Skip to content
2 reacties
108 weergaves

Bordeline?

Ik vraag mij af hoe kom je er nou achter dat je 100% zeker borderline hebt? Ik zit al bijna 13 jaar binnen de psychische hulpverlening en ik krijg steeds te horen dat de hulpverleners vermoeden hebben dat ik borderline heb. Maar als ik weer kijk naar de symptomen van borderline..dan herken ik alleen de punten impulsief reageren b.v bij is het het dat ik iets bestel wat ik totaal niet nodig heb toch bestel en nu dan ook met een voor mij een grote schuld. En het punt me zelf pijn doen roepen dat ik dood wil. En het punt negatief zelfbeeld moet ik er wel bij zeggen mij is vanaf me 4e tot nu toe altijd verteld door hulpverleners en scholen dat ik nooit gewoon een betaalde baan of een normale opleiding kan doen. Ik weet geen eens of dit klopt want deze stempel heb je nou eenmaal gekregen bij elke sollicitatie vragen ze watvoor werk ik heb gedaan ik kan niks opgeven elke keer omdat niemand mij een kans wilt geven om uit te zoeken wat ik wel of niet kan. Dat geld voor een opleiding net zo ik heb geen enkele diploma dus moet je weer uit leggen hoe dat komt uhh ik heb op een praktijk school gezeten. Dus heb wel paar certificaten gehaald maar dat zegt niks. Ik ben bang dat ik de rest van mijn leven met deze stempel moet lopen dus altijd maar op een sociale werkplek moet gaan zitten ik zie dat echt niet zitten. Maar terug komend op de stempel borderline eerlijk gezegd geloof ik er allemaal niks van als ik kijk naar mijn biologische moeder die wel alle 9 symptomen heeft sorry maar ik herken mij maar echt in 3 symptomen. Maar nogmaals ik vind niet dat ik negatief zelfbeeld heb dat is eerde aangepraat door hulpverleners dan dat ik het echt ben. Ik geloof dat ik veel meer kan dan dat ik nu de kans voor krijg ik ben al jaren op zoek naar mogelijkheden om mijn kennis talent meer toe te kunnen passen in vorm van werk of een opleiding. Ik weet niet zo goed meer wie of wat ik moet geloven. Ik wil gewoon een leven waar in ik net zoals ieder ander de kans krijg om mijn talenten en kennis in te zetten in een job of zo. Zelfs voor de talenten expedities die zie op verschillende speciaal onderwijzen geven kom ik niet voor in aanmerking omdat ik te laag geschoold ben.

23 jaar
11 jaren geleden

2 Reacties

  • tja

    Mijn vriendin heeft borderline. Mensen met borderline voldoen aan 5 of meer van de volgende 9 criteria: 1)Krampachtig proberen te voorkomen om feitelijk of vermeend in de steek gelaten te worden. 2)Een patroon van instabiele en intense relaties met anderen, gekenmerkt door wisselingen tussen overmatig idealiseren en kleineren (extreem zwart-witdenken, iemand is geweldig of waardeloos). 3)Identiteitsstoornis: aanhoudend wisselend zelfbeeld of zelfgevoel. 4)Impulsiviteit met negatieve gevolgen voor zichzelf op minstens twee gebieden. Bijvoorbeeld: geldverspilling, veel wisselende seksuele contacten, middelenmisbruik, roekeloos rijgedrag, vreetbuien. 5)Terugkerende pogingen tot zelfdoding, gestes of dreigingen, of zelfverwonding. 6)Sterk wisselende stemmingen, als reactie op gebeurtenissen. Dit kan leiden tot periodes van intense somberheid, prikkelbaarheid of angst, meestal enkele uren durend en slechts zelden langer dan een paar dagen. 7)Een chronisch gevoel van leegte. 8)Inadequate, intense woede of moeite boosheid te beheersen. Dit uit zich in driftbuien, aanhoudende woede of herhaaldelijke vechtpartijen. 9)Voorbijgaande, aan stress gebonden paranoïde ideeën of ernstige dissociatieve verschijnselen. Dat is de theoretische kant. Maar laten we het nu eens van de praktische kant bekijken, wat maakt het uit of je wel of geen borderline hebt (behalve dat je het stempel "borderliner" krijgt). Bovendien geld deze formule alleen als je meerderjarig bent, een minderjarige zal men niet gauw classificeren als borderliner. Terwijl die misschien wel aan de criteria voldoet. Zoals jezelf aangeeft heb je een stempel opgeplakt gekregen, en zal het vinden van een baan moeilijker zijn door je lage opleiding of impulsieve gedrag, en je verleden in de psychische molen. Maar niet onmogelijk : Je moet jezelf eens goed afvragen wat voor werk je wil en kan doen. Het feit dat je slechts enkele van deze 9 punten hebt, of juist allemaal , is wel leuk en aardig . maar maakt jou als persoon echt niets minder dan de gemiddelde persoon op straat. Ik ieder geval : heel veel succes !

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • ....

    Huh?! Wat ontzettend raar van die hulpveleners... Ik bedoel als je hulpverlener bent ga je toch niet zomaar mensen afkraken? En zeker niet als je vermoed dat diegene borderline heeft....

    16 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten