Skip to content
2 reacties
1071 weergaves

Weet het niet meer

Hoi allemaal,


Ik weet niet zo goed waar ik dit topic moet plaatsen, dus besloot het maar bij "gevoelens" te doen. Ik zit niet lekker in mijn vel en dat heeft een aantal redenen.

De eerste is dat ik echt ongelukkig ben. Ik heb een ingewikkelde thuissituatie, waardoor school eigenlijk mijn eerste thuis is, omdat ik geweldige klasgenoten heb en ik op school genoeg afleiding heb van thuis.
De tweede is dat ik een vriendin heb, en ook al een tijdje, maar het gaat nu niet goed tussen ons. Ik heb geen zin meer om haar dagelijks te spreken en ben misschien ook een ander meisje uit mijn klas leuk gaan vinden.

Ik zit dus constant ergens mee en dat zorgt er gewoon voor dat ik 'vol' zit. Ik ben alleen op school blij en als ik dan weer uit ben, ben ik weer ongelukkig. Ik doe niks op een dag en heb verder ook geen afleiding. Ik sluit me altijd af van de rest van mijn gezin.

Ben ik depressief? Kan iemand mij helpen?

19 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Hey,

    Vervelend om te horen dat je je zo voelt man.

    Het belangrijkste advies dat ik je kan geven is: vind een manier om je gevoelens te verwerken / een plek te geven.

    Ik heb jarenlang "vol" gezeten met dingen die ik gewoon nooit kon verwerken omdat ik een hoop over me heen had gekregen zullen we maar zeggen. Sinds een tijd heb ik hier verandering in aan kunnen brengen op een aantal manieren, die verschillen voor elk persoon.

    Probeer op een manier je gevoelens te plaatsen, zodat je niet vol raakt en niet meer jezelf bent. Kijk of je je frustratie in sporten kan gooien, of je misschien je gevoelens in een dagboek of iets bij kan houden, bespreek het met een vriend of vriendin of desnoods gooi je alles er op een online forum uit, schrijf liedjes of boze brieven die je desnoods nooit verstuurt, etc.

    Het is vervelend om te horen dat je thuissituatie ingewikkeld is, en ik hoop dat er inmiddels wat veranderd is voor je. Ik hoop ook dat je relatieproblemen nu minder zijn, op wat voor manier dan ook.

    Veel succes! (als je dit nog leest haha)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey,

    Ik wil zeggen dat ik me EXTREEM goed in je kan verplaatsen, want dit is precies bij mij ook gebeurd toen ik 19 was. Ik dacht ff dat ik dit had gepost hahaha.

    Het is een vervelende situatie. Ik weet niet hoe je thuissituatie is, maar misschien kun je het hierover hebben met een decaan van je school. Weet niet of je iemand hebt die een aanspreekpunt is over je thuissituatie, maar dit is heel belangrijk.

    Daarnaast kan het zijn dat het minder goed gaat met je relatie, omdat je minder lekker in je vel zit. Ik weet niet hoe je partner is of hoe jullie relatie is, maar als het niet leuk is voor lange tijd, dan zou ik de relatie stoppen. Voordat je een relatie begint, zorg ervoor dat je gewoon goed in je vel zit.

    Mijn advies: ga naar iemand waarmee je over thuissituatie kunt praten, eventueel psycholoog. En als je relatie uit gaat, dan is dat maar zo. Is niet einde van de wereld, je bent 19. Ik ken dat “vol” gevoel, vooral in mijn hoofd. Als er veel gebeurt in korte tijd en je kunt het niet kwijt, dan raak je overvol. Praat erover of schrijf in een soort van dagboek alle gedachtes op.

    Succes

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten