Skip to content
3 reacties
475 weergaves

Geen begrip van vriend

Hallo iedereen, Ik heb al best lang last van een slechte periode, en er is misschien sprake van een depressie. Ik snijd mezelf als ik me vervelend voel. Ik ben daar altijd eerlijk over geweest tegenover mijn vriend, zodat hij mij ook beter kan begrijpen. De laatste tijd voelt het voor mij alsof hij er geen begrip meer voor heeft/het hem niet meer boeit. Ik wilde bijvoorbeeld een keer mijn pols doorsnijden, en achteraf zei hij dat ik het toch niet zou doen. Ook zegt hij vaak dat anderen het veel erger hebben dan mij en gaat hij soms gewoon slapen als ik me heel slecht voel. Hij vroeg zelfs een keer aan een vriend of hij mijn arm wilde zien (waar dus snedes te zien waren) terwijl dat persoon niet eens wist dat ik dat doe. Ik vind het vervelend dat hij zo weinig begrip voor mij heeft, en dat geeft mij het gevoel dat ik hem niet meer kan vertrouwen. Dit heb ik ook aangegeven bij hem, en hij zegt dat hij wilt veranderen, maar tot nu toe is er nog niks veranderd.

15 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Dat klinkt alsof je vriend niet goed begrijpt dat depressie niet iets 'ingebeelds' is, maar eigenlijk gewoon een soort ziekte. Denk je dat het zou kunnen helpen om het zo aan hem uit te leggen?

    Niet chill van hem dat hij zomaar je arm wilde laten zien aan een vriend van hem. Het is jóúw lichaam en daar heeft hij geen zeggenschap over, en bovendien hoort hij jouw geheimen niet zomaar aan anderen te vertellen. Je mag hem hier zeker op aanspreken, als je dat niet al gedaan hebt.

    Krijg je trouwens hulp voor je depressieve gevoelens? Zo niet, dan raad ik je aan om een afspraak te maken met je huisarts, die je kan doorverwijzen. Als je wel hulp hebt, dan zou je misschien ook eens met je psycholoog kunnen praten over je relatie en het onbegrip van je vriend: die kan je mogelijk tips geven om aan je vriend duidelijk te maken wat je doormaakt en hoe hij je kan ondersteunen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jeetje wat vervelend allemaal. Jij bent geen aansteller onthoudt dat goed het kan misschien wel kloppen dat anderen ergere problemen hebben alhoewel ik geloof daar niet zo in want ieder mens ervaart iets anders als heel erg dus in principe moet je altijd gewoon begrip voor iemand hebben verder kan ik je aanraden om te stoppen met snijden want dat lost niets op ookal voelt dat wel zo uiteindelijk maakt het alles erger ik kan je ook aanraden om het met je ouders te bespreken of de kindertelefoon of de mentor of de huisarts of wie dan ook waar je je goed voelt het is niet leuk wat die vriend gedaan heeft maar misschien is het te moeilijk voor hem en dan probeert hij het voor zichzelf een beetje af te vlakken maar voor jou is dat natuurlijk niet leuk goed dat je hier heen bent gekomen en je mag hier alles delen en ik zal er voor je zijn wees sterk en je komt er echt of die vriend was niet de juiste en dan kun je opzoek naar anderen ik zeg dit allemaal uit eigen ervaring want ik heb het ook heel moeilijk dus ik begrijp je goed

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, jij bent boos op je vriend omdat je vindt dat hij te weinig begrip voor je heeft. Je zou ook kunnen vragen in hoeverre jij begrip hebt voor je vriend. Jij bent 15 en je vriend zal niet veel ouder zijn. Jullie zijn dus nog erg jong en dan is het moeilijk om begrip te hebben voor de emoties van anderen.

    Jouw vriend wil gewoon een vriendin hebben en samen met jou leuke dingen doen. Voor zijn gevoel doe jij moeilijk zonder dat hij daar aanleiding voor ziet en hij begint daar steeds minder begrip voor te krijgen.

    Jij bent dus niet in staat om je vriend duidelijk te maken wat er nu zo akelig is in jouw leven waardoor jij dat soort dingen gaat doen. Weet jij zelf wel waarom je het doet? Wat is er zo naar waardoor jij jezelf gaat beschadigen? Heb je een slechte relatie met je ouders? Gaat het slecht op school? Zijn er dingen waarvoor je bang bent?
    Als jij dat zelf niet kan benoemen dan kan je misschien begrijpen dat je vriend gaat vinden dat jij je gewoon aanstelt en daar heeft hij geen zin in. Het gevolg is dat jouw leven nog zwaarder wordt.

    Zelf komen jullie er niet uit denk ik. Jullie maken elkaar alleen maar verwijten. Zoek een volwassener iemand om daar mee te praten. Soms kom je door een kleine aanleiding in een soort neerwaartse spiraal die zichzelf in leven houdt en versterkt waardoor het leven steeds moeilijker wordt.
    Vraag je eens af waar dat snijden toe leidt. Voel jij je dan beter? Nee toch! Hou er mee op, het is zinloos en je verpest je leven en je lichaam er mee. Kijk naar wat je hebt en wat je allemaal voor mogelijkheden hebt in het leven. Kijk naar wat goed is en niet naar wat slecht is! Naar de zon, niet naar de wolken.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten