Skip to content
1 reacties
388 weergaves

Ik weet niet wat ik moet doen

Hee, Ik heb al zolang ik me kan herinneren last van mijn slechte zelfbeeld. Op de basisschool had ik bijna geen vrienden, en ik vind het nu nog steeds moeilijk om vrienden te maken. Daarom ben ik in de brugklas begonnen met een therapie bij de psycholoog op mijn school, zodat ik wat meer zelfvertrouwen zou krijgen en opener zou worden. Ik was ‘uitbehandeld’ halverwege het tweede leerjaar, omdat ze vond dat ik alle theorie wist van het positiever denken etc. Blijkbaar was ik nog niet uitbehandeld, want ongeveer twee weken later begon ik met zelfbeschadiging. Ik heb dit ook tegen mijn beste vriendin vertelt, omdat ik het niet voor mezelf wilde houden, omdat ik niet wilde dat het erger werd. Mijn ouders weten het ook en ik ben toen begonnen bij een andere psycholoog, die mij tot aan de zomervakantie heeft behandeld. Ik ben daar gestopt, omdat het voor mijn gevoel niet hielp. Mijn ouders wilden wel dat ik hulp kreeg, dus nu zit ik bij weer een andere psycholoog. Ik heb geen zin meer in elke keer nieuwe hulp zoeken, terwijl het allemaal niet helpt. Iedereen vindt dat ik verander. Ze vinden dat ik me afsluit. Zelfs mijn beste vriendin voelt geen klik meer met mij. Ik probeer zo hard om vrolijk met iedereen mee te doen, maar het lukt gewoon niet. Ik haat het gewoon dat ik alles verkloot, zelfs de banden met de mensen waar ik om geef. Voor mijn gevoel heeft mijn leven geen zin als ik iedereen blijf kwetsen met mijn afstandige gedrag.

14 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Hey TS, eerst even één heel belangrijk ding: het is niet jouw schuld dat je je zo voelt en dat je therapie tot nu toe niet helpt. Jij kiest er niet voor om je zo te voelen. Herstellen van een laag zelfbeeld kost tijd en oefening, en niemand mag van je verlangen dat je je in één keer helemaal goed voelt. Dat is niets om je voor te schamen. Een psycholoog kan je namelijk van alles uitleggen en je trucs en oefeningen leren, maar de volgende stap is om jezelf daarin te gaan trainen, en dat doe je niet in één dag.

    Ik kan me voorstellen dat je wat wanhopig kunt raken als je meerdere psychologen hebt geprobeerd en het steeds niet lijkt te helpen. Maar verschillende psychologen hebben een verschillende aanpak, dus denk alsjeblieft niet dat het hopeloos is. En geef het bij je psycholoog ook aan als dingen niet goed werken voor je, dan kan hij/zij daar rekening mee houden.

    Als je geen zin hebt om hierover te vertellen, dan hoeft dat zeker niet, maar als je het wel wilt: wat voor oefeningen en theorie hebben je psychologen je tot nu toe bijvoorbeeld geleerd?

    Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte; laat het weten als ik hier nog iets voor je kan doen.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten