Skip to content
1 reacties
65 weergaves

Ik weet niet meer wat ik met m'n leven moet doen naast school.

Hee iedereen, Ik zal voor het gemak vannaf het begin beginnen. Tijdens mijn basisschool tijd heb ik nooit veel vrienden gehad, hobby's zijn ook ver te zoeken. In de brugklas was ik de enige in de klas van mijn school, niemand die ik kon. Al mijn vorige vrienden zaten op een andere school en bekenden zaten op een niveau lager: HAVO (ik zit op atheneum dus) hierdoor ben ik een beetje mee proberen te komen met iedereen, ik heb er wel altijd voor gezorgd dat ik geen meeloper werd. Dit komt vooral doordat ik heel erg opgevoed ben om de regels te volgen, dit klinkt misschien extreem maar ik bedoel hiermee dan ik erg netjes ben opgegroeid en niet tegen regels in ga uit nature. Door deze opstelling viel ik achter en ben ik lichtelijk bevriend geworden met de onpopulaire van de klas. In de 2e klas is dit heel langzaam verbeterd, begon meer met mensen te praten en kreeg kleine 'vriendschappen' (80% is me vandaag de dag toch al vergeten). De 3e klas is m'n redding geweest! Dit kan ik gelukkig vrolijk zeggen omdat ik bevriend raakte met een meisje die ik in dit geval R noem. R heefte altijd wel geholpen, we appten veel als een van ons het moeilijk had of vragen had, in pauzes waren we altijd samen en gaven elkaar altijd steun. Hierdoor voelde me ik eindelijk een beetje thuis tussen haar vrienden. Maar nu komen we dichter bij het heden. Tijdens al die jaren basisschool, 1e en 2e klas is de wens voor een relatie zeer gestegen (omdat ik nooit vrienden had en emoties niet echt kwijt kon). Toen ik in de 4e klas kwam (waar ik nu nog in zit) was het een hele klap voor me. R zat niet meer in m'n klas, we hadden geen lesuren samen en zag haar niet meer in pauzes. Gelukkig heb ik een paar vrienden gemaakt die in de 3e klas zitten omdat een klasgenoot/vriend een relatie gedaan met een 3e jaars meisje. Hedendaags is dit ook mijn situatie alleen heb ik nu sinds >1maand een relatie met een meisje uit m'n klas. Dit help me veel. School wordt echter moeilijker en ik merk dat ik naast mijn vriendin geen uitlaatklep heb voor m'n stress en problemen. Ik heb wel veel interesses zoals: auto's (vooral het werken eraan) foto/filmen spreekt me ook wel aan. Maar hier kan ik niet makkelijk hobby's van maken door kosten en bovendien een auto om aan te 'knutselen' zullen m'n ouders nooit goed vinden. Ik ben langzaam de weg kwijt, ben bang school dit jaar te verkloten en ik word gestrest en ben bang depressief te raken. Ik hoop dat iemand m'n situatie begrijpt en advies heeft. Alvast bedankt.

15 jaar
7 jaren geleden

1 Reacties

  • Zwaar voor je. Heb je het hier al wel eens met je ouders over gehad? Het klinkt alsof je onder veel stress staat en dat is echt niet goed voor je. Waarin zit voor jou de moeilijkheid op school? Vind je het te veel, te lastig of loop je ergens anders tegenaan?

    Misschien helpt het ook om professionele hulp te gaan zoeken als je zo onder stress staat. Dan kun je leren om met je stress om te gaan zonder dat die je sloopt.

    Ik weet niet of je zakgeld krijgt of een baantje hebt? Zo ja, dan kun je misschien proberen te sparen voor een (goedkope) foto-/filmcamera. Dan kun je met die hobby in ieder geval iets doen; misschien helpt dat.

    Veel sterkte, jongen 15! Ik hoop dat dit iets geholpen heeft.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten