Skip to content
1 reacties
39 weergaves

Kanker...

Hoi allemaal! 2 jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose darmkanker. Om een erg lang, ingewikkeld en emotioneel verhaal kort te maken: mijn leven stortte in. Ik was verdrietig, ik sloot me af van de buitenwereld. Sindsdien ben ik niet erg sociaal. Mensen lachen me uit om wie ik ben. Ik weet niet of het aan de diagnose van mijn moeder komt, maar sindsdien trek ik me wel veel meer aan van wat andere mensen over mij denken en zeggen. Ik voel me veel zwakker (in geestelijke zin) dan ik van te voren was. Ik vroeg me af of meer mensen zo'n gelijk verhaal hebben meegemaakt en hoe zij met hun gevoelens zijn omgegaan. Ik heb echt de pest aan mezelf hoe ik me nu voel en hoe ik in het leven sta. Ik heb geen zin meer in school etc. Soms heb ik zelfs zulke erge depressieve buien dat ik me afvraag wat ik op deze wereld doe. T lijkt echt alsof ik maar zielig probeer te doen ofzo, maar kanker heeft mij echt zwak gemaakt, misschien heeft het wel een evenveel emotioneel effect gehad op mij als op mijn moeder. In de periode dat ik het moeilijk had op school waren er ook maar weinig mensen die daar rekening mee hielden. Een ex-vriendin van mij vroeg zich geïrriteerd af waarom ik na een half jaar nog steeds zielig aan het doen was over mijn moeder. Haar opa was 2 dagen daarvoor overleden en zij jankte toch ook niet meer? Dat was iets wat mij over mijn toeren maakte. Je moeder (bijna) verliezen is in mijn ogen toch erger dan je opa verliezen die je maar half kent (in haar geval). De volgorde van mijn verhaal slaat nergens meer op dus ik stop maar en stel mijn vraag nog maar eens. Zijn er mensen die zich herkennen in mijn verhaal? En hoe zijn jullie dan uit jullie "depressieve periode" gekomen? Groetjes x

15 jaar
10 jaren geleden

1 Reacties

  • probeer je te focussen op al het positieve in je leven!er zijn altijd mensen die om je geven en die met je er over willen praten want praten helpt echt en misschien kan je het dan beter een plekje geven snap je :) het is echt heel erg want je hebt meegemaakt en als je vrienden dat niet begrijpen zijn het geen echte vrienden! ga leuke dingen doen met je moeder en laat al het negatieve achter je ookal weet is dat dat heel erg moeilijk is. en huil er om, huilen helpt echt! ik hoop dat je hier iets aan had, het komt allemaal goed stay strong

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten