2, 3 te gaan zwemmen of kan ik dan beter gewoon gaan lopen/hardlopen?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij bent je hele leven al wat aan de dikke kant zeg je dus blijkbaar heb jij daar aanleg voor. Of je echt heel slank kan worden dat is de vraag, maar als je wat minder dik wilt zijn dan heb je de komende jaren de beste kans om dat te bereiken.
    Je bent nu bezig hard te groeien en een volwassen lichaam te ontwikkelen. Als jij de juiste dingen doet, gezond eten en veel bewegen, dan wordt jouw pubervet omgezet in spieren. Je hormonen helpen je daar bij.
    Je zegt dat je borsten hebt. Dat iets dat veel voorkomt bij jongens van jouw leeftijd. Als je ouder wordt dan gaan ze vanzelf weer weg. Ga maar eens naar Google en typ in: Borstvorming bij jongens.

    Je zegt dat je moeite doet om af te vallen, maar je houdt niet zo van sport en je gaat weer ongezonde dingen eten. Zo kom je er niet natuurlijk! Als je dik bent dan kost bewegen je extra inspanning en heb je de neiging dat te vermijden. Veel tussendoortjes eten laten je lichaam daar aan wennen en naar verlangen. Als jij echt serieus slanker en een mooier gespierd lichaam wil hebben dan moet je daar wat voor over hebben.

    Ik heb dat hier al meer gezegd tegen andere dikke jongens, maar ik zal het nog eens doen, speciaal voor jou! Eet gezond en goed. Een goed en stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Lunch goed en eet ook 's avonds goed. Dan heb je minder de neiging tussendoor nog dingen te eten. Als je 's avonds niets doet dan moet je na zeven uur niets meer eten want dat wordt alleen maar omgezet in vet.
    Voor het ontbijt moet je een kwartier gaan hardlopen, gewoon wandelen mag ook, maar wel doorlopen anders helpt het niet. Je lichaam wordt dan wakker en de energie die dat kost wordt uit je vetreserves gehaald. Work outs mag ook, maar je moet er wel moe van worden!
    Zonder snacks en lekkere hapjes wil je natuurlijk niet, vooruit dan, maar alleen op zaterdag!
    Wat drinken betreft, Cola is heel slecht. Vol suiker en fosforzuur dat je tanden oplost.

    Voor de rest, als je iets doet of ergens zijn moet, kies altijd de methode met de meeste inspanning. De trap, niet de lift, de fiets, niet de bus, enzovoorts. Zonder bewegen kom je er echt niet! Het kernwoord verder is discipline!

    Echt slank zal jij nooit worden denk ik, maar met een stevige gespierde kerel is helemaal niets mis. Als jij er maar niet uit gaat zien als een aangespoelde walvis als je op de bank ligt!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten