Skip to content
6 reacties
749 weergaves

Ik ben truttig en wil daar van af

Ik zie de hele dag mensen die erbij lopen zoals ze graag willen. Meisjes die met blote buik naar school komen jongens die een korte broek dragen en in mijn straat woont een jongen die altijd op blote voeten loopt. Ik wil er ook bij lopen zoals ik wil, maar ik durf het steeds niet want ik ben bang dat als ik dat doe mensen mij stom vinden. Zaterdag ben ik op blote voeten naar scouting gefietst maar toen ik vlakbij was durfde ik toch niet en ben weer helemaal terug gereden naar huis om schoenen aan te doen. Iedere ochtend denk ik vandaag is de dag dat ik er bij ga lopen zoals ik het fijn vind maar als het tijd is om naar school te gaan durf ik het toch weer niet. Ik voel mij zo truttig. Hoe doen jullie dat? Wat moet ik doen om eindelijk te zijn zoals ik wil?

14 jaar
6 maanden geleden

6 Reacties

  • Ik heb het gedaan!!! In het begin was het een beetje vreemd en iedereen wilde weten waar mijn schoenen waren maar we begonnen met een speurtocht met opdrachten en daarna surprises. Iedereen was daar zo druk mee bezig dat niemand meer aandacht had voor mijn voeten. Ik vind het nog wel een beetje eng om morgen op blote voeten naar school te gaan. Maar ik heb mijn schoenen al op zolder gezet. Als het morgen goed gaat heb ik ze niet meer nodig en loop ik voortaan lekker altijd op blote voeten. Dank je wel voor de tips en mij moed inspreken.

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik vind iedereen die bij deze temperaturen in korte broek of blote voeten loopt heel stoer. Dus laat vooral even weten of je vandaag de stap hebt durven zetten om geen schoenen meer te dragen.

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Het is inderdaad een kwestie van zelfvertrouwen krijgen. Wat jammer dat het zaterdag niet is gelukt. Je was er bijna! Als je komende zaterdag halverwege weer niet durft, moet je eraan denken hoe graag je het wil en vooral blijven doorfietsen. Zodra je bij scouting binnenstapt, ziet iedereen jouw blote voeten en zou het juist stom staan als je meteen weer weggaat om alsnog je schoenen te gaan halen. Want waarom had je ze dan meteen niet aan? En maandagochtend moet je er niet over nadenken. Zo laat mogelijk naar school gaan, zodat je halverwege niet terug kan, want dan kom je te laat. Natuurlijk krijg je op school commentaar, maar dan zeg je dat je geen schoenen meer draagt en loopt verder of verandert het gespreksonderwerp alsof het te onbelangrijk is om over te praten. Daardoor krijg je moed en zelfvertrouwen. Als je de volgende dag weer schoenen draagt, zal iedereen het vreemd vinden wat je deed, maar als je gewoon op blote voeten blijft lopen, vinden ze je waarschijnlijk stoer en zullen ze er na een tijdje niets meer van zeggen.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik heb ook met dit weer altijd een korte broek aan, want ik kan een lange broek niet verdragen. Ik krijg er wel opmerkingen over, maar daar trek ik me niks van aan. Gelukkig zijn de meeste opmerkingen positief.
    Gewoon jezelf zijn, en aantrekken wat je wil. En dat uitstralen, dus niet denken “wat vinden ze van me”.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Zit je niet op TikTok dan? Honderden coole gasten daar die de gekste dingen doen. Je hoeft ze niet identiek na te apen maar inspiratie voor je eigen stijl zal je daar zeker vinden.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Het tegenovergestelde van truttig zijn, is cool zijn. Coole mensen geven geen fuck om wat anderen van hen denken of vinden. Die doen wat ze willen doen, komen open en eerlijk voor hun mening uit enz. Wie er iets van zegt, lachen ze uit, kijken ze scheel aan of lopen hoofdschuddend weg over zoveel bekrompenheid. Daar is lef en zelfvertrouwen voor nodig en ik denk dat je daar toch nog even aan moet werken. Om je zelfvertrouwen wat te boosten kun je eens iets cools gaan doen bijv. in een winkelcentrum ofzo. Trek een gekke jas aan, zet een rare pet op, blote voeten wat je maar wil en ga zo een boodschap doen. Langzamerhand ga je eraan wennen om "anders" (ofwel jezelf te zijn) en durf je het ook naar bijv. school of scouting. Let op dat je het echt doet om JEZELF te zijn, niet om voor jezelf iets te bewijzen of ergens bij te horen. Als het niet "echt" is wat je doet, prikken mensen er zo doorheen en dan ga je pas echt af.

    17 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten