Skip to content
8 reacties
419 weergaves

Ik kan de wereld niet meer begrijpen

Ik wist niet waar ik dit anders moest posten, dus ik zet het maar hier. Al sinds internet bestaat erger ik me eraan. Nu al helemaal. Iedereen moet tegenwoordig maar op instagram laten zien wat ze doen, wie ze zijn etc. Ik kan er zo niet meer tegen. Het lijkt alsof iedereens leven zich op het internet afspeelt. Het erge is dat iedereen zich er aan aanpast. Iedereen wordt daarbij respectlozer naar elkaar en ook kinderen worden steeds brutaler. Zich plamuren zich vol met make up en merkkleding lijkt ook heel belangrijk allemaal. Ik kan t echt niet begrijpen. Ik frustreer me er mateloos aan en kan absoluut niet voor mijn mening uitkomen, dan kijkt iedereen me raar aan. Ik ga al jaren mijn eigen gang, heb nauwelijks social media, maar hierdoor zonder ik me ook af. Ik weet niet wat ik er mee aan moet want ik kan echt niet meegaan met de wereld van nu en er acceptatie voor vinden.

17 jaar
6 jaren geleden

8 Reacties

  • Daar heb je zeker gelijk in, dat complete anonimiteit niet bestaat op internet. Dat is juist waarom ik denk dat we ons er in ieder geval bewust van moeten zijn wat we doen en niet zonder na te denken alles weg moeten geven. We zien namelijk dat er ook groepen zijn die misbruik maken van de advertentieprofielen die websites als Facebook van klanten aanmaken, bijvoorbeeld voor het verspreiden van nepnieuws.

    Dus samengevat: we kunnen er denk ik niet omheen dat we gegevens moeten delen, maar laten we dan in ieder geval ons hoofd erbij houden en niet te snel overal een account aanmaken 'omdat iedereen het doet'. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben het in grote lijnen met je eens meisje19, echter, het zou je verbazen als jij advertenties ziet, die op jouw zijn 'afgestemd', en zodoende je koopkracht verbeteren. Dat is weer heel goed voor het bedrijf die jouw die advertenties laat sturen. Het draait om succes en geld. Als jij een bedrijf zou hebben zou je ook willen weten wie er bij jou koopt, en vooral welke producten ze kopen. Als jij dan gerichte advertenties kan sturen haal je meer winst uit je bedrijf. Ook al zou dat ten koste gaan van jouw en mijn privacy. Zo werkt het, en niet anders. Het is dus belangrijk om jouw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen. En, anoniem bestaat niet meer op internet.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen 16 Als ik voor mezelf spreek, is het niet zozeer dat ik zou willen dat internet niet bestond. Integendeel, ik vind internet fantastisch: er is nu heel veel informatie online beschikbaar die vroeger veel moeilijker te vinden was. Maar ik sta kritisch tegenover grote bedrijven waaraan wij massaal onze gegevens cadeau doen, die zulke bedrijven dan weer kunnen gebruiken om ons te beïnvloeden via gerichte advertenties en nieuwsfilters en om ons gedrag te volgen. En doordat een groot deel van de mensen sociale media gebruikt, ben je bijna verplicht om het ook te gaan gebruiken om in contact te blijven met anderen, waardoor we naar mijn idee bedrijven als Facebook onbedoeld heel veel macht geven. Een forum als dit vind ik toch wel een ander geval, omdat je hier vrijwel anoniem kunt posten en de moderatoren hier niet proberen grote winsten te behalen met advertentie-inkomsten. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Yep, velen van jullie snap ik best wel. Maar je kan natuurlijk wel willen dat internet niet bestond, maar daarmee gaat het niet weg. Internet is bewust, maar ook onbewust, belangrijk geworden in onze wereld. Leer met je frustraties omgaan, het is niet anders. Het grappige is wel een beetje dat sommige, die sosial media niet chill vinden toch wel hier posten.??

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb geen insta, snapchat, kik of skype. Dat begrijpen ze op omegle niet!

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hi ik begrijp je wel heel erg maar ook niet. Ik heb zelf ook geen insta en snap, ik zou liever ook gewoon willen dat de wereld zich niet afspeelt op internet maar gewoon in het echt. Ik vind dat ook zo irritant en het liefst had ik ook gewild dat niemand internet had maarja niks meer aan te doen.

    En dat over merkkleding ben ik t niet met je eens want ik draag zelf heel veel merkkleding gewoon niet omdat het een status heeft maar omdat ik me er echt prettig in voel, idk wat het is maar ik voel me daarin gewoon meer op mn gemak.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Nie echt alle kinderen. Want ik haat make up enzo, en draag het liefst gwn een shirt met broek.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik herken me hier deels in. Ik heb lang geen sociale media gehad; tegenwoordig wel Facebook, maar vooral om evenementen bij te houden en om gemakkelijk contact te houden met mensen die ik anders niet vaak zou spreken (bijvoorbeeld een vriendin die in het buitenland studeert). Maar internet kan inderdaad onmogelijk contact in het echte leven vervangen. Een probleem is denk ik de wil om door anderen geaccepteerd en geliefd te worden: voor veel mensen lijkt een gemakkelijke weg daarnaartoe om maar zo veel mogelijk toffe dingen over zichzelf op sociale media te plaatsen die hun hele vriendenkring vervolgens kan zien. Je kunt jezelf 24/7 als je 'beste zelf' presenteren. Aan de andere kant leidt dit ook tot enorm veel druk: opvallend veel jongeren ervaren stress van sociale media, bijvoorbeeld omdat ze het gevoel hebben altijd bereikbaar te moeten zijn of omdat ze het idee hebben dat andere mensen een perfect leven hebben.

    Wat jij beschrijft, dat je hierdoor wat buiten de boot valt, herken ik ook wel, met name omdat ik geen WhatsApp heb. Het lijkt tegenwoordig bijna een ongeschreven regel dat je WhatsApp moet hebben, wat ik toch vreemd vind: je verplicht elkaar er feitelijk toe om telefoonnummers af te staan aan een website, alleen maar om de hele dag chatberichtjes naar elkaar te kunnen sturen. Het nare vind ik dat mensen er zozeer van uitgaan dat je WhatsApp hebt, dat je soms gewoon dingen mist die alleen maar op WhatsApp besproken worden.

    Gewoon zo mijn gedachten over dit onderwerp...

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten