Skip to content
1 reacties
611 weergaves

Uitgelachen worden

Hallo hallo! Even een serieuze vraag. Hebben jullie weleens iemand uitgelachen, of zijn jullie zelf weleens uitgelachen? Ik ga eerlijk met jullie zijn, soms gebeurd t bij mij, niet altijd, maar wat is precies jullie reden? gaat t om t gezicht, houding, manier van praten, gezichtsuitdrukkingen, ik vraag t me echt af, vrienden van mij hebben er ook last van, en je kan er best mee zitten, als t gebeurd. Meestal zijn t groepjes, niet 1 persoon. Ik vraag dit puur uit nieuwsgierigheid, want alles heeft een reden. Laat het me weten, ik ben heel benieuwd. En ik heb t bij de categorie gevoelens gezet, puur omdat t pijn doet, zowel dat je je geraakt voelt, als je er erg mee zit.

23 jaar
5 maanden geleden

1 Reacties

  • Je ongemakkelijk voelen als je uitgelachen wordt heeft te maken met onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen.
    Wanneer wordt je uitgelachen? Als je iets doms doet. Als je zelf ziet dat wat jij deed dom was dan kan je zelf hartelijk meelachen. Sommige komieken maken daar een act van, denk aan clowns.
    Soms wordt je uitgelachen als je zelf denkt dat jij iets heel speciaals bent of doet, jezelf als een heel bijzonder iemand ziet, maar in feite stelt het niets voor. Val je regelmatig door de mand en laat je zien dat je vooral veel bluf bent.

    In Suriname heb je Ronnie Brunswijk. Hij is een marron, vroeger bosneger genoemd, maar dat is tegenwoordig politiek incorrect. Hij heeft een guerrillastrijd gevoerd tegen Bouterse, is in drugs gaan handelen en nu in goud. Hij is daar schatrijk mee geworden, is in de politiek gegaan en nu is hij vicepresident van Suriname.
    Toch voelde hij zich niet voldoende gewaardeerd. Via een dubieuze universiteit op Hawaii heeft hij een masters titel gekregen, en tenslotte heeft hij zich door Afrikanen tot koning laten kronen. Koning Ronnie van de Surinaamse marrons. (Surinamers noemen hen Lonnie, marrons hebben wat moeite met de r).
    Ze lachen hem uit, maar hij is wel schatrijk en vicepresident van een land. Lach dus maar, wie ben jij?
    Op verkiezingsbijeenkomsten strooit hij letterlijk met geld.

    Zo zie je, uitgelachen daar ontkom je niet aan, hoe rijk en machtig je ook bent. Het beste wat je dan kan doen is gewoon meelachen en je achteraf afvragen of die lachers misschien wel gelijk hebben.
    Waar mensen die zichzelf geweldig vinden het bangst voor zijn is uitgelachen worden. Dictators houden daar niet van, ze willen niet dat de mensen zien dat de keizer geen kleren aan heeft. Moslims kunnen ook niet tegen uitgelachen worden. Die nemen hen geloof namelijk heel serieus en vinden dat iedereen dat moet doen. Als je uitgelachen wordt ga je twijfelen aan je superioriteit en voor de ware gelovige is twijfel het ergste wat er is.

    Kortom, wees bescheiden en neem jezelf niet al te serieus. Heb niet te veel pretenties, en als je dan uitgelachen wordt kan je hartelijk meelachen zonder een geknakt ego. Meestal is het niet persoonlijk bedoeld, dus waarom overstuur raken? Iedereen doet wel eens iets doms of onnozels.

    23 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten