Skip to content
9 reacties
857 weergaves

Ik ben er klaar mee

Hallo iedereen

Ik heb hier al een paar dingen gepost en ik voel me totaal niet goed want het voelt alsof elke dag weer hetzelfde is elke dag naar school gaan en alleen staan op de speelplaats en de lessen zijn ook echt saai ik wil gewoon dat het stopt school maakt me echt verdrietig en ik ga naar een psychiater maar het helpt niet echt want ik ben echt niet goed in praten en dingen zeggen tegen mensen die ik niet echt ken en ik durf ook gewoon niet te zeggen hoe het echt gaat ik ben er eerlijk gezegd gewoon klaar mee om te zien hoe mijn vriendinnen (waar ik nooit bij sta of tegen praat) super blij zijn en gewoon een geweldig normaal leven hebben ik zit echt in de knoop met mezelf ik heb zelfs gedacht om super veel van pillen te pakken (gewoon random pillen die we thuis hebben) gewoon om weg te zijn voor even want ik heb gewoon echt geen zin om morgen of over 1 week naar school te gaan we hebben nu ook projectweek dus er gebeurd heel veel en we moeten veel doen ook op punten dus heb ik veel stress we gaan morgen iets doen in groepjes (kleine groepjes) en ik heb de opdracht gezien en ik ben er gewoon echt niet goed in ik heb veel getypt en ik denk dat ik het gewoon even moest typen want niemand vraagt mij eigenlijk echt wat er allemaal is gebeurd en hoe het gaat en ik ben het eigenlijk beu ik heb wel gezegd dat ik mezelf niet meer ging snijden maar ik weet het niet het is alsof ze alleen maar verdrietig zijn als ze horen dat ik mezelf snij en daarna lijkt het alsof niets is gebeurd en ik 100% oke ben om eerlijk te zijn zie ik het echt niet meer zitten

Als je nog iets wilt zeggen of laten weten over mijn verhaal reageer dan hieronder en bedankt om dit allemaal te lezen want jij die dit nu leest weet alleen hoe ik me echt voel en wat ik eigenlijk echt denk

14 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Ja dat was ik ook en bedankt jongen 15 :)

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • En voor de mensen die het willen weten ik ga nu ook naar een psycholoog dus het komt wel goed denk ik.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo TS,     Ik begrijp je situatie. ik weet hoe het is om geen/weinig vrienden te hebben, maar voor de rest denk ik dat je een beetje hysterisch van dit gedoe bent geworden (waar jij overgens waarschijnlijk weinig aan kan doen als je in een depressie zit), maar je gaat toch geen zelfmoord plegen omdat je school klote vindt. ik heb t zelfde alleen dan ben ik gwn harder. en "en de leerkrachten zeggen dat onze klas echt onrespectvol is" sommige leraren zijn gwn negatief en narcistisch. niks aan te doen, maar je moet gwn doorbijten, het zal wel over gaan. en over die vrienden van jou. Dat zijn geen vrienden, nou geen echte vrienden dan. ik zou gwn opzoek gaan naar vriendelijke mensen en dingen die je leuk vindt. ik wens je het beste, succes.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • trouwens, @TS,     ben jij dat meisje van 14 dat meerdere keren gepost heeft ivb met jezelf snijden?  

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is nog heel veel om voor te leven! Reizen, relaties… De toekomst zit vol met magie die de moeite waard zijn! Het word echt beter! Succes!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Ik vind het heel naar voor jou dat de situatie op jouw school zo is zoals hij is. Je hebt het over je vriendinnen, maar erg vriendschappelijk zijn ze blijkbaar niet. Toch noem jij het vriendinnen, dus misschien dat je wel iets aan ze hebt.
    Waarom die klasgenoten op jouw school zo vervelend tegen je doen, heb je een idee waarom dat zo is? Is dat altijd al zo geweest of iets van de laatste tijd?
    Je leerkrachten maken zich er wel een beetje makkelijk van af door op te merken dat het onrespectvol is en daar het maar bij te laten. Ze zouden toch op z'n minst dat gedoe met die opdrachten en het groepsvormen een beetje kunnen sturen.

    Je begrijpt wel dat de mensen op het forum die dit lezen en die zoals ik misschien een reactie geven weinig aan jouw problemen kunnen doen. Je zal daar waar jij bent oplossingen moeten vinden.
    School is een groot deel van je sociale leven, maar niet alles. Heb je naast de school geen contacten met anderen, jong of oud, waar je gezelliger mee om kan gaan? Familie, buurtkinderen en dat soort dingen? Is een sportclub of zoiets misschien iets voor je? Ben je ergens goed in waar je zelfvertrouwen aan kan ontlenen?

    Soms heb je een periode in je leven dat het allemaal niet zo fijn loopt. Maar je wordt ouder, je leert andere mensen kennen, je gaat op een gegeven moment naar een volgende opleiding en dan kan alles veranderen. Nu is het leven misschien niet zo leuk, maar dat hoeft niet zo te blijven.
    Is er nu werkelijk echt helemaal niets leuks in je leven? Zijn er geen kleine dingen die jij fijn vindt? Lees je wel eens een boek? Daarin lees je over andere mensen en hoe die met dingen omgaan. Je beleeft andere levens. Daar kan je veel van leren. Er zijn heel wat boeken speciaal voor jongeren over jonge mensen die ook met problemen zitten en oplossingen vinden. Ga eens naar de bibliotheek en kijk eens wat je daar tegenkomt. Volgens mij kan jij gratis lid worden.
    Met een boek kan je even wegwezen uit die nare wereld waar je soms mee moet leven en wegkruipen in een fantasiewereld en even een ander leven hebben. Probeer het gewoon.

    Jouw leven gaat nog heel lang duren. Dat gaat echt niet altijd maar een naar leven zijn. Je hebt nog heel veel tijd om er wat van te maken. Op een dag vind je liefde en dan wordt alles heel anders. Geloof daar in!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Update donderdag 16 december: Ik stond elke speeltijd alleen (alweer), mijn vriendinnen maakt het niet uit of dat ik alleen sta en de leerkrachten zeggen dat onze klas echt onrespectvol is (wat waar is) en ik moet het maar hele tijd aanhoren (terwijl ik alles doe wat ze zeggen), en als laatste we moeten in groepjes en niemand wou met mij dus moest ik tussen 2 groepen kiezen waarvan ik weet dat ze niet willen samenwerken (niemand eigenlijk daarom zat ik al niet in een groepje) (ik moest mijn tranen inhouden want het is zo stom om nergens bij te horen) en ow ja ik heb de bus ook gemist dus mijn mama moest me komen halen en door mij moet ze nu langer werken
    Dus ja...
    #mylifesucks

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Jij ziet het leven helemaal niet meer zitten en dat is niet zo leuk, vooral niet als je pas veertien bent. Als je mij vraagt naar de zin van het leven dan zeg ik dat de zin van het leven ligt in er voor anderen zijn. Is er iemand die blij is dat jij er bent? Als jij verliefd wordt, dat gebeurt wel eens op jouw leeftijd, dan vraag jij jezelf helemaal niet meer af waarom je leeft.
    Er zijn voor anderen maakt die anderen gelukkig en maakt jou zelf ook gelukkig. Het kan iets kleins zijn, een hondje of een poes die blij is om jou te zien. Een vriendin die het leuk vindt om met jou samen dingen te doen. Grootouders die het fijn vinden als jij eens langs komt.

    Je gaat naar een psychiater (ik denk dat het een psycholoog is want jij bent niet ziek in je hoofd) maar je durft niet te vertellen wat je echt voelt. Ook tegen anderen durf jij dat niet.
    Waar ben jij bang voor? Dat ze dingen van jou gaan denken? De mensen die met jou praten zijn mensen die jou willen helpen. Daar hebben ze voor geleerd omdat ze van mensen houden. Ze weten alles van jouw soort problemen. Ze schrikken niet, ze oordelen niet, ze veroordelen niet. Jij bent voor hen een mens, een ongelukkig mens. Als je met jouw praten dan voelen ze de pijn die jij voelt en willen ze dat het beter met jou gaat.
    Wees eerlijk tegen ze. Vertel alles, je hoeft je nergens voor te schamen en nergens bang voor te zijn.
    Als jij die ander vertrouwt en je helemaal bloot geeft dan gaan ze van je van houden, Dat is echt zo.
    Kruip niet langer weg in jezelf en zoek niet je toevlucht in pillen en jezelf pijn doen. Daar doe jij niet alleen jezelf pijn mee maar iedereen die van je houdt en dat zijn er meer dan jij denkt!

    Wees moedig en ga de uitdaging die het leven is aan! Niet alles is leuk, niet alles gaat goed, maar dat geeft niet. Niemand is overal goed in en sommigen zijn in een heleboel dingen n iet zo goed, maar als je vrienden hebt dan is dat niet erg want dan help je elkaar. Je opdrachten op school daar ben je bang voor.Waarom? Dan gaat het maar wat minder. Jammer dan!

    Doe gewoon wat je kan, dat is goed genoeg! Sterkte en ik wens je alle goeds!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Meid, je bent 14 en er staat een heel mooi avontuur voor je klaar. Blijven praten en niet opgeven.
    Veel succes

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten