Skip to content
3 reacties
613 weergaves

ongewild verliefd

hoi ik heb een probleempje waar ik al best een lange tijd alleen mee zit. Op mijn werk (ik werk op een paarden stal) heb ik een collega waar ik heel erg verliefd op ben geworden. Dit is eigenlijk de allereerste keer in mijn leven dat ik dit voel. Het is een jongen die net als ik ook een alternatief uiterlijk heeft en heel veel gemeen met mij heeft. Ik voel gewoon een hele diepe band met hem. Ik heb het toen heel erg voor mijzelf gehouden maar ik merkte dat, hoe langer ik hem ken, hoe meer ik voor hem ging voelen en uiteindelijk kon ik het niet meer voor mezelf houden omdat het als lijden voelde en heb ik uiteindelijk gewoon tegen hem gezegd dat ik hem leuk vind. Hij zij toen tegen mij dat hij mij helaas moest teleurstellen.

Na dat ik het tegen hem had gezegd daalden mijn gevoelens voor hem en hoopte ik hier geen last meer van te hebben en rust te hebben in mijn hoofd (want verliefd zijn kost best wel veel stress). Ik merkte dat deze jongen een tijdje een beetje afstand van mij heeft gedaan en ik ook van hem maar we bleven aardig doen tegen elkaar en gingen steeds meer weer normaal met elkaar om. Uiteindelijk begon ik te merken dat mijn gevoelens langzaam weer terug begonnen te komen.

Nu een half jaar later merk ik opeens dat deze jongen een stuk vrolijker tegen mij doet. Hij werkt opeens meer samen met mij, volgt mij opeens op instagram, zoekt mij vaker op, helpt me, we plagen elkaar en opeens wild hij mij ook heel graag laten zien hoe ik een auto moet besturen en krijg ik een beetje les van hem op het terrein. Maar omdat hij nu opeens veel dichterbij gekomen is, zijn mijn gevoelens nog veel sterker dan ooit. Ik heb het een half jaar gewoon ingehouden en verstopt omdat ik hem niet in de weg wil zitten. Maar ik ben nu zo erg verliefd dat ik het steeds moeilijker vind om geheim te houden en voor mijzelf te houden. Ik krijg drang om met hem te gaan flirten maar ben zoooo verschrikkelijk bang om hem te kwetsen. Ik heb hier voortdurend stress van.

De laatste keer dat ik samen met hem heb gewerkt heb ik hem zelfs geprobeerd om dicht tegen hem aan te staan waardoor ik hem aanraakte en heb ik hem diep in zijn ogen aangekeken. Ik ben hier heel erg van geschrokken dat ik dit deed. Ik merkte tot nu toe nog niets in zijn gedrag. Ik ben nu al 2 daagjes thuis en voel mij nu zo verschrikkelijk ban dat ik hem nu gekwetst en bang gemaakt heb. Ook ben ik bang dat ik mijzelf niet meer kan bedwingen en uiteindelijk automatisch meer ga flirten.

Ik krijg mijn verliefdheid voor hem niet weg en heb er van alles aan gedaan om het weg te halen. maar ik zie hem bijna elke dag en kan hem niet vermijden. Ik voel mij hier zo alleen mee en heb dit tegen niemand durven zeggen. Misschien hebben jullie wat tips en hoe ik hiermee om kan gaan.

23 jaar
10 maanden geleden

3 Reacties

  • Blijkbaar is er bij hem iets veranderd waardoor hij nu ook openstaat voor contact, en wie weet wat nog meer. Stap over jezelf heen en zeg hem gewoon dat jouw verliefdheid weer helemaal terug is. Kan zomaar zijn dat hij nu ook graag iets wil met je. Succes!!

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Tja, lijkt me lastig. Er zijn zoveel verklaringen te bedenken voor het feit dat hij ineens veel dichterbij gekomen is, misschien vind hij je ineens een stuk interessanter of wil die gewoon vrienden zijn. Het blijft gissen. Ik snap dat je je even geen raad meer weet maar geloof me, heel veel mensen krijgen hier mee te maken. Ik zou gewoon leuk contact met hem houden en wellicht word het ooit wat, je weet het nooit. Maar ga inderdaad niks lopen forceren want dan zet je jullie huidige relatie (vriendschappelijk) wel op het spel. Je komt er echt wel overheen, er zijn meerdere leuke jongens.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • M23, als ik jouw verhaal lees ben ik bang dat je jezelf misschien wel voor de gek aan het houden bent. Natuurlijk, het zou kunnen dat hij van mening is veranderd, maar dan is het aan hem om een stap te zetten, niet aan jou. Maar het is ook goed mogelijk dat hij denkt dat het bij jou nu ook wel over is en dat hij nu dus gewoon als goede collega met je om kan gaan. Misschien doet hij tegen iedereen wel zo maar door jouw verliefdheid wil jij graag zien dat hij het speciaal voor jou doet en dat zie je dan ook. Zolang hij zich er niet over uitspreekt kun je je maar het best neerleggen bij het feit dat het een eenzijdige verliefdheid is en dus niets kan worden. Voor je eigen geluk: stop met jezelf dingen in het hoofd halen en daarmee jezelf pijn te doen. Ik gun je van harte dat het wel wat wordt maar dat is denk ik maar een klein kansje.

    21 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten