Skip to content
13 reacties
1285 weergaves

luiers

ik ben een jongen van zestien en ik moet elke dag en nacht een luier om ik schaam me hier erg om kan jij mij helpen

16 jaar
9 jaren geleden

13 Reacties

  • hallo jongen van 16 jaar,

    Schaam je er niet voor, je bent echt niet de enige die op jou leeftijd luiers draagt.

    Ik kan je wel veel advies en tips geven maar dan moet je wel zelf aangeven waar jij de meeste moeite mee hebt zoals bijvoorbeeld verschonen op school enzovoorts.



    20 jaar
    8 jaren geleden
  • De maxi versie ? (Paars en 8 druppels) dat staat voor hoeveel die erin kan houden. Je hebt namelijk ook plus en super. Plus kan het minste hebben en is blauw. Super is groen en zit ertussenin.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben ook bedplasser ik draag tena small ...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik plas nog wel vaak in bed (3-4 x in de week), we zijn nu op vakantie in een hotel in Duitsland en ik heb elke nacht een luier om, je hoeft je hier niet voor te schamen, beter een luier om dan een nat bed, vooral in een hotel. Mijn ouders hadden het hotel wel laten weten dat ik het soms nog doe en ze hebben een rubber laken op mijn bed gelegd maar het bed blijft wel droog. Die jongen van 14 hierboven heeft gelijk, er zijn speciale luiers voor tieners, die passen goed en het bedplassen gaat vanzelf wel een keer over.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben een andere jongen van 14 en heb hier nog geen reactie neergezet maar ik zit er nog wel een tijdje aan vast denk ik dat ik bedplas en luiers daarvoor gebruik. Volgende week ga ik naar Frankrijk. En deze week was het ook weer 3x maar goed dat ik een luier om had voor de zekerheid. Ik zie het binnen een week nog niet verdwijnen bij mij dus de luiers gaan ook mee. Wat ik wil zeggen is dat als je op je 14e nog in bed plast dat daar ook speciale luiers voor bestaan bij de apotheek van Tena, Absorin, Molicare, Abena. Die passen meer bij je als je 14 bent. Daar kun je mee wakker worden en denken dat je droog bent terwijl je het er in hebt gedaan.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen18 Ja het gaat nu allemaal goed! Nee, ik heb niets qua training gedaan, het is vanzelf over gegaan. Kennelijk kwam het bij mij gewoon iets later

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen16

    En hoe gaat het overdag? Voel je dan wel dat je moet plassen en kom je dan op tijd bij een wc?

    @jongen14

    Nu gaat het helemaal goed? Heb je ook aan blaastraining gedaan?
    Het kan vaak helpen met bedplassen als je overdag (als je wel op tijd voelt dat je moet) niet meteen naar de wc gaat zodra je iets voelt, maar nog een tijdje te wachten. Zo versterk je die spieren en zal je blaas wat groter worden, zodat er meer in kan.

    Groeten,

    J.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hou, Ik ben tot mn 10e ook niet zindelijk geweest. Soms daarna plaste ik ook nog in bed. (overdag niet) Ik ben ook niet erg breed en groot. Toen ik een keer, op mn 11e nog, bij mijn neefje ook van 11 ging logeren was ik nog zo bang dat ik in hun bed ging plassen (misschien dat dat de nacht was dat het soms nog gebeurde dat ik plaste) dat ik een luier van het broertje van mn neefje aan deed. (die was 6 ofzo, ik had een smalle kont) De volgende ochtend bleek dat ik gewoon droog was.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja dacht ik ook maar mij is het ook gelukt.


    Kijk het gaat heus niet in 1 keer over.


    Wat ik ook geprobeerd heb is via accare dat is een soort instantie die mensen met een geestelijke beperking kunnen helpen zoals ADHD of asperge of PPDnos.
    Alleen iemand daar hielp me wel met het zindelijk worden eerlijk gezegd heb ik geen idee of dat ook mee hielp aan het zindelijk worden maar ach misschien kan zo´n iemand jou wel helpen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • jongen 17 ik heb geprobeerd van wat je zei maar het hielp niet ik denk dat ik toch voor altijd een luier zal moeten dragen

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben tot mijn 12de niet zindelijk geweest ongeveer dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn.


    Wat je moet proberen is om in het weekend gewoon geen luier te dragen en probeer in zo´n weekend niet al te veel te gamen want gamen kan je zo afleiden dat je niet voelt als je moet plassen en dan gewoon zodra je iets voelt zorgen dat je meteen naar de WC gaat dit werkt als je het een klein beetje voelt.

    Voel je echt niks dan zou ik zeker proberen om vaak naar de WC te gaan maar niet vaker dan 1 keer per 1,5 uur tenzij je het zelf voelt want te vaak naar de WC helpt ook niet.

    En blijf voldoende drinken dat is ook erg belangrijk.



    En als je er tijd voor hebt kun je ook proberen ´s nachts geen luier om te doen want normaal gesproken moet je overdag eerst zindelijk worden maar dat hoeft niet altijd zo te zijn ik was ook eerst ´s nachts zindelijk.




    Sorry dat deze uitleg zo rommelig is maar het klopt wel als ik jou was zou ik dit proberen want dat je niet zindelijk wordt komt waarschijnlijk ook doordat je de hele dag veel afgeleid bent en een luier zorgt er voor dat je penis warm aanvoelt en dat is vaak een lekker gevoel en door die 2 dingen voel je het ook minder goed.



    Maar hou ons op de hoogte hoe het gaat.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 17 we hebben alles al geprobeerd maar het helpt allemaal niet

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Komt dit doordat je je plas niet in kan houden, of dwingen je ouders je dit te doen? Als je ouders het doen praat er met ze over of vertel het aan een vertrouwenspersoon op school ofzo want dat is niet erg normaal. Als je je plas niet in kunt houden is dat wel een probleem, hiermee kun je misschien beter naar de huisarts gaan. Het kan zijn dat als je nooit hebt geleerd je plas in te houden dat je dat nu gewoon moet leren. Plas je heel vaak ookal hoef je niet? Probeer het dan steeds in te houden tot je echt duidelijk wel moet, en ga dan naar de wc. Probeer niet meer in de luier te plassen. Zo leert je lichaam ook af steeds te plassen omdat je toch een luier aan hebt, en zul je 's nachts ook minder tot niet plassen. Plas ook voordat je naar bed gaat en drink het uur voordat je gaat slapen niet meer.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten