Skip to content
6 reacties
446 weergaves

Rot periode..

Hoi mensen, Ik heb de laasten tijd echt een slechte tijd gehad en bal er echt van. Het eerste waar ik mee zit is dat ik er achterben gekomen dat ik gay ben! (Ben blij om het te weten) maar ik had toen een relatie met een meisje..en ik maakte het toen uit en gezegt dat ik homo ben. Haar reactie was zo fel dat ik nu veel problemen met me zelf zijn. En het andere is dat ik een hele goede vriend ben kwijt geraakt. Waarom? Geen iedee! Hij blokte me opeens op whatsapp en ik heb contact gekregen met hem daarna en heeft hij gezegt dat hij niks met me te maken wilde hebben. En toen blokte hij me op insta.. En het laaste is, het is nu 1 maand dat het uit is en ik had weer een nieuw vriendje. Ik was helemaal blij enzo.. Dat is nu wel even anders! Hij wilde nooit afspreken en nooit bellen met me.. En ik heb autsime en ben super bang voor harde geluiden. Het onweerde super hard toen en ik raakte in paniek en appte me vriendje..hij reageerde best laat maar oke..en ik legde het uit en hij zei: dus? Ga dan iets anders doen ofzo. En toen ging hij offline en kwam niet meer terug. 2 weken later appte hij mij SUPER agressief en wat bleek dus? Hij had gedroken.. Hij is 14 maar hij kreeg het van ze vader zei hij. En wat mij het meeste raakte was dat hij zei dat hij naar de strip club is gegaan met zijn gezin. En toen breekte ik.. Ookal geloofde ik het niet..het kan wel waar zijn. En heb met me besten vriendin en we hebben het samen toen uit gemaakt.. Dit is mijn verhaal. Jullie mogen denken dat dit fake is maar dat is het NIET :/ Ik heb tips nodig om weer op de been te komen..en ik wil jullie mening is. Xx b*

15 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Graag gedaan lieve jongen. Het is heel fijn als je iemand kan helpen en door jouw berichtje voel ik mij zelf opeens ook een stuk gelukkiger. Je spelling van dat laatste berichtje was perfect! Ik wens je veel geluk in je leven, veel vriendschap en ook veel liefs van mij. x

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 Ik wil je even heel erg bedanken voor je hulp en lieve berichten! Door jou tips gaat alles beter. Wel natuurlijk stukje bij stukje :) En inderdaad soms lopen dingen gewoon niet goed. Dat is dan zo. En door jou zie ik dat ook in :D Ik wil je echt heel erg bedanken!! ? En ik ga beter op me spelling letten ;) Groetjes 

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Bedankt dat je dit nog even vertelde. Je taalgebruik is nog niet helemaal volmaakt, maar ik begrijp heel goed wat je zeggen wilde en daar gaat het om. Als je straks weer naar school gaat dan ga je er gewoon hard aan werken.

    Uit je verhaal begrijp ik dat jij omringt bent door liefde. Je ouders helpen je, je nicht helpt je, en je hebt fijne vrienden op school. Daar mag je blij om zijn, niet iedereen heeft dat.
    Het is jammer dat het zo gelopen is met dat meisje, maar jij was gewoon niet wat zij zocht. Het had allemaal wel wat aardiger gemogen, maar ach, zo gaan die dingen.
    Ook jammer van die vriend natuurlijk, maar misschien moest het wel gaan zoals het gegaan is. Je vrienden moet je het liefst elke dag even in het echt kunnen zien en als de afstand daarvoor letterlijk te groot is, tja, dan verwatert een vriendschap soms.

    Het leven zal voor jou altijd wel wat uitdagingen bieden en niet altijd gaat alles zoals je graag zou willen, maar zolang er liefde is en er vrienden zijn kun je het wel aan. Als het vandaag niet zo leuk was dan misschien morgen wel en anders overmorgen. Het belangrijkste is dat jij jezelf goed kent en weet wat je sterke en wat je zwakke punten zijn. Je moet altijd eerlijk zijn, maar altijd het allereerlijkst naar jezelf. Dan weten de mensen wat ze aan je hebben en vertrouwen ze je.

    Ik hoop dat jij op een dag een lieve vriend tegenkomt die heel speciaal voor je wordt en waar jij heel speciaal voor bent. Ik wens je veel geluk in het leven en ik vond het leuk om hier kennis met je hebben gemaakt. Nog een paar weken, dan beginnen de scholen weer. Veel plezier met je vrienden en doe je best!

    Veel liefs! Er zijn altijd mensen die naar je willen luisteren.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 (ben de topic starter)
    ik heb al toen een tijde gevraagd hoe ze zou reageren als ik homo ben. je zou er kapot van zijn en dat snap ik ook wel want het was een
    schok voor haar zei ze.
    dus ik heb toen een heel lang bericht getypt en uitgelegd dat homo ben en dat ik super graag met haar vrienden zou willen blijven.
    daar wou ze over nadenken..en dat snap ik helemaal!

    ik en die jongen waren wel echte vrienden..
    we deden ook wel dingen samen maar we woonde niet echt dicht
    bij elkaar.
    hij wist het ook dat ik op jongens viel en dat ik het lastig vind als
    iemand opeens weg was of boos was zonder dat ik weet wat ik fout
    deed.

    ik ben er nu wel een beetje overheen en heb het me nicht verteld.
    die heeft me hier mee geholpen om weer mensen te kunnen vertrouwen.

    ik heb het thuis ook verteld en daar vatte ze het goed op! :)
    en ze helpen er ook mee.

    en heb op school een leuk groepje waar ik mee kan praten en kan plezier maken :)
    en daarom heb ik ook weer zin om weer naar school te gaan voor me vrienden en de structuur weer!

    en het spijt me super erg voor me slechte spelling!
    ik heb ook dissectie en ben super slecht in spelling.
    ik heb er bij dit bericht echt opgelet :)
    ik hoop dat je dat kan lezen!

    dankjewel voor al je tips!
    ik ben er weer mee bezig om alles in oorden te krijgen :)
    xx

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Vergeet al die mensen waar je om ging, maak het uit met je vriendje want hij is niet goed voor je. Scheur die zwarte bladzijde uit en begin een nieuw hoofdstuk. Ga nieuwe mensen leren kennen. Probeer vanaf het begin eerlijk te zijn met dat je gay en autistisch bent, zo kan je gelijk naar hun reactie kijken hoe ze erop reageren. Als het goede mensen zijn accepteren en respecteren ze het van jou. Ga geen contact meer zoeken met de hersenloze mensen die in jouw verhaal zijn genoemd. Ik vind het heel vervelend wat er is gebeurd, maar misschien ook wel goed, zo leer je ze goed kennen en kom je erachter dat ze niets meer waard zijn dan een stuk stront. Veel sterkte X A

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Een heel verhaal en ook wel een beetje verdrietig om dit zo te lezen. Je bent autistisch zeg je en dat maakt het leven een stuk lastiger. Zelf ben ik niet autistisch, maar iets van autisme heb ik wel in mij. Voor mij betekent dat dat ik niet altijd in de gaten heb hoe wat ik zeg overkomt en aan een half woord heb ik echt niet genoeg. Voor mij moet je gewoon duidelijk zijn en zeggen wat je wilt. Ik begrijp je problemen dus wel.

    Je zegt dat je een vriendin had en toen je ontdekte dat je homo was heb je het uitgemaakt. Hoe moet ik mij dat voorstellen? Hield je eerst wel van haar en toen opeens niet meer? Begrijpelijk dat ze boos werd. Had je het haar niet kunnen uitleggen en zeggen dat je wel graag vrienden wilde blijven maar dat je niet een vriend kon zijn zoals een hetero vriend dat kan zijn omdat jij die verlangens niet hebt?

    Dan die vrienden die jou in de steek hebben gelaten. Hoe ging jij daar mee om? Deden jullie samen jongensdingen zoals spelletjes, zwemmen, uitgaan, of zaten jullie alleen maar naar elkaar berichtjes te sturen?
    Wisten die vrienden dat jij gay bent? Zijn zij gay, of kwamen ze dat toevallig te weten en hadden ze toen geen zin meer in jou?

    Iedereen is natuurlijk anders, maar veel autisten houden niet van drukte en jij zelf niet van harde geluiden. Ondanks dat heb je toch wel het verlangen om vrienden te hebben. Het is nu vakantie maar straks ga je weer naar school. Heb je daar een groepje waar je vaak mee optrekt? Zijn er misschien jongens waar je wat vertrouwelijker mee bent?

    Je bent dus homo. Dat is altijd een vervelende ontdekking omdat je anders bent en dat wil je niet. Je kent niemand anders die het ook is (ze houden het geheim) en je voelt je eenzaam en alleen. Om dat te doorbreken moet je dapper zijn en uit de kast komen. Heb je het thuis al verteld of durf je dat nog niet?
    Altijd zijn er jongens, net als jij, die ook homo zijn en die dolgraag een vriend willen hebben om niet meer eenzaam te zijn. Als ze weten dat jij homo bent dan heb je grote kans dat iemand eens naar je toekomt en zegt dat hij ook homo is en graag vrienden wil zijn. Denk daar eens over na.

    Wat je ook kan doen is naar de website jongenout.nl gaan en daar lid van worden. Dat is voor jongeren tot 18 jaar die "anders" zijn. Ze organiseren ook meetings waar je de personen waar je online mee praat in het echt kan ontmoeten. Anders dan hier kan je ook persoonlijke contacten hebben. Ga er eens naar toe en lees alles eens door, misschien heb je er wat aan. Jong&Out is van het COC.

    Nog een kleine opmerking, let eens op je taal, je verhaal zit vol slordigheden en fouten. Voor mij maakt het niet uit, het gaat om wat je vertelt, maar probeer wat beter te schrijven!

    Veel liefs en succes! Je kunt altijd terugkomen als je nog wat zeggen of vragen wilt!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten