Skip to content
7 reacties
215 weergaves

Transgender gevoelens

Wie heeft ook wel het gevoel om zich te laten veranderen van geslacht? vertel mij over jullie ervaringen.....

18 jaar
9 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik heb dit ook, ik voel me een jongen in een meisjeslichaam. Ik heb het twee mensen verteld en een van hen (een vriendinnetje) noemt me hij/hem en ik word daar echt superblij van. Ook word ik heel blij als ik bij mijn gekozen naam ( Ruben) genoemd word door mensen op het internet. Verder ben ik echt niet blij met mijn lichaam en mijn maandelijks probleem, ik heb het naast die twee mensen nog niemand verteld omdat ik bang ben dat het toch niet zo is. Ik denk dat wat ik genoemd heb (niet tevreden met je lichaam, andere naam enzo en je echt als een ander geslcht zien en dat ook willen worden) goed aangeeft of je trans bent maar het is heel moeilijk om het zeker te weten volgens mij. Voor mij is het moeilijkste dat ik het nog maar heel kort weet. Ik heb wel m'n haar kort geknipt en ik koop ook wel eens kleren van de herenafdeling en dat helpt me wel met me beter voelen over mezelf. Ik stel voor dat je gewoon wat dingen uitprobeert en dat je er dan achter kan komen of je trans bent.
    Hoop dat dit helpt, Ruben

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja ik heb dit
    maar ik wil een jongen
    alleen al als ik er een zie ben ik al jaloers
    ik wil kort haar jongens kleding geen rondingen
    ik heb het niet tegen me ouders gezegd ik wou het zeggen
    maar toen gingen ze net scheiden en heeft me moeder geen baan ik denk dat ik ergens in de vakantie ga zeggen

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Door een depressie ben ik op mijn 12de bij een psycholooge beland. Door veel praten met haar zijn wij tot de conclusie gekomen dat ik niet prettig in mijn lichaam zit en niet blij was met mijn leven tot dat moment. Op haar aanraden ben om gaan experimenteren en mijn vrouwelijke kant ontdekt wat een stuk prettiger aan voelde. Nu ik examen heb gedaan en afscheid heb genomen van mijn oude school. Heb ik gelijk van deze gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van het leven als jongen. Ben nu bezig metijn uiterlijke transformatie ook om er als meisje uit te gaan zien qua kleren haar etc zo dat ik straks eind augustus als meisje naar mijn, nieuwe school te gaan en mijn leven verder als meisje verder te gaan.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Dit gevoel ken ik ook maar al te goed, ben zelf ook nooit een echte jongen geweest in de zin van.
    Heb altijd vriendinnen gehad ben van mij zelf best vrouwelijk aangelegd doe een opleiding voor brood en banket en zit in een klas met nog 1 jongen waar ik totaal niets mee heb en 8 meiden waar ik heel veel aansluiting mee heb. Weet ook van me zelf dat ik op jongens val ben nu een halfjaar uit de kast als homo, en val in de catogorie vrouwelijke homo. Ik zelf voel me dan ook echt een vrouw in mannen lichaam , wacht nu alleen op een goede moment om daar mee uit de kast te komen. Ik til dit nog even over de zomer heen en wil in het begin van de herfst hier mee uit de kast gaan komen en wil vervolgens de winter aan pakken om me zelf langzaam uiterlijk te transformeren en te gaan leven als vrouw. Eerst nog zonder hormonen en operaties om te kijken of ik wel als vrouw kan leven hier voor geef ik me 2 jaar de tijd als het leven als vrouw mij beter bevalt dan als man dan ga ik me aanmelden voor een geslachts verandering. Dit is de traject die ik in mijn hoofd heb en de weg die ik ga bewandelen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik voel mij al sinds mijn 3e een meisje maar heb het nooit durven te vertellen als ik naar andere meisjes kijk dan denk ik was ik maar zo maar ik zo graag een meisje willen zijn.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kan het ook wel kiezen. Alleen is die keus dan niet meer zo makkelijk. Ik schrijf letterlijk mijn fantasie over hoe ik mezelf zie als een meisje. En k ben gek op hoge hakken.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja heel erg vaak, sinds ik een jaar of 12 was maar nu toch wel steeds vaker.... Het zou veel handiger zijn als je op latere leeftijd je geslacht gewoon kan uitkiezen :(

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten