Skip to content
13 reacties
690 weergaves

Ik voel me kut

Hallo, Ik heb de laatste tijd regelmatig dat ik me gewoon kut voel. Ik zie het dan gewoon even niet meer helemaal zitten. Ook heb ik op zo'n moment heel erg het idee dat alles en iedereen tegen mij is, heel erg vervelend. Het is ook maar eventjes, en daarna ben ik weer een aantal dagen vrolijk. Heeft iemand tips hoe ik hoer mee om kan gaan? Of miss mensen die in een zelfde situatie zitten?

16 jaar
4 jaren geleden

13 Reacties

  • @meisje 16: Wat fijn om te horen dat het nu beter met je gaat!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Zoals reeds geschreven heeft iedereen zijn ups en downs. Begin met het vervelende te negeren, want ze teren op ergernis. Na gelang dit lukt neemt hun greep op je af. In combinatie met toenemende aangename bezigheden neemt de levenslust toe. Lukt het ook nog om dingen te ervaren die doen lachen,dan is dit probleem op geheven.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja nu wel na lange tijd dus ts dat wil ik ook aan jouw meegeven hulp zoeken kan lastig zijn en de juiste hulp krijgen kan lastig zijn maar uiteindelijk gaat het lukken bij iedereen ik dacht eerst ook dat is niet waar maar ik ben er nu heel positief over en ik was ontzettend wanhopig erover zo erg dat ik het leven niet zag zitten het is een lange weg maar iedereen komt er

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 16: Ah, oké. Heb je het idee dat dat helpt?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt maar ik heb al hulp

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey meisje 16, dat moet naar voor je zijn. Wat ik ook tegen TS zei: ik kan je aanraden om een afspraak te maken met je huisarts hiervoor. Je hoeft je problemen niet in je eentje op te lossen; er zijn mensen die je kunnen en willen helpen. Alle goeds!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik voel mij ook echt heel erg kut niets is goed aan mij ik heb alleen maar mensen tegen mij

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heftig voor je, TS. Uit eigen ervaring kan ik je aanraden om een keer een afspraak met je huisarts te maken en te vertellen over je gevoelens. Dat gevoel dat je het helemaal niet meer ziet zitten, of dat iedereen tegen je is, kan wijzen op bijvoorbeeld depressieve klachten, en daar kun je voor behandeld worden. Je huisarts kan je dan verder helpen.

    Veel sterkte in ieder geval!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Alle mensen zijn een beetje bipolair. Dat wil zeggen dat ze heen en weer slingeren tussen vrolijk en depressief. Denk aan een sinuskromme. Bij de een is de amplitude wat groter dan de bij de ander en heb je er dus wat meer last van. Het is niet erg, het hoort bij het leven. Vooral als je jong bent heb je soms diepe dalen en hoge toppen, kijk maar naar het forumdeel "Depressies" allemaal meisjes van 15, hooguit 16. Als je wat ouder bent dan gaat het beter. Bedenk ook, als je je altijd hetzelfde voelt is er geen verschil meer tussen blij en somber zijn en dat zou toch heel saai zijn nietwaar?

    Als ik mij somber voel dan ga ik soms opruimen. Als alles weer netjes is dan voel je je van binnen ook weer opgeruimd. Je moeder zal ook blij zijn en zo maken jullie elkaar gelukkig dankzij een sombere bui. Naar jongerenfilms kijken helpt ook. In het begin loopt alles mis maar aan het einde komt alles weer goed en houdt iedereen heel veel van elkaar. Daar wordt ik ook altijd weer blij van.

    Maak je geen zorgen, het leven is niet altijd leuk of gemakkelijk, maar als er liefde is dan kun je alles aan!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo j16. Ik heb over dezelfde situatie een aantal forums gemaakt. dat heeft met school te maken, ik heb het idee dat ik door bepaalde mensen word buitengesloten. Ze hebben een slechte invloed op mijn voormalige vrienden, en dat vind ik behoorlijk irritant. Maar zo nu en dan voel ik me weer beter. meestal is het als ik weer contact heb gehad met mijn vrienden, en sowieso als het gewoon goed gaat op school. daar doe ik dit jaar ook erg me best voor, omdat ik eigenlijk gewoon weg wil van deze school en aan een opleiding wil beginnen met nieuwe mensen. Ik raad je aan om met je gewoon met vrienden af te spreken, voor de afleiding. Je kan ook iets anders doen voor de afleiding, bijvoorbeeld een hobby zoeken. Groetjes, en als je veder wilt praten hoor ik het wel.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen bij 14 dat vind ik ook erg vervelend voor jouw voor jullie beide ik ben hetzelfde meisje als hiervoor jij mag natuurlijk ook alles delen hier en misschien helpen dezelfde tips voor jouw en als ik nog wat kan doen hoor ik het graag en het kan ook gewoon bij jullie beide net als bij mij de puberteit zijn het is niet leuk maar wij komen er doorheen stay strong!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit in dezelfde situatie maar dan heb ik het heel erg en lang en vaak maar wat ik dan doe is muziek luisteren of met vrienden praten enz en gewoon het toelaten voor een half uur ofzo en dan weer leuke afleiding zoeken en als het niet lukt dan kun je misschien een afspraak maken met de huisarts En je mag hier altijd met ons of mij praten op het forum of met iemand anders bespreken bijv de kindertelefoon

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb dit zelf ook. Ik weet ook niet echt waar het vandaan komt. Ik ervaar het ook als vervelend maar ook ik moet nog even een oplossing daarvoor vinden.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten