Skip to content
9 reacties
897 weergaves

Ik word helemaal gek van alles en iedereen

Door al dit alleen maar thuis zitten op mijn kamer word ik echt helemaal gek! Mijn ouders kunnen nooit normaal reageren als ik iets normaal vraag en ik word echt veel te snel boos op iedereen, mijn vriendin heeft nooit tijd om met mij te praten omdat ze bezig is met haar vriendinnen en een andere jongen te praten en bellen. En mijn ouders denken dat ik een nutteloos kind ben omdat ik “AlLeEn MaAr AcHtEr De PlAyStAtIoN zIt” terwijl ik de hele dag bezig ben met huiswerk maken en leren zodat ik goeie cijfers haal. Ik heb ook gewoon geen vrienden omdat iedereen “die ik heb” zijn eigenlijk al met elkaar vrienden dus val ik er een beetje buiten. En als ik dan eindelijk een moment heb om even te praten met mijn moeder (als zij ook een keertje rustig normaal kan doen) dan komt mijn zus weer binnen omdat “omg er is een stukje van mijn nagel afgebroken”. En natuurlijk is zij belangrijker dus gaat ze weer naar haar toe.. ik weet dat jullie hier ook weinig mee kunnen maar ik moet gewoon dit eventjes kwijt :/

14 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Aan de rest van de posts, had je daar niks aan dan TS?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Graag gedaan J13! Ik ben blij dat je er wat aan had en ik waardeer het dat je dat zegt.
    Iemand die hier komt met een probleem die zit blijkbaar met iets waar hij of zij nergens anders mee terecht kan. Dan doe ik graag wat moeite om zo iemand te helpen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: bedankt voor de tips en vooral j22 bedankt dat jij zo’n mooi lang verhaal hebt getypt want dat is precies het gene waar je iets aan hebt! :-)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Echt wel j20, alsof ie mn ouwe oma is. Wil echt niemand kwetsen of zo, en ik weet het ook niet altijd beter of zo, maar j22: je bent, YEP 22, t lijkt wel of je het wel allemaal weet. Ene, thx j20.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Haha J16, heb jij dat ook? Mij werkt ie ook op de zenuwen met zijn zalvende praatjes. "Lieve jongen, lief meisje, blablabla doe nou maar goed je best blablabla wees flink blablabla.". GRRR.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ow nee, daar is onze vaste psych weer, yep j22 ik heb het over jou. Hou het ff wat korter please, of ga een boek schrijven, dan verdien je er misschien ook nog wat aan. Je bent echt gecompliceerd en de meeste jongeren zijn dat niet. Thx.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat had ik vroeger ook wel. Mijn tip voor jou : zoek een gevechtsport. Ideaal om opgekropte agressie en frustratie om te buigen tot positieve energie. Helemaal perfect is wanneer je het combineert met yoga. Geloof me, het verandert je totaal. Mentaal en fysiek sterk, rustig en geduldig. Als je Zen bent, kan je alles aan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Yo j14 dit is de Remedie: 1. Bedenk dat je al 14 jaar gek bent, dan kan je t ook niet meer worden. 2. Vraag niks aan je ouders, maar stel jezelf vragen en geef jezelf dan antwoorden. 3. Maak het uit met je vriendin. 4. Zoek een single vriend die ook een single vriend heeft: dan heb je al een triple vriendengroep! 5. Knip een stukje nagel in en loop naar je zus: Snapt ze niks van en kan je zeggen dat jij het ook niet snapt wat er belangrijk is aan een gebroken nagel. Oh ja, deze werkt ook voor je ouders: Omdat ik kennelijk ook te veel lul... 'Hm, ouders, eerst leren ze je praten en daarna moet je je mond houden?' Wil je hier mee ff wat opbeuren TS, en yep, iedereen wordt GEK van die corona, maar gek ben ik ook al 15 jaar :)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Jouw probleem is wel herkenbaar. Iedereen heeft het heel druk tegenwoordig en van iedereen wordt heel veel gevraagd. Daarom zijn oma's en opa's zo nuttig want die hebben het nooit druk en zijn altijd blij als een kleinkind op bezoek komt. Heb jij nog een opa of oma waar je bij terecht kan? Ga daar eens naar toe en vertel daar wat je hier verteld hebt.

    Dat je ouders, je moeder, wel eens mopperen omdat ze denken dat jij veel achter de computer zit en spelletjes zit te spelen dat is wel een beetje begrijpelijk. Zelf hebben ze dat nooit gedaan en ze vinden het geen goed idee dat jij steeds maar op je kamer zit. Het schijnt dat games spelen je toch wel bepaalde nuttige vaardigheden aanleert, dus echt verloren tijd is het niet.
    Je zegt dat je druk bezig bent met je huiswerk, dus jij hebt genoeg verantwoordelijkheidsgevoel en discipline krijg ik de indruk. Misschien als je straks met een mooi rapport thuis komt dat ze je dan meer waarderen.

    Dat je geen echte vrienden hebt is jammer. Ook jammer dat jouw vriendin blijkbaar niet zo verschrikkelijk veel om jou geeft zodat ze nooit eens echt tijd voor je heeft. Het lijkt mij een wat oppervlakkig meisje die het met iedereen gezellig heeft. Je bent pas veertien, dus zo diep zal jullie relatie wel niet gaan, dat past niet bij jullie leeftijd. Als je ouder wordt dan zal dat wel veranderen.
    Hetzelfde met je vrienden. Ik begrijp dat jij zoekt naar echt contact en echte vriendschap. Jij wilt wat meer dan alleen maar leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen, er zit diepgang in jou. Dat is heel mooi, met jou kan iemand een hele goede betekenisvolle relatie hebben die uiteindelijk meer bevrediging geeft dan zomaar wat vrienden waar je mee op stap gaat en een potje voetbalt of zo.
    Iemand die diezelfde eigenschappen heeft, jongen of meisje, vinden is niet zo gemakkelijk. Je moet elkaar herkennen en een klik met elkaar hebben. Soms kom je zo iemand tegen en dan heb je een vriend gevonden.

    Ik denk dat jij de moeite waard bent om als vriend te hebben en dat je vriendin en vooral jouw ouders wel eens wat meer aandacht voor je zouden mogen hebben. Kinderen worden niet echt serieus genomen als gesprekspartner maar jij bent geen kind meer. Dat zouden ze bij jou thuis moeten gaan zien.
    Zitten ze bij jou thuis de hele avond naar de televisie te kijken en zit jij dan op je kamer of wordt er ook wel eens gepraat? Over politiek, over het leven, over de vakantie, over wat jij en je zus willen studeren of willen gaan worden, over relaties, noem maar op.
    Als er dingen zijn waar jij graag over wil praten, misschien dat er dan wel iemand anders is die jij in jouw omgeving tegen komt. Soms is iemand heel anders dan het lijkt.

    Doe je aan sport? Doe je wel eens dingen met je handen? Kom jij de deur wel eens uit om een stukje te fietsen of wat rond te hangen in een park of zo iets met leeftijdsgenoten? Bij mij aan de overkant is een skatebaan en daar zie ik altijd wel jongeren. Op sommige tijden veel kleintjes, op andere tijden meer van jouw leeftijd of ouder. In de zomer 's avonds jongeren van 18, 19, 20, en dan zitten ze daar ook wel te blowen. Kortom, altijd heel gezellig! Ik heb daar wel eens een weedmolentje gevonden. Leuk dingetje. Bij jou is vast ook wel zo iets.

    Buiten zijn is gezond, vooral in de natuur met veel groen. Daar wordt je blij van! In de morgen werk je, in de middag ga je naar buiten (of naar oma), in de avond doe je leuke en gezellige dingen.

    Doe je best en wordt weer blij!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten