Skip to content
6 reacties
124 weergaves

Zit er door heen!

Hoi ik wil even mijn verhaal kwijt hier en graag jullie mening! Ik heb sinds een paar jaar een gevecht met me eigen omdat ik denk gay ben :( ik vond diep van binnen al een paar jongens leuk en ook voel ik me sexueel aangetrokken door jongens... me ouders weten het voor de rest niemand zelfs me broer niet.... Ik kan het ook gewoon tegen niemand zeggen omdat ik zeker weet dat ik gepest word (ben ook dik dus dat speelt ook mee). Ik weet niet wat ik moet doen.. ben gewoon radeloos want wil zo graag een vriendje maar dat kan gewoon niet! Me vrienden denken gewoon dat ik op meisjes val enzo.. Dus hoe moet ik dit oplossen? Mijn 2e probleem is dik zijn.. Als ik een vriendje wil moet ik echt afvallen maar dat lukt me niet.. Heb al verschillende pogingen gedaan maar het helpt niet. Ik zie het leven somber in echt waar???? Heeft iemand tips?

17 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • @meisje hierboven Wat erg, zeg! Echt, wat een vreselijk verhaal! Kun je misschien op school bij een vertrouwenspersoon of zo terecht? Ergens waar je je verhaal kunt vertellen, in ieder geval: dat kan al een grote stap zijn op weg naar verbetering. Het beste wat ik je kan aanraden is in ieder geval om een plek te zoeken waar je dit verhaal kunt vertellen, zodat je er niet meer zo alleen voor staat. Ik begrijp uit je verhaal dat je uit België komt: misschien is er ook wel een soort Belgische Kindertelefoon, waar je anoniem je verhaal kunt vertellen.

    Ook heb ik wel eens de tip gelezen om jezelf niet te snijden, maar een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken als je wilt snijden. Dan voel je wel pijn, maar beschadig je jezelf niet zo. Zo kun je deze gewoonte misschien ook afbouwen.

    Heel veel sterkte gewenst! Ik hoop echt dat het beter voor je wordt!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hallo ik ben een meisje die 7 jaar aan een stuk smishandeltexueel werdt ik mocht niets zeggen tegen niemand. Ik ben mishandelt geweest door men eigen vader Ik kom uit een groot gezin en ik heb al veel verloren en dingen mee gemaakt. Mijn moeder en ik komen niet goed overeen ze denkt dat ik tegen alles kan maar ik ben kapot en beu om telkens op nieuw weer mn "masker" op te zetten en alsof te doen dat het goed met me gaat. Ik kras me zelf maar dat boeit weinig mensen omdat ze denken dat er er weer tegen aan kan ik zit nu met een beetje "hoop " . Ik blijf de wereld maar zwart zien want ik deed het ooit door een roze bril en dat was een en al fucking bedrog . Ik wordt gepest om dat ik geen 100% Vlaming ben en omdat ik breed ben (kga niet om de pot draaien) ik leef alleen nog maar in het verleden . Hoe kan ik dan ooit in de toekomst leven ?? en ik ben over 6-7 maanden 16 ik hou het niet maar

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, jongen 16 hier, dat is natuurlijk het belangrijkste, dat je jezelf mooi vind, in ieder geval een stuk belangrijker dan dat anderen dat vinden. Succes met het vertellen van je "geaardheid" aan je vrienden, probeer vooral niet te haasten zou ik zeggen ;^).

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi thnx voor de positieve teksten! Ik voel me eigen iets beter alleen ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben om Het tegen me vrienden te zeggen.. Jongen 16 je lijkt me aardig jammer dat we niet in contact kunnen komen via hier.. En jij ook s6 om uit de kast te komen! En ja misschien zijn er jongens die dik mooi vinden maar ik zelf vind het totaal niet mooi drm wil ik afvallen en voor me gezondheid natuurlijk!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, je bent wie je bent, dus leer eerst om jezelf te accepteren, er niks ergs aan om homo te zijn (ben ik zelf ook). Allereerst is het in ieder geval goed dat je ouders het weten, al weet ik natuurlijk niet hoe die ertegenover staan, maar ik denk dat het vanuit dat oogpunt wel mee zal vallen. Wat betreft je vrienden is het eigenlijk heel simpel, als ze écht goede vrienden zijn maakt het ze niks uit, maar ik snap dat je niet wilt vertellen, ook het grootste deel van de mensen die ik dicht om me heen heb staan (familie, vrienden en kennissen) weet het nog niet en ik heb het ze nog niet verteld omdat ik niet weet hoe ze zullen reageren, maar daar ben ik zelf ook nog aan het werken. Pesten blijft in de hele maatschappij een enorm probleem dat meestal moeilijk te bestrijden is, maar je staat zeker niet machteloos. Als je gepest wordt kun je denk ik het beste zo snel mogelijk een gesprek proberen aan te gaan met de pesters en een volwassene erbij om het op te lossen en anders met een van de ouders van de pesters gaan praten, meestal weten die niet eens dat hun kind een pester is. Over het laatste punt hoef je je niet zo veel zorgen te maken als je denkt. Ik zelf, maar ook andere mensen uit mijn homo-vriendengroep (die ook niet de slankste zijn) vallen echt niet alleen maar op van die Cristiano Ronaldo types. "Dik" dat klinkt meteen weer zo negatief, mijn vrienden en ik noemen het altijd een hoop knuffelvlees en dat vinden veel mensen (en ook zeker homo's, waaronder mijn vrienden en ik) erg aantrekkelijk. Ik hoop dat je hier iets mee kunt en dat dit je een beetje uit je dip haalt, succes en laat maar weten hoe het gegaan is.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat zwaar voor je! Hé, ik zou me echt geen zorgen maken over je gewicht wat vriendjes betreft: als je wilt afvallen, doe het dan alleen omdat je bijvoorbeeld gezonder wilt worden. Zou je verkering willen met iemand die je afwijst puur en alleen omdat je wat dikker bent? En ik ben zelf natuurlijk een meisje, maar ik moet ook zeggen dat ik best wel eens gevoelens heb gehad voor iemand met overgewicht.

    Maar wat naar dat mensen je mogelijk gaan pesten. Is er misschien ergens een vereniging of club voor LGBT'ers in je omgeving? Zo niet, dan is er vast wel een forum op internet. Misschien helpt het om op zo'n plek je verhaal kwijt te kunnen en gelijkgestemden te leren kennen.

    Veel sterkte, jongen 17!

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten