Skip to content
51 reacties
7498 weergaves

In bed geplast

Ik heb vannacht voor het eerst sinds mijn kindertijd weer in bed geplast. Ik had niet extra veel gedronken ofzo dus ik weet niet hoe hoe het komt. Iemand een idee

13 jaar
5 jaren geleden

51 Reacties

  • Meisje 19 .weet je vriendje het ook?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb een idee. Ik weet niet of het bij jou ook zo is. Maar ik droom wel eens dat ik dan naar de wc ga. En dan opeens uit het niets heb ik door dat ik plas en dan stop ik en dan is het al te laat.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hoeft je niet te schamen hoor. bij mij gaat het ook nog wel eens mis door combinatie van een zwakke blaas en als ik gedronken heb, heel moe ben of nerveus, ik denk zo een 10, 20x per jaar ongeveer. Er ligt dan ook een stapeltje luiers in mn kast en met mn ouders de afspraak dat als ik twijfel, ik een luier draag en altijd als we op vakantie zijn of buitenshuis slapen en soms bij lange autoritten als ik in slaap kan vallen , liever voor niets een luier dan een nat bed.. Dat is denk ik bijna elke maand wel 7 of 10 nachten. en tijdens dingen als examens de hele tijd Die doe ik dan gewoon zelf om en mn moeder vult ze aan als ze op raken. Omdat drynites te klein zijn voor me en niet genoeg opnemen heb ik 'echte' incontinentieluiers van tena. Mijn vriendinnen weten het dus bij logeren geen probleem.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ook als je maar heel soms in bed plast lijkt het me fijn om luiers in huis te hebben. Bijvoorbeeld 1x in de maand. Dat je zelf kiest wanneer je dat omdoet. Ik ga vaak in de zomer naar Frankrijk op vakantie. Voordat ik luiers gebruikte was ik best angstig om elke avond te gaan slapen daar. Ik plaste 2x in de maand in bed een periode. Dus ik twijfelde echt van zou ik het op vakantie droog houden ? Zelf heb ik lang gedacht dat een luier erger is dan natte onderbroeken overdag. Nu gebruik ik die medische luiers van de apotheek met 4 plakkers vaak overdag. Ik zou in drynites passen maar die luiers van de apotheek heb ik meer het gevoel bij dat het gemaakt is door mensen die er ook last van hebben.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Een ongelukje kan gebeuren, maak je niet druk en als het heel vaak gebeurt zou je luiers kunnen proberen ik plas ook nog soms in mijn broek maar dan overdag

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Kun jeje ouders ook vragen om een plaswekker. Dat is een onderbroek en zodra er een druppel inkomt gaat er een alarm af. Maar dat voelt ook appart. Vooral de eerste keer.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee ik weet ni hoe het komt maar heb het zelf wel vaak voor eergisteren nog maar toen was het een klein beetje omdat ik op mijn buik lig (en nu in de lente mijn hand tegen mijn onderbroek zetten in winter gewoon tegen pyama broek) dus dan voel ik da altijd wanneer ik being te plassen

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ze welleens voor nood gebruikt, ze zijn wel goed maar het licht eraan hoe groot je ongelukjes zijn. Ik zat vaak op het randje van doorlekken maar dat is voor iedereen verschillend want niemand heeft dezelfde blaas. Ik heb er zelf ook last van maar ik heb ook een hobby in wat voor producten er allemaal gemaakt worden. Mijn moeder besteld ze maar ik mag tips geven voor als ik wat beters vindt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zijn er mensen die goede ervaring hebben met pyjama broek van de droogist, eigen merk

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ikzelf ben een beetje incontinent verklaard door mijn huisarts. Ik kreeg instructies om mijn blaas te trainen maar dat is niet meteen een garantie dat je droog bent dus ook de luiers er bij. Appart om mee te maken dat er een hele regeling voor bestaat met je zorgverzekering. Ik krijg ze vergoed voor overdag maar snachts heb ik de meeste problemen. Veel verzekeringen vergoeden geen luiers als je alleen in bed plast, toch gebruik ik ze daarvoor.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Goh dat meen je niet, jullie verzinnen toch geen dingen? Ik ben 1 van de weinige jongens die een luier gebruikt overdag op school maar ik zit niet op een speciale school of zoo, het is gewoon VBO. Ik ben dat gaan doen omdat ik anders 2x per dag met een natte plek in mijn spijkerbroek liep. Dat is in de 1e klas door klasgenoten gezien en daar werd ik mee gepest en daarom langzaam met luiers begonnen. Dat was ook wat klasgenoten zeiden als ze me pesten.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb bij mij de vriendin geslapen, heb aan haar moeder verteld dat ik in bed plas en dat ik luier daar voor nodig heb , Heb het Broekje op de wc aan getrokken de vonde dag was mijn luier nat en heb de Drynites samen met mijn vriendin zijn moeder in de prulevak gegooid

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had vandaag mijn eerste poepluier op school. Ik schaam me dood en mijn moeder behandeld me ook steeds kinderachtige enzo. Mijn lerares praat ook heel baby achtig tegen mij als ze mijn luier verschoont en de regel was dat als ik overdag een poepluier had dat er dan een inleggers in moest net als in de nacht dus zie je mijn luier wel onder mijn broek zitten en daardoor waggel ik ook een beetje nu ben ik super bang dat mijn klasgenoten me gaan pesten ofzo.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi de topicstarter hier, Ik heb het nu helemaal niet meer door als ik plas overdag en ben al een paar keer doorgelekt eerst droeg ik van die luierbroekje maar nu moet ook overdag een echte luier om. Ik moest vandaag voor het eerst naar school met een luier maar omdat ik mijzelf niet kan verschonen doet mijn lerares dat. Je ziet mijn luier gelukkig niet onder mijn broek. ik heb het gelukkig wel door als ik moet poepen. Mijn luiers die ik nu draag 's nachts lekken ook altijd door dus nu moet er een dikke inlegger in waardoor ik mijn luier nog beter voel.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ik vorig jaar nog gehad! Ik had de griep, en ik werd te laat wakker en ik moest zo dringend plassen, ik plaste bijna heel het bed onder nadat ik één beweging had gedaan! Maar ik heb geen wc boven... dus vloer onderweg richting wc ook onder... ?? Ben je misschien ziek (aan het worden)?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vragen of je bij je vriendin even de badkamer alleen mag gebruiken voordat je slapen gaat. En Misschien even overleggen met de moeder van je vriendin waar je een natte drynite kan weggooien in de ochtend.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ga binnenkort bij een vriendin slapen,maar ik plas nog in bed! nou heb Ik pas Drynites gekocht maar waar moet de broekje aan trekken?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14 die naar london gaat voor jouw zijn er ook drynites. Misschien ben je bang wat een ander van je denkt in Londen als je met drynites aankomt en ze te weten komen dat je ze draagt maar de meeste mensen doen daar niet belachelijk over en vinden het alleen maar fijn dat je hun matras schoon houd. Als je dat wat lijkt zou ik ze eerst thuis nu deze week gaan proberen. Als het doorlekt kun je nog een tena slip gebruiken. Dat absorbeert altijd meer dan dat je kan plassen in je slaap dus een garantie dat je bed droog is maar is een luier met 4 plakkers dus wat lomper maat wat geeft het als je toch moet slapen. Alle 2 worden ze vergoed door de verzekering en vindt je in de apotheek.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik schaamde me ook kapot toen ik voor het eerst luiers moest overdag maar het was allemaal mijn keuze als ik nee zij was het nooit gebeurd. Ik vindt niet dat je onzindelijk bent als je luiers moet. Dan plaste je zeker ook in je broek zonder dat je het door had zonder luiers? Voor die tijd. Het is niet omdat je onzindelijk bent maar het is dan veeel minder erg als je dan een ongelukje hebt. Zelf had ik ook een probleem op school, dan moest ik plassen onder de les en liep ik naar de wc maar onderweg moest vaak ik al zoo nodig met kramp dat ik het niet binnen kon houden en lekte. Dan kom je zichtbaar nat terug de klas in. Dus uiteindelijk kreeg ik luiers. Als ik het nu heb blijf ik gewoon droog. Altijd alles eraan doen om je plas op te houden ik lek dan nog dus het is een probleem van mijn lichaam.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • De topicstarter hier, ik heb vandaag weer in mijn broek geplast en mijn moeder zag het en ze heeft me nu ook overdag weer een luier aangedaan ik schaam me er erg voor. Ik heb trouwens vandaag ook alweer in mijn luier geplast zonder dat ik het door het. Wordt ik echt weer onzindelijk?

    13 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten