Skip to content
1 reacties
376 weergaves

Grote problemen met mijn onzekerheid.

Hey,     Ik ben al heel mijn leven onzeker en praat mezelf naar beneden. Ik ben dus ook erg bang om fouten te maken en vraag altijd om zekerheid (dit is ook een soort automatisme van me geworden).     Ik werk nu een 1,5 maand bij de Lidl. Vandaag moest ik werken en veel ging er fout, ik vroeg veel om hulp. Ik denk dat het ook kwam omdat ik me niet goed voelde over issues met mijn vriendje, maar dat is geen reden om achter te verstoppen.     Dus ik werd hier later ook op aangesproken door mijn leidinggevende wat hij noemde was: dat ik te chaotisch ben, niet zeker achter de kassa zit en te veel om hulp vraag.     Ik heb nu een aantekening gekregen en er werd gezegd als ik er niet aan ga werken kan het zijn dat ik (misschien) ontslagen wordt. Maar mijn leidinggevende wil me nog een kans geven, omdat hij er vertrouwen in heeft dat ik het kan.     Maar deze feedback sloeg wel als een bom in bij mij, want ik zie het als dat ik nu zo ben en het moeilijk kan veranderen (aangezien ik al super lang mijn onzekerheid aanpraat en in stand houd). Maar mijn ouders zijn anders van mening zei zeggen dat ik het wel kan veranderen.     Ik wil graag veranderen op dit gebied, want ik ga dit waarschijnlijk nog vaker tegen komen in mijn leven ( en ik wil graag de muziek industrie in en dat is nog moeilijker en harder dan dit). Heeft iemand nog raad of tips?     anoniem :)    

16 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste meid, Je kunt onzeker worden doordat je dat wordt aangepraat. Mijn moeder bijvoorbeeld zei vaak negatieve dingen over mannen, alle mannen, dus daar kreeg ik min of meer een minderwaardigheidscomplex van. Geleidelijk aan ga je op een gegeven moment inzien dat je best wel iets kan, heel veel zelfs, en dan krijg je meer zelfvertrouwen. Het kan zijn dat je echt een beetje onhandig bent en een erg gevoelig type. Dan maak je fouten, je schaamt je, je wordt onzeker en durft niets meer.

    Jij bent in je winkelbaantje erg onzeker, bang fouten te maken en daardoor durfde je niet zelfstandig beslissingen te nemen terwijl je dat waarschijnlijk best had gekund. Nu ben je dus de wacht aangezegd en dat maakt alles nog erger. Wat nu te doen?

    Om te beginnen moet jij eens met jezelf gaan praten. Je baas had kritiek. Heeft hij gelijk en ben je chaotisch en onzeker? Waarschijnlijk wel want hij is niet zomaar filiaalchef. Denk eens aan de dingen die niet goed gingen, had je dat kunnen voorkomen? Had je echt zoveel hoeven te vragen? Ben je echt niet in staat om dat werk efficient te doen?
    Je baas heeft nog vertrouwen in je, dus blijkbaar denkt hij dat het goed kan komen. Laat dat het eerste zijn wat je meer zelfvertrouwen geeft. Je deed het niet goed, maar je baas geloof nog steeds in je. Zoals ik al zei, hij is niet voor niets filiaalchef, dus geloof hem.
    Als je straks weer aan het werk gaat dan is er maar een ding, je werk in de winkel, de rest is niet van belang en daar denk je niet aan. Ga naar je werk in het vertrouwen dat je het kunt, je baas gelooft in je. Bewaar je kalmte als er iets lastig is. Denk: Wat is het probleem? Hoe kun je dat aanpakken? Heb ik de nodige informatie? Wat is de beste oplossing?

    Niet alles kun je zelf oplossen, dat weet de chef ook wel. Vanmorgen was ik nog bij de Lidl in V waar een lief meisje achter de kassa zat. Die moest ook de chef er bij halen omdat een artikel geen computercode had. Eerst probeerde ze een andere medewerker op te roepen, maar die reageerde niet. Daar kon zijn niets aan doen. Overal worden fouten gemaakt en bij de kassa komt dat tevoorschijn.

    Je gaat naar school neem ik aan. Gaat het daar goed? Dan ben je dus niet dom, alleen maar een meisje van zestien met soms moeilijke dingen en verwarrende gevoelens. Dat is niet raar of verkeerd, het is heel gewoon. Iedere volwassene weet dat maar jammer genoeg is niet iedereen even geduldig.

    Blijf aan jezelf werken en geloof dat alles beter kan worden! Succes!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten