Skip to content
5 reacties
301 weergaves

Mijn persoonlijkheid wordt niet geaccepteerd ...

Hallo iedereen , Ik heb het gevoel dat ik niet wordt geaccepteerd om wie ik ben ... Ik ben een jongen van 13 maar ik gebruik maskertjes en allemaal producties . Dat is reden waarom mijn moeder me voor me schaamt . (Ik ben trouwens ook bi. ) Meestal kijken leerlingen me raar op school om wie ik ben , ik ga alleen maar met meisjes om , heb soms vrouwelijk trekjes , ... Er is zelfs iemand die mij negeert : mijn buurjongen , ik denk dat dat is omdat hij misschien dan wordt uitgelachen , ik heb geen idee. Ik snijd mezelf nu , dat neemt de pijn wat weg . Slitteljes aan stort ik beetje bij beetje in elkaar . Ik ben zo onzeker ... misschien maak ik mezelf ooit kapot . Hebben jullie soms tips ? ( veranderen is geen optie , dit heb ik al eens geprobeerd ... dat lukte niet. )

13 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Schandalig dat je jezelf niet mag zijn. Waarom zijn mensen zo bekrompen geworden. Je bent juist heel verzorgd omdat je goed met je uiterlijk bezig bent. Misschien dat het op school nu lastig is. Ik ben homo en ook best flamboyant en excentriek, maar je zal echt mensen die jouw leuk gaan vinden om wie JIJ bent. En niet om iemand die zij willen dat jij bent. Als je een beetje meer gaat laten zien dat het je verder niks doet dat deze mensen jou niet accepteren, oftewel er enigszins een beetje schijt aan hebt, ga je op een gegeven moment zien dat er mensen naar je toe zullen trekken die jouw accepteren om wie je bent. Had ik 10 jaar jonger geweest en bij jouw op school had gezeten, had je in ieder geval 1 vriend gehad, die het nog voor je opgenomen had ook. Helaas is dit niet zo. Maar je gaat mensen ontmoeten die jou heel leuk vinden. Veel sterkte, liefde, en geluk toegewenst. Toi toi toi.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind dat je niet hoeft te veranderen. Wat denk ik heel erg belangerijk voor jou is is om jezelf te accepteren en ook te accepteren dat niet iedereen positief erover denkt. Ik zeg altijd er zullen altijd mensen zijn die negatief over je denken maar het is belangerijk hoe je ermee omgaat. Probeer met iemand erover te gaan praten dat is echt super belangrijk

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Echt zwaar voor je dat je dit meemaakt. Ik heb zelf wel ervaring met anders zijn en hoe moeilijk dat soms is, en ik denk dat je jezelf later dankbaar zult zijn als je gewoon jezelf blijft en je niet aanpast omdat mensen je raar noemen, ook al is dat soms moeilijk. Maar ondanks de reactie van je moeder sta je er niet alleen voor. Je kunt misschien op school eens praten met een docent die je vertrouwt of met een vertrouwenspersoon. Ook kun je anoniem bellen met de Kindertelefoon. Als je je snijdt en denkt over zelfmoord, raad ik je ook aan om naar je huisarts te gaan, die je kan doorverwijzen naar een psycholoog. Dat heb ik zelf ook gedaan en het kan enorm helpen; je leert je gedachten positief beïnvloeden en meer zelfvertrouwen te krijgen.

    Wat snijden betreft: een tip die ik wel eens heb gelezen is om niet te snijden, maar een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken. Zo voel je wel pijn, maar raak je niet zo gewond. Je kunt dan op een veilige manier leren om het af te bouwen.

    Misschien kun je ook eens op internet zoeken naar websites voor mensen die net als jij wat vrouwelijker zijn. Je bent echt niet de enige met dit soort gevoelens! Ook kan het fijn zijn om met mensen te praten die dezelfde ervaringen hebben als jij.

    Soms als het echt niet goed met je gaat, lijkt het alsof er maar twee mogelijkheden voor je zijn: óf ongelukkig leven, óf er een einde aan maken. Maar ik beloof je dat er nog een optie is: je kunt doorleven en weer gelukkig worden. Je staat er niet alleen voor.

    Heel veel sterkte; laat het gerust weten als ik je nog ergens mee kan helpen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey schat... ik ken je niet, maar uit je bericht hierboven kan ik wel afleiden dat je een echte schat bent, sowieso. Allereerst, knoop 1 ding in je oren; JIJ BENT UNIEK. Ieder mens heeft een eigen persoonlijkheid, dat maakt ons tot de persoon die we zijn of willen zijn. De enige persoon op de hele wereld die het recht heeft om te bepalen wie jij bent en hoe jouw persoonlijkheid eruit ziet, ben JIJ zelf. Veranderen doe je enkel en alleen als JIJ vindt dat je zelf moet veranderen. Omdat jij dat wil, niet omdat anderen dat willen. Je verhaal grijpt me enorm hard aan, omdat ik mezelf hier zo in herken. Ik heb 'in hetzelfde schuitje' gezeten, enkele jaren geleden. Ook ik werd niet geaccepteerd door verschillende mensen in mijn omgeving. Had steeds leuke kleren aan, droeg hippe schoenen, zat elke maand bij de kapper voor een nieuwe, coole snit. En dat konden sommige 'vrienden' niet accepteren. Ze begonnen me te pesten, te negeren, belachelijk te maken. Nu weet ik dat dit gewoon jaloezie is. Pure afgunst. Die 'vrienden' heb je niet nodig. Als je buurjongen doet alsof je niet bestaat, jammer voor hem. Ga op zoek naar nieuwe vrienden die je wel toelaten dat je jezelf kan zijn. Je buurjongen en al diegenen die jou met een verkeerd oog bekijken, zijn degenen die zich moeten schamen voor hun gedrag, niet jij. Ik heb enkele jaren geleden het geluk gehad om via een forum mijn soulmate te leren kennen. Net zoals jij postte ik een noodoproep op een dergelijke pagina. En die werd beantwoord... en ik ben daar nog steeds enorm dankbaar voor. Jij zal jouw soulmate ongetwijfeld ook nog wel vinden. Iemand die jouw waarde inziet en die elk kantje en trekje van jou begrijpt en koestert. Hoewel het leven nu soms wat donker lijkt, vergeet niet dat er achter de wolken steeds de zon schijnt. Ze schijnt voor jou, echt waar. JIJ moet jouw leven in handen nemen en voor niets minder gaan dan jouw eigen geluk. Het doet me veel verdriet om te lezen dat die negatieve mensen in je buurt jou aanzetten tot die radicale acties. Maar jezelf pijnigen helpt je niet vooruit. Misschien lijkt het nu even uitzichtloos, geen enkel probleem is onoplosbaar. Schrijf voor jezelf even op wat je dromen zijn... wat zijn je ambities, wat wil je bereiken, wat wil je nog doen in je leven. Ga uit van je EIGEN dromen, niet wat de mensen of maatschappij van je verlangen. Als je dan weer even een slecht moment hebt, neem je die dromen er weer even bij. En je herinnert jezelf eraan waarom je moet doorgaan. Waarom? JIJ BENT UNIEK EN JOUW STER VERDIENT OM TE SCHITTEREN! Zo, hele tekst... ik hoop dat dit je een beetje steun kan bieden. Jammer genoeg mogen er geen e-mailadressen uitgewisseld worden hier. Maat reageer zeker opnieuw onder dit bericht, ik blijf dit volgen. Zo weet ik dat je in orde bent :) Keep on shining! ~M~

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • hey ik heb dit niet meegemaakt maar heb wel zo'n vriendin dat heel deze situatie ongeveer heeft meegemaakt. je moet iemand vinden van je vrienden dat je vertrouwt en voor je opkomt dan begrijpt zij of hij u situatie hoe gij u voelt en over die ene buurjongen stap er is op af en praat ermee wees eerlijk tegen hem misschien is dat helemaal niet zo dat hij u negeert misschien is hij zoals u je weet het nooit. En van je mama zeker van heb je het al gevraagt natuurlijk gaat ze nee zeggen maar zeg dat dan dat het zo lijkt en je daarbij slecht voelt ze gaat u zowiezo helpen.

    15 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten