Skip to content
4 reacties
697 weergaves

Onzeker en voel me eenzaam

Ik ben een jongen 20 en ik heb nog nooit een relatie gehad en voel mij sinds covid ineens erg eenzaam omdat er niemand meer is, vrienden krijgen allemaal een voor een een vriendin en vallen daardoor voor mij weg. en dat is helemaal prima als zij dat willen. Onlangs heeft mijn broer ook een nieuwe vriendin en nu is de hele familie inde ban van die 2 en besta ik eigenlijk niet meer, hierdoor is er ineens een hoop druk op mij gekomen en mijn vader heeft ook gezegd dat ik waarschijnlijk toch altijd alleen zal blijven en dat hij oprecht verbaasd is als dat niet zo is. Dus ik ben ook maar eens opzoek te gaan en zit nu op de bekende dating apps. echter merk ik al wel dat het leven er zo echt niet leuker op word, omdat er 0 succes geboekt word. En ik merk dat ik mij zelf al echt kut voel als ik ook maar hoor dat er weer iemand een relatie heeft (maakt niet uit wie iemand die niet dichtbij staat of vrienden die nog niet waren afgevallen door hun relatie) ik voel me kut/jaloers alsof het leven oneerlijk is terwijl ik anders echt nooit jaloers ben/was. Ik merk zelfs dat ik onbewust toch afstand neem van vrienden die sinds kort een relatie hebben en ik bang ben ook hun daardoor te verliezen, omdat ik anders ben (toch weer die ene guy uit de groep die een leuke meid zal treffen) en dit is niet oké. Ik weet niet wat ik moet doen en kan hier dus ook met niemand over praten. Het is allemaal best moeilijk en wil er heel graag vanaf! Hopelijk word ik hier wel gehoord...

20 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Op elke potje past een dekseltje. Er is echt wel ergens iemand die jou ook leuk vind. Hebben die vriendinnen van jou vrienden niet vriendinnen waar jij miss nee in contact kan komen ofzo. Ga bijv gwn een keer mee met een vriend van jou die een vriendin heeft en laat zin vriendin ook iemand meenemen. Als een soort dubbel date ofzo.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zooo herkenbaar!
    Mijn “vriendinnen” die vergeten mij en vervangen mij. Dus er blijven er ook maar heel weinig over zo. Ik heb ook nog nooit een vriend gehad. Ook niet echt op zoek tbh, maar doordat je geen vrienden hebt of je hebt geen verkering, val je er gelijk buiten en vinden mensen je gelijk apart. Boeit mij niet zoveel wat anderen van mij vinden alleen het is gewoon sad om het feit dat ik niet weet hoe het is om ook eens een leuk iemand te hebben om mee om te gaan. Maar het komt wel goed (hoop ik) en vooral niets gaan forceren.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Domme opmerking van je vader je net nog hartstikke jong?

    Snap wel dat het eenzaam kan voelen maar probeer juist zelf het contact goed te houden met vrienden want anders heb je alleen jezelf ermee.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier wordt je altijd gehoord, maar of we een oplossing voor jouw probleem hebben dat is wat anders.

    Er zijn twee zaken, alleen zijn en eenzaam zijn. Iemand die alleen is hoeft niet eenzaam te zijn en iemand die niet alleen is, zoals jij, kan zich wel eenzaam voelen. Je woont in een sociale omgeving met je broer, je ouders en je hebt vrienden. Je ziet dat ze een relatie krijgen maar jij niet en nu ga jij je eenzaam voelen.

    De vraag is, is die eenzaamheid jou aangepraat omdat je denkt dat jij hebt gevoel hebt dat jij iets niet hebt wat je wel zou moeten hebben of hoor je er echt niet meer bij?
    Waarom heb ji geen relatie? Had jij daar voorheen geen behoefte aan en vindt je nu iedereen een vriendin krijgt dat jij wat mist, of had je altijd wel graag een vriendin gehad en is het je niet gelukt iemand te vinden?
    Ik schrijf vriendin, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat meisjes je niet zo aantrekken en dat je dat nog even verdringt. Dat kan ook verklaren waarom je on-line pogingen niet zo succesvol zijn.

    Je vader zegt dat hij niet verwacht dat jij ooit een relatie zal krijgen. Waarom zegt hij dat? Ik vind het eerlijk gezegd niet zo sympathiek.

    Ik denk dat je moet ophouden krampachtig naar een relatie te zoeken. In je dagelijkse leven kom je op een gegeven moment wel iemand tegen die je vast wil blijven houden. Het kan zijn dat je een klik hebt met iemand en dat er langzaam liefde groeit, het kan ook liefde op het eerste gezicht zijn. Je kijkt iemand in de ogen en je weet, die moet ik hebben!
    Dat is iets dat iedereen overkomt op een gegeven moment. De vraag is waarom is jou dat nog niet overkomen? Misschien is het niet echt iets waar je naar op zoek was, waar je echt behoefte aan had. Sommige mensen zijn zo en dan moet je niet gaan forceren. Dan maak je twee mensen ongelukkig, jouw zelf en die ander.
    Misschien dat je vader onbewust zo iets aanvoelde en daarom die gedachte heeft.

    Je hebt nu een leven, werk, of studie, je gaat uit, je ontmoet mensen, waarom daar niet gewoon mee doorgaan. Doe je aan sport? Mannen hebben partners, maar ze willen ook wel eens mannen onder elkaar zijn. Voor jou is er heus wel plaats in hun sociale leven. Wees blij met het geluk van je vrienden en je broer en leef je leven. Neem geen afstand van ze, dat maakt je alleen maar ongelukkig. Vrienden blijven toch vrienden?

    Ga met mensen om, heb contacten, heb relaties met mensen waar je mee kan praten en wees er voor anderen. Anderen wat gelukkiger maken maakt jou ook gelukkiger. Vraag niet, maar geef en dan wordt jou ook gegeven. Misschien niet vandaag, maar op een keer komt het wel.
    Kijk in je ziel en vraag je af wat je echt wil. Accepteer jezelf zoals je bent, alleen dan kun je gelukkig worden. Verruim je blik, interesseer je voor zaken, maak uitstapjes om eens wat meer van de wereld dichtbij en ver weg te zien. Lees eens een boek, kijk hoe andere mensen met hun leven omgaan. Er is zoveel te ontdekken en zo kom je vanzelf ook wel een maatje tegen.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten