Skip to content
8 reacties
58 weergaves

ik denk dat ik teveel voel.

Ik heb dit nog nooit tegen niemand gezegd. Omdat ik me schaam en bang ben voor mensen hun reactie.
Ze vinden me al zo raar.. Iedereen denkt dat ik depressief of angstig of zielig ben. Ook denkt iedereen dat ik dom ben. Ik weet dat ik hoogsensitief ben, maar ik kan hier echt niet mee leven op sommige momenten.
Ik weet dat het overdreven en abnormaal klinkt maar ik kan er echt niets aan doen. Ik voel gewoon veel te veel. Ik ben ofwel superblij en kan dan veel beginnen lachen. Ik heb nog niemand tegengekomen die dat ook zo doet.. Als ik iets triestig zie op TV begin ik gewoon direct te wenen. Mijn zus en mijn moeder begrijpen dat niet. Mijn zus lacht mij dan gewoon uit. Dikwijls zet ik weleens mijn nagels in mijn vel of moet ik mezelf gewoon slaan omdat het niet meer uit te houden is. Ik voel me dan zo verschrikkelijk onrustig en bang. Ik heb me vroeger nog gesneden maar ben daar mee gestopt, ik knijp gewoon heel hard of sla een paar keer iets op mijn hoofd. Ik weet niet waarom, maar het maakt me rustig en mijn geest kan daardoor precies veel meer aan.. Ik ben raar. Ik weet het. Ik ben gestopt met snijden omdat ik bang werd als mensen me erover aanspraken, nu is het gelukkig al wat vervaagd die littekens..Echt , het is niet meer uit te houden, ik heb gewoon het gevoel alsof ik gek ben, er gaat vanalles door me heen, ik zou hier nog 2 uren kunnen schrijven, er is zoveel .. Zucht.. Ik weet het niet meer, ik weet het echt niet meer.. Ik kan mijn leven niet aan, soms wou ik dat ik dood was. Of liever nooit geboren. Het is fout om zo te denken, ok. Ik voel mij zo raar in die wereld, zo anders, vergeleken met andere mensen kom ik gewoon van een andere planeet..

16 jaar
13 jaren geleden

8 Reacties

  • tijd voor jou alleen

     De tips van anderen zijn super zou er zeker wat mee doen! Maar ik weet dat het geen medicijn maar het helpt wel. Ga een keer lekker een eindje lopen misschien als je een hond hebt kun je hem mee nemen. Ik weet niet of je dicht bij een stukje bos woont of de duinen ofzo. Als ik mijn gevoel helemaal door elkaar heen gooi neem ik mijn hondje mee en ga een eind met haar wandelen, soms zie ik een boom stam ga er lekker opzitten en ga diep nadenken en onder tussen haal ik af en toe diep adem en ruik de frisse lucht, het doet je echt goed. Het helpt je misschien niet van je hoogsensifiteit af maar je krijgt wel weer lekker orde in je hoofd en dan voel je je gewoon lekkerder. Wat is er nou fijner dan je super lekker voelen?!   succes!

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Hulp

    Ik raad je aan om hiermee naar je huisarts te gaan en die zal je dan indien nodig doorsturen naar iemand om mee te praten. Ik  heb het idee dat je, je eenzaam en niet begrepen voelt. En zoals ik het lees, krijg je ook geen steun van je familie. Daarom denk ik dat het heel erg zal opluchten als je met iemand zou praten hierover, zodat je het niet allemaal opkropt.    

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • Elaine Aron

    Google eens op Elaine Aron: zij heeft er boeken over geschreven: is redelijk interessant. Ik weet sinds 3 jaar dat ik het ook ben en het gaf heel veel antwoorden... er zijn er meer die bepaalde dingen ervaren zoals jij! Waar ik alleen wel nog mee zit is dat het bij meisjes meer geaccepteerd wordt: jongens worden geacht stoer te zijn - iets wat ik absoluut niet ben en waar ik ook helemaal geen trek in heb.    Sterkte!  

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • hoogsensitief

    hey ik herken jou probleem wel een beetje. ik ben zelf ook hoogsensitief en mijn moeder ook. dat is helemaal niet erg maar je bent gewoon veel gevoeliger voor alles. ik heb zelf altijd dat ik heel snel huil en als iemand een grap maak vat ik het soms verkeerd op en blijf ik er heel lang mee zitten. ook heb ik altijd dat ik alle ellende van andere mensen krijg. het is moeilijk uit te leggen maar als iemand dan bijvoorbeeld in de problemen zit wil ik hem het liefst helpen en zit ik er heel lang mee. je hoeft je hierover echt niet rot te voelen. je bent gewoon gevoeliger dan andere en dat is ook wel bijzonder. er zijn niet zoveel mensen die dit hebben. heel goed dat je gestopt bent met jezelf te beschadigen. dat hoef je echt niet te doen. je zult het gewoon moeten accepteren dat je zo bent. onthoud gewoon dat je een heel bijzonder meisje bent.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • herkenbaar

    Je kunt eens zoeken op 'borderline persoonlijkheidsstoornis'. Dat klinkt heel eng allemaal, maar dat is het helemaal niet hoor. Ik zou je dringend willen aanraden naar de huisarts te gaan met je klachten, want die kan je doorverwijzen naar een psycholoog en die kan jou heel erg goed helpen. Waar jij last van hebt, dat hebben veel meer mensen en je kunt  leren omgaan met die heftige gevoelens. Ook het jezelf pijn doen, sterke stemmingswisselingen... het hoort er allemaal bij. Echt lieverd, je bent niet de enige! EN er is wat aan te doen!

    23 jaar
    13 jaren geleden
  • -

     probeer met een sterke gedachte je emoties te controleren....als je iets zieligs ziet en je voelt een emotie opkomen waar je niet op zit te wachten probeer deze met een sterke gedachte te controleren.....oefen dit met een zin die jou sterker en weerbaarder zal maken, je zult trots zijn als het je lukt! succes, en niemand is 'raar', iedereen is uniek!!!!!!

    23 jaar
    13 jaren geleden
  • -

    Tja meisje, je bent gewoon erg gevoelig. Misschien is het een goed idee om eens te gaan praten met je huisarts. Hij mag er niets van zeggen tegen je ouders en hij zou je door kunnen verwijzen naar een psycholoog. Die kan je helpen ermee om te gaan.

    23 jaar
    13 jaren geleden
  • -

    zoek even op nieuwetijdskind, je kan over empathisch zijn of bijv. heldervoelend. ik hoop dat je hier wat aan hebt, je kan op zulke sites ook dingen vinden als 'afschermen' en 'aarden' ik denk dat dit jou mischien wel kan helpen! x

    21 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten