Skip to content
12 reacties
724 weergaves

Ik kan niet meer slapen en durf niet meer mijn eigen keuzes te maken...

Elke nacht net zoals nu kan ik niet slapen. Het komt omdat elke nacht ben ik weer aan het nadenken hoe ik heel langzaam en pijnlijk word vermoord door iemand. Over hoe ik moet toekijken hoe iemand van mijn familie langzaam en pijnlijk word vermoord. Als het mij lukt en ik doe een oog dicht doe ik ze meteen weer open omdat ja... wie weet staat er wel iemand met een mes achter mij. Iedereen zegt maar altijd “denk aan leuke dingen!” Maar telkens als ik aan iets leuks denk worden die gedachtes gelijk weer slecht gemaakt. Ik dacht net bijvoorbeeld na hoe ik aan het schaatsen was, maar die gedachte veranderde al snel naar dat mijn zusje door het ijs zakte en niet meer onder het ijs uit kwam en stierf.. Overdag ben ik gewoon “te aardig”, dit klinkt stom om over mijzelf te zeggen maar ik wil niks fout doen om iets voor een ander te verpesten maar daardoor verpest ik eigenlijk mijn eigen leven. Nog een simpel voorbeeld, net vroeg ik of mijn moeder als valentijnscadeau voor mijn vriendin een teddybeertje kon bestellen, ze vond het een leuk idee en ze stuurde wat andere ideeën die ook leuk konden zijn maar die ik echt totaal niet leuk vond maar toch heb ik voor iets anders gekozen omdat ik het anders zielig vond dat mijn moeder moeite had gedaan voor niks. Zelfs nu, nu mijn moeder het niet weet vind ik het lastig om te vertellen omdat ik het zielig vind als ze er wel achter komt! Sorry voor het lange verhaal maar ik hoop dat jullie misschien tips hebben.. bedankt alvast!!

14 jaar
3 jaren geleden

12 Reacties

  • Natuurlijk TS lezen we jouw posts. Het doet mij veel plezier dat het nu zo goed met je gaat. Zoals meisje M22 al zei het is fijn dat je er over kan praten en dat je er over durft te praten.
    Wat er ook is, er is altijd wel iemand die jou wil helpen, in de eerste plaats je ouders natuurlijk, maar ook je vrienden. Je hoeft nooit alleen te zijn! Het beste verder en leuk dat je het even kwam zeggen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooi zo TS fijn dat je erover kan praten!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: ik weet dat het ondertussen alweer een maand geleden is maar ik wil nog even een keer heel erg bedankt zeggen voor alle goeie tips! Waarschijnlijk leest niemand dit meer maar toch zeg ik het even. Ik heb hulp gehad en heb er nog veel met andere mensen over gepraat en het is fijn om te kunnen zeggen dat ik er eigenlijk al (bijna) geen last meer van heb!! Heel erg bedankt allemaal!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is fijn dat je er over hebt kunnen praten met je moeder en je vriendin, een opluchting voor je, maar als die nare gedachten niet weg gaan dan moet je echt hulp zoeken hoor. Misschien dat het slijt maar anders, ga naar de dokter.
    Ik wens je het beste en het doet mij goed dat we je hebben kunnen helpen. Je bent nooit alleen, vergeet dat niet. Blijf praten!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: ik heb inderdaad met mijn moeder gepraat, was best wel toevallig want ik durfde er niet over te beginnen maar mijn moeder had door dat ik iets te vertellen had dus had ik het maar verteld. Achteraf was het wel heel fijn om even met mijn moeder er over te praten, ze zei ook dat ik bijvoorbeeld ook wel een keer nee mag zeggen als ik ergens geen zin in heb of iets niet leuk vind want zoals jullie al zeiden maakt dat haar en alle andere mensen ook niks uit! Die andere gedachtes zijn de laatste tijd steeds erger geworden maar daar heb ik weer met mijn vriendin over gepraat. Dat was ook wel fijn. Heel erg bedankt voor de tips!! Jullie hebben mij echt geholpen!!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik begrijp dat je met je moeder hebt gepraat en dat is het begin van een oplossing voor je probleem. Je hoeft het niet meer alleen te dragen. Misschien dat dat op zich al wat helpt. Heel naar om te lezen wat er met jou is gebeurd op de basisschool. Wat bezielt zulke pestkoppen om een veel jonger iemand zo aan te pakken. Bah! Het kan best zijn dat je daarom zoveel moeite doet om ieders gevoelens te ontzien. Zulke dingen kun je je hele leven meedragen. Ik hoop dat het slijt en dat je wat meer voor jezelf op durft te komen. Geloof in jezelf! Af en toe mag jij best aan jezelf denken en voor je meningen en gevoelens uitkomen. Iedereen mag dat, dus jij ook! Heb vertrouwen dat het goed komt met je en dan komt het goed!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier: Nouja ik denk niet dat er persee iets gebeurt is waardoor dat komt.. mijn moeder zegt dat zij dat ook altijd had dus dat Ik het misschien wel een beetje van haar heb... ik ben wel op de basisschool meerdere keren in elkaar geslagen in groep 3 tot 5 door kinderen in groep 8 ik was toen heel erg bang voor veel mensen maar ik weet niet of het daardoor zou komen...

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook een hele tijd niet mijn eigen keuzes durven maken bang om anderen te kwetsen. In de basis moet je altijd goed naar je eigen gevoel luisteren en vanuit daar jouw beslissing nemen. Dat blijft super moeilijk omdat het voelt alsof je nee moet zeggen tegen iemand. Maar die persoon kan daar prima mee leven en vindt jou nog steeds even lief. Jouw angsten ontstaan uit onzekerheid. Het is goed als jij hiervoor professionele hulp krijgt om de boel weer goed op de rit te krijgen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Nog even een aanvulling: Voor problemen zoals dat van jou moet je naar de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Voor personen onder de 18 (kinderen genaamd) is er een speciaal traject. Op deze website kun je daar informatie over vinden: https://www.zorgwijzer.nl/faq/ggz Wees niet bang, praat met je ouders, en werk aan je gezondheid! Zoals het nu gaat is het niet goed. Dat kan opgelost worden. De mensen die daar werken zijn er voor jou.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik begrijp dat jij het moeilijk vindt om met je moeder over dat soort zaken te praten. Aan de ene kant wil je haar geen verdriet doen door haar ongerust te maken, aan de andere kant is het soms moeilijk om met iemand die zo dicht bij je staat en waar je zo veel mee te maken hebt als je moeder over intieme zaken te praten. Ik zelf kon dat ook niet en dat maakte mij soms wel eenzaam.
    Mijn moeder had graag gewild dat ik meer met haar praatte over wat mij bezig hield en ik weet zeker dat jouw moeder dat ook fijn zou vinden. Tussen jongens en hun moeders is er altijd een hele speciale band. Jouw moeder doet echt alles voor je!

    De problemen die jij beschrijft zijn echt ernstig en te zwaar voor een jongen van jouw leeftijd om dat alleen te dragen. Je moet er dus echt wat aan doen, het gaat niet vanzelf over.

    Ik vraag mij af of er misschien iets gebeurd is waardoor je die gedachten hebt gekregen. Een enge film, iets met een jongen die jij kent, heb je zelf problemen gehad met nare jongens, of wat dan ook? Zulke dingen kunnen een grote indruk op je maken en lang doorwerken. Het zit in je en wil er uit en dan komt het op zo'n manier als je beschrijft naar buiten.
    Uit wat je schrijft krijg ik de indruk dat jij een gevoelige en intelligente jongen bent. Ik denk dat jouw vriendin daarom veel van je houdt. Gevoelige jongens daar moet je voorzichtig mee omgaan en zuinig op zijn.
    Heb je wel eens met je vriendin over je problemen gesproken of doe je dat liever ook niet? Ik weet zeker dat zij daar echt heel graag met jou over wil praten.

    Binnenkort mag je weer naar school als ik de signalen goed interpreteer. Je zou ook eens op school met een mentor over je problemen kunnen praten. Die heeft waarschijnlijk meer verstand van dat soort zaken dan ik en kan je vast wel hulp geven en adviezen over wat nu te doen.

    Blijf er niet mee lopen. De vragen die ik hier boven stel zijn vragen die jij voor jezelf moet beantwoorden. Je mag het natuurlijk ook hier vertellen, maar dat hoeft niet. Niet iedereen hoeft alles te weten.
    Als je wilt mag je zoveel hier terugkomen als je wilt. Als forum het goedvindt zal ik altijd proberen je antwoord te geven.

    Ik wens je weer veel sterkte, en praat er over. Dat helpt! Hoe meer je praat, hoe makkelijker het voor je gaat worden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe inderdaad aan sport ik doe namelijk handbal. Ik ga proberen met mijn moeder er over te praten maar ik vind het soms best lastig om iets tegen haar te zeggen want soms schaam ik mij nog al snel, misschien wel iets te snel.... maar ik ga het doen!! Bedankt voor de tip!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je vraagt om tips, ik heb er maar een, ga zo snel mogelijk naar de dokter. Die kan je verwijzen zodat je therapie kan krijgen om van die rare gedachten af te komen. Wat jij hebt lijkt op een psychose en daar moet je echt wat aan doen voordat het helemaal de verkeerde kant op gaat.
    Begin maar om er met je moeder over te praten. Zij houdt van je en zij wil het beste voor je. Ze gaat je helpen.

    Je weet zelf vast ook wel dat al die gedachten die jij hebt geen realistische gedachten zijn. Wie zou jou willen vermoorden? Toch kan je ze niet tegenhouden en dat verpest je leven.
    Blijkbaar ben jij ook een zachte jongen die er moeite mee heeft om zich assertief op te stellen, dat wil zeggen voor jezelf op te komen. Het is heel lief dat jij zoveel rekening houdt met de gevoelens van andere mensen, maar jij hebt zelf ook gevoelens. De meeste mensen hebben er echt niet zo veel moeite mee als jij ze tegen spreekt of zegt dat je iets niet leuk vindt.

    Doe jij aan een of andere sport? Nu is er niet zo veel mogelijk maar het ziet er naar uit dat het op niet al te lange termijn weer beter wordt. Bij sport leer je omgaan met anderen, tegenslag en verlies accepteren en incasseren, kortom, je wordt er lichamelijk en mentaal sterker van.
    Je zegt dat je een vriendin hebt, waarom gaan jullie niet samen bij korfbal, dan kunnen jullie leuk samen in een team spelen.
    Een vechtsport zou ook niet slecht zijn. Daar krijg je zelfvertrouwen van en er wordt je geleerd hoe jij je emoties onder controle kan houden.

    Denk er eens over na en ga met je ouders praten! Hier kom jij niet in je eentje uit. Er zijn mensen die weten hoe ze met dat soort dingen om moeten gaan. Ze helpen jou graag want daarom hebben ze dat vak gekozen. Heb vertrouwen, blijf er niet mee lopen!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten