Skip to content
13 reacties
116 weergaves

Zelfmoord

Hallo, ik ben L. Ik word sinds mijn 8 gepest, ik ben nu 3 jaar depressief. Mijn moeder overleed vorige week aan kanker en mijn vader heeft toen ik 9 was zelmoord gepleegt. Mijn leven is een puinhoop. Ik heb geen vrienden, en als ik ze heb jaag ik ze weer weg. Het werd alleen maar erger toen ik me tegen het pesten verzette. Ik werd in elkaar geslagen. Op dit moment woon ik bij een tante en oom, die mij mishandelen. Ik haat mijn leven. Ik wil er een einde aan maken. Niks waar ik van hou en wat ik ga missen. Niemand gaat mij ook missen. Misschien als je dit leest ben ik er al niet meer... Ik wou even mijn verhaal kwijt... Dag

16 jaar
8 jaren geleden

13 Reacties

  • Wat een heftig verhaal. Mijn tip: bel of schakel de politie in. Misschien klinkt dit raar. Maar de politie kan er voor zorgen dat je oom en tante je niet meer mishandelen. Of je pleeg-ouders geven. Dat is zoiezo beter dan nu. Maar ik begrijp dat het erg vervelend is.

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • heel heel heel veel sterkte! als je er nog bent, wil altijd een luisterend oor voor je bieden en je desnoods met dingen helpen/oplossen...

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik hoop dat je nog leeft als ik dit schrijf maar doe het asjeblieft niet, er zijn nog genoeg mensen die wel om je geven, zelfs al iedereen die dit leest zou je willen steunen Dont give up and stay strong????

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Hé, ik hoop echt dat je er nog bent als ik dit schrijf. Luister, je hebt tot nu toe een erg zwaar leven gehad. Dat is waar. Maar depressies kunnen overgaan, echt waar. Zoek professionele hulp, als je dat nog niet gedaan hebt: daar zitten mensen die je kunnen helpen om je verleden te verwerken. En bel met de Kindertelefoon over die mishandelingen bij je thuis of doe zelfs aangifte. Want echt waar, hoe ongelooflijk het nu misschien ook klinkt, er is hoop. Op een gegeven moment woon je op jezelf en kun je je eigen leven inrichten. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, vrienden maken, je bezighouden met dingen die je leuk vindt... Wil je die kans, die hoop, zomaar weggooien door er nu een einde aan te maken? Dus alsjeblieft, pleeg geen zelfmoord. Het kan beter worden, echt waar, als je de strijd met je depressie maar aangaat. Ik ben zelf in het verleden depressief geweest en ben nu gelukkiger dan daarvoor, mocht dat je hoop geven.

    En echt waar, er zijn mensen die om je geven. Anders zouden niet zo veel mensen op je bericht hebben gereageerd. Dat zijn allemaal mensen die je belangrijk genoeg vinden om te proberen je te helpen: volgens hen verdien je het om gelukkig te zijn. En ze hebben gelijk: je verdient het ook. Ik meen het: je bent een uniek persoon met een compleet eigen leven en een eigen identiteit. Je bent het waard om te leven en gelukkig te zijn, meisje!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje16 doe het alsjeblieft niet! Ga naar 113.nl en praat erover. Je hebt zoveel om voor te leven!!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi, ts hier. Ik heb de keuze gemaakt. Dag allemaal, bedankt voor alles. Ik kan het niet meer verdragen. Mijn leven is echt een puinhoop. Vaarwel allemaal.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Nou jongen 18 als je het zo nep vindt rot dan gewoon lekker op, weet je hoeveel ik moet doorstaan in mijn leven waarom zou ik hierover liegen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Volgens mij speel je een spelletje om aandacht te trekken op dit forum. Niet leuk hoor als dit je bedoeling is. Ofwel heb je heel veel pech in het leven oftewel ben je fake.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey ts hier, het blijkt dat de kanker niet heel erg is en dat het best wel makkelijk te genezen is. Gisteren ben ik ook voor de zoveelste keer naar een nieuwe school gaan kijken, en het lijkt opzich wel leuke school. Ik zei tegen mijn tante en oom dat ik erop wou maar het was weer te duur. Mijn enigste hoop op een normaal leven is weg. Verdwenen. Ben tenminste blij dat de kanker niet zo erg is... Dag iedereen Hopelijk tot de volgende keer

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Pleeg geen zelfmoord dat maakt het alleen erger Het komt uiteindelijk goed ook al denk je van niet

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey, ts hier. Mijn leven is stukken beter geworden! (Not) Jullie reacties hebben me weer opgevrolijkt, maar dat zakte helemaal weg toen ik de uitslag van het ziekenhuis hoorde. Tuurlijk kan er ook nog wel bij. Ik Heb kanker, borstkanker om precies te zijn. Wat leuk zeg. Dit is gewoon een teken. Mijn leven kan niet slechter worden. Straks krijg ik te horen hoe erg het is en dan ga ik de grote beslissing maken... Wish me luck...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Knap dat je je verhaal eruit hebt gegooid! En nu verder. Binnenkort kun je op jezelf gaan wonen. Dan komen ook wel studiemaatjes. Er valt nog zoveel te doen en je hebt vast nog lang niet alles geprobeerd simpelweg omdat je dat nu nog niet kan. Mwoah. Ik zou nog even wachten met er een eind aan maken.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hee L,     Wat een heftig verhaal. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Dit moet verschrikkelijk zijn.     Zelfmoord is nooit de oplossing. Het leven zal beter worden, alleen is dat nu heel lastig te geloven. Bel naar 113 of ga naar je huisarts. Vertel dat je het moeilijk hebt en zij zullen je helpen.     het is goed dat je hier een berichtje post, erover praten is goed.     Zoek hulp !  

    22 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten