Skip to content
8 reacties
450 weergaves

Zelfmoord

Hoe reageren jullie erop als jullie in real life iemand kennen die zelfmoord wilt plegen ik ken iemand en weet er niet mee om te gaan ik ben in paniek maar wil graag helpen

15 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Jongen 19, Op de website waar deze film staat vind je ook veel films die te maken hebben met ontluikende seksualiteit en de problemen die het geeft als het niet de gebruikelijke verlangens zijn. Soms zijn het draken, soms zijn ze ontroerend, soms zijn ze feel good, soms loopt het slecht af. Zoek op: Short films en Coming of age. Bij elkaar heb ik meer dan 200 films gevonden. Meestal zijn ze rond de 15 minuten.

    Sorry meisje 15, dat we zo inbreken in jouw topic. Ter verdediging kan ik zeggen dat op het einde van de film waar we het over hadden het ook gaat over het helpen van jonge meisjes die een einde aan hun leven willen maken. De jongen die zelfmoord wilde plegen gaat daar zijn levenswerk van maken.

    Hoe gaat het nu met je vriendin? Het probleem is dat zulke mensen zich opsluiten in zichzelf en wegkruipen in hun kamer en dat is nu precies wat je niet moet doen.
    De mens is gemaakt om in de vrije natuur te leven. Door invloed van de zon en de natuur en ook door de juiste voeding wordt de productie van hormonen gestimuleerd waardoor een mens zich gelukkig gaat voelen. Wat je relatie met die persoon is weet ik niet maar probeer haar het huis uit te krijgen naar park of strand. Over hormonen en de invloed op de gemoedstoestand kun je hier lezen: https://verkenjegeest.com/waarschuwingssignalen-serotonineniveau-te-laag/
    Het is heel interessant om wat te lezen over dat soort dingen, misschien heb je er wat aan om je vriendin te helpen. Zoek ook zelf op: "serotonine en gemoedstoestand"

    Succes en sterkte.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen 21, Ik heb inmiddels de film 2x bekeken. Door de snelheid van de Franse taal is de ondertiteling zeer snel, vandaar dus 2x gekeken. Het was wel een ingrijpende film. Dank je voor de goede beschrijving hoe ik hem kon vinden. Een andere mooie Franse film die je ook kan bekijken is 'Baisers cahés' of Hidden Kisses. Het gaat over 2 tienerjongens die gevoelens krijgen voor elkaar en de moeilijkheden hierdoor op school, thuis en bij de vrienden. Ook in deze film wil één van de jongens zelfmoord plegen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 19: Je gaat naar gayboystube, je klikt op het vergrootglas en je krijgt een zoekvenster met de tekst: Keywords. Je vervangt dat woord door "teenagers gay film" klikt op search en je krijgt 1 resultaat, de gezochte film.
    Hij is Frans gesproken maar Engels ondertiteld. Er zijn twee problemen, die Fransen spreken soms heel snel en de ondertiteling is moeilijk te lezen.

    Die film heeft niets met gay te maken maar gaat over liefde, tussen mensen, maar vooral tussen de mensheid. Het gaat over een jongeman, Lucas, die moslims en christenen wil verzoenen. Dat bevalt een islamitische organisatie niet en die sturen een jongen, Said, die hem moet doden. Lucas haalt hem af van het vliegveld en neemt hem in huis, hoewel hij weet wat de bedoeling is.
    Lucas en Said worden vrienden en Said wil hem niet meer doden maar Lucas wil zich opofferen voor de wereldvrede. Ze spreken een dag af waarop het gaat gebeuren en het gebeurt. Said raakt zo bedroeft dat hij ook besluit te sterven. Daarna zie je ze samen aankomen in de hemel en ontvangen worden door een mooie blonde jongen.

    Vervolgens zie hoe het allemaal zo is gekomen met Lucas. Het blijkt dat hij een geroepene is, zoals Samuel in de Bijbel. Er zitten veel Bijbelse motieven in die film.
    Als jongen moest Lucas een andere jongen gezelschap houden waarvan de ouders op vakantie waren. Die jongen behandelt Lucas wreed, maar uiteindelijk worden ze toch vrienden. Dan vertrekt Lucas en die jongen heeft spijt van wat hij gedaan heeft en mist Lucas heel erg. Hij springt voor de trein (maar dat zie je niet, dat blijkt uit gesprekken). Lucas meent zich daarvoor te moeten straffen middels een dagelijkse boetedoening en zich in te zetten voor de wereldvrede.

    Het laatste deel gaat over een jongen die leeft naar het voorbeeld van Lucas. ook al een soort heilige. Hij maakt vrienden met drie jongens die hem wilden beroven en een van die jongens is degene die zelfmoord wilde plegen en die hij dus daar van af doet zien.

    Het is een hele eigenaardige film maar wel boeiend. Veel blote jongens, maar geen seks, wel veel (naasten)liefde. (Je kunt wel zonder seks, maar niet zonder liefde) De regisseur houdt blijkbaar nog al van tengere blonde jongens.
    De film duurt 2 uur en 34 minuten, dus veel kijkplezier gewenst.

    Als je Firefox gebruikt dan kun je met de downloadhelper downloaden. Bij de oude Internet Explorer browser zie je een downloadknopje in de onderbalk van het filmvenster.
    Als je op het filmicoon klikt krijg je eerst een stukje reclame met een man die vieze dingen doet. Dat kun je na enkele seconden wegklikken en dan krijg je de film.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey jongen 19j. Ik heb even opgezocht op internet van die film 'Teenagers'. Ik vind er wal wat over van trailers enzo, maar zou graag heel de film is zien. Weet je waar ik die kan zien? liefst met ondertiteling (Engels of Ned.) Thx.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bezorgd meisje, In een film (Teenagers, van Paul Verhoeven, een Franse regisseur) kwam een scene voor waarin een jongen tegen een vriend vertelde dat hij zelfmoord wilde plegen. Die vriend stelde toen voor dat hij hem een massage zou geven. Die jongen vond dat goed en trok zijn kleren uit. Die vriend ging hem toen masseren, zo te zien een techniek die op efleurage leek. Op Youtube kun je daar wel een instructiefilmpje van vinden. Hij deed dat van top tot teen, van voren en van achteren.
    In de film hielp het, die jongen gaf zijn zelfmoordplannen op. Of jouw relatie met die persoon waar je over spreekt zodanig is dat zoiets in jullie situatie mogelijk is weet ik niet, maar er is wel een reden te bedenken waarom zo iets een positief effect kan hebben. Bij huid-huid contact komen namelijk dopaminen vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd, en die laten je tevreden en gelukkig voelen.

    Hier bij gevoelens zie als het ware een tsunami van meisjes van vijftien die zich heel ongelukkig voelen en ik vroeg mij af wat er toch zo vreselijk is aan een meisje van vijftien zijn.
    Als nog een kind bent dan wordt je gepakt en geknuffeld door je ouders en anderen die dicht bij je staan. Je hebt veel fysiek contact. Als je zo 16, 17, 18 bent dan raak je verliefd en ga je vrijen. Veel huid-huid contact, veel dopaminen. Als je vijftien bent dan zit je daar tussenin. Wie streelt jou, wie knuffelt je als je vijftien bent? Jongens zijn makkelijker in dat opzicht dan meisjes. Heel wat jongens van die leeftijd kruipen bij hun vriendje in bed en doen dingen waar ze een paar jaar later niet meer over zouden peinzen. Heel wat huid-huid contact, heel wat dopaminen. Vandaar dat jongens altijd zo uitbundig zijn en je ze hier niet ziet, ze hebben met hun vriendje liggen kroelen!

    Mijn suggestie aan jou is dus, stel haar eens voor dat je haar een massage geeft. Je hoeft geen olie te gebruiken, het gaat alleen om het contact.
    Of dat mogelijk is in jullie situatie weet ik niet, het is natuurlijk wel heel persoonlijk en het is de vraag of jullie een zodanige relatie hebben dat ze voor jou haar kleren wil uittrekken. Misschien kan het en misschien helpt het iets. Elkaar aanraken is altijd positief.
    Zo'n intieme handeling en dat iemand dat voor jou wil doen betekent toch iets en misschien doet haar dat goed. Denk er eens over na en zoek eens op wat dopaminen zijn en wat ze doen. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb dit ook gehad. Ouders zeiden ook van waarom je bent zo lief en zo maar ik merk dat ik het niet geloofde en me helemaal afsloot van de buitenwereld. Probeer te vertellen wat je echt van die gene vindt en overdrijf niet (zeg het niet als je iemand niet mag want dan gaat diegene zich aleenmaar rotter voelen) Als diegene elke pauze alleen staat vraag hem/haar bij de groep (persoonlijk vind ik zoiets heel lastig waardoor ik de afgelopen 3 jaar alleen heb gestaan) Wat ik ook hierboven las is zorg voor afleiding dit is ook iets wat enorm kan helpen. En probeer te zorgen dat diegene zich fijn voelt. Als dit alles niet helpt en hij/zij toch zelfmoord wil plegen probeer dan te zorgen dat hij/zij 113 gaat bellen/contact opnemen zodat die misschien kunnen helpen. Ik wens je er heel veel succes mee

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kan van mn ervaring met mn zus spreken dat je goed op moet letten met zijn/haar gedrag. Doet ze zomaar alsof alles goed gaat? Dan moet je heel goed op diegene letten want dan is ze van plan binnenkort het te gaan doen. Wat Meisje15 zegt in de reacties is ook iets. Ook al heb ik zelf gemerkt dat diegene alles verborgen hield en dat we achteraf nadat het mislukte er achter kwamen dat ze al maanden alles aan het plannen was. Wat voor jou het handigste nu is om te doen is op school of bij een expert hulp vragen voor diegene.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee,

    Ik heb een tijd geleden ook in een gat gezeten en die gedachtes gehad. Nu heb ik ook een vriendin die het niet meer ziet zitten. Dus ik weet hoe lastig dit kan zijn.

    Laat hem of haar weten dat je er voor degene bent. Meestal ziet deze persoon het leven best somber in en ziet geen oplossingen voor zijn problemen. Probeer daarom af te spreken en daardoor hem of haar af te leiden (als je dat zelf wil natuurlijk).

    Maar uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het soms niet leuk is om
    met een somber persoon om te gaan. Blijf hem of haar laten weten dat je er voor hem of haar bent.

    En wat ik zeker aanraad is om deze persoon's naam door te geven bij de vertrouwenspersoon op school. Want jij als (vriend/ klasgenoot etc.) kan er niet veel aan doen.

    x anoniem.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten