Skip to content
3 reacties
115 weergaves

Help me

Hey allemaal Ik heb probleem met me overwicht veel vrienden uit me klas lachen me dus uit enzo ... Ik ben al maanden op dieet maar het lukt mij niet Hebben jullie miss paar tips voor me ofzo Alvast bedankt ??!

13 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Ga op een sport! Het liefs voetbal of atletiek. Ik zit op voetbal en als ik niet sport kom ik snel aan. Nu kan ik eten wat ik wil en kom niet aan! Maar wees ook niet onzeker, tuurlijk voel ik me ook soms te dik maar ik probeer toch altijd de pluspunten van mijn lichaam te ontdekken. Als ik dat zeg word ik al een stuk zekerder. Maar je hoeft niet gelijk op een van die 2 sporten, kies eentje waarbij jij veel lol hebt. Veel succes

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Komop nouwww Ga naar basc fit nu slecht €5 per dag ?? Nee grapje zeg tegen je ouders dat je af Wilt vallen en of ze je kunnen helpen een plan te maken

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Diëten werkt in de meeste gevallen niet, tenzij je er écht voor wilt gaan voor lange tijd, en weet hoe je het moet aanpakken. Ik zou dat dus niet zomaar proberen.
    Wat je wel kan doen, is meer bewegen. Je hoeft niet direct naar de sportschool ofzo, tenzij je je daar wel fijn bij voelt. Maar wat meer wandelen, staan ipv zitten enzo doen eigenlijk al een hoop. Als je echt moet zitten, zit dan recht en leun niet achterover. Als je keuze hebt tussen staan en zitten, sta dan vaak.
    Verder kun je ook (dagelijkse) oefeningen gewoon op je kamer doen, bv situps voor en na het slapen, regelmatig goed strekken en je benen een paar keer helemaal optillen in meerdere richtingen. Van die oefeningen val je dan niet direct af natuurlijk, maar je krijgt wel wat meer energie (en spieren) om de rest van de dag ook meer te bewegen.
    Verder kun je, zonder echt te diëten, wel af en toe kiezen om net wat minder te nemen van de ongezonde dingen, of gezondere snacks te nemen. Ik neem zelf bv regelmatig een schaaltje komkommer, mandarijntjes, of ananas in blik die trouwens erg geschikt is omdat die alsnog zo zoet is :). Misschien kun je zelf ook wel zoiets vinden, wat gezond maar alsnog enorm lekker is zodat het vol te houden is.

    Laatste tip: Je kan door wat je drinkt ook erg aankomen, of gewoon niet afvallen. Er zit dan wel geen vet ofzo in maar wel energie, die je lichaam dan gebruikt, en dan gebruikt het de energie uit je eten bijna niet en slaat het wat je eet dus deels gewoon op. Ik zou dus gaan kijken of je meer water kan drinken, of eventueel thee of koffie. Cola e.d. zou ik eigenlijk enkel in light versie nemen, en zelfs die enkel in het weekend. Dit kun je natuurlijk wel langzaam afbouwen als het moeilijk is :) Maar neem dan wel light/zero en niet de volle versie.

    Nog een dingetje dat ik er altijd graag bijzet: Begin noooit aan uithongeren/amper proberen te eten. Dit is zo slecht voor je. En daarbij, dat is meestal niet heel lang vol te houden, en het gewicht dat je dan zo snel bent afgevallen komt er gewoon weer aan als je weer normaal eet. Gewoon lekker langzaam en blijvend afvallen dus :).

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten