Skip to content
9 reacties
246 weergaves

Studiekeuze test

Ik wist niet wat ik wilde studeren. Deed eerst sociologie maar dat vond ik uiteindelijk niets aan. Heb toen zo'n test gedaan bij een bureau. Heeft me wel goed geholpen, ben blij dat ik rechten studeer nu.

18 jaar
12 jaren geleden

9 Reacties

  • tips

    Bedenk eerst: Wat kan ik allemaal doen? En dan, Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Ga naar open dagen en bekijk dan zo veel mogelijk studies die je kan doen die iets te maken hebben met wat je leuk vind en waar je goed in bent. Kijk niet alleen naar de bekende weg, maar ook naar dingen waar je gewoon nieuwschierig naar bent. Doe een meeloopdag bij de studies die je op de open dag echt leuk vond. Kies de leukste.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Studiekeuze

    Kijk eens op 2study.nl

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • ja

    cool

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • kiezen

     hooii , ik weet al wel wat ik wil worden , ik wilde altyd heel graag sportster worden , zoals celine en epke byv. op de olympische spelen. maar ik heb daar veel te zwakke gewrichten voor. dus ik wist al wel zeker dat ik wat in de richting van sport wilde gaan doen. ik doe havo , dus daar kan je sportfysiotherapuit van worden , ik heb 1 ding te zeggen tegen jullie ; kyk wat je favoriete hobby is , kyk dan wat de mogelykheden zyn met je schoolniveau , en neem het leukste eruit. ik hoop dat ik jullie heb geholpen !!  xxx

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • Mijn Keuze

    Ik heb vorig jaar mijn vakkenpakket moeten kiezen, was gelukkig niet zo moeilijk omdat ik gewoon de vakken koos die ik leuk vond (en waar ik ook nog eens goed in was), en uiteindelijk koos ik een NT Profiel. (Natuur/Techniek)   Nu komt het volgende probleem , de vervolgstudie. Ik weet wel ongeveer wat ik wil maar mijn probleem is dat ik echt alle, maar dan ook echt alle vakken goed kan. (Simpel gezecht: Ik ben goed in alle vakken op school.) Ik vind ook heel veel dingen leuk: Tekenen (Kunst) / Dieren; Mensen (Biologie) / Engels / Sheikunde.   Mijn probleem is dus dat ik absoluut niet kan kiezen tussen al deze dingen. Ik ga na de HAVO (wat ik dus nu doe) nog VWO doen dus dan heb ik gelukkig nog wat extra tijd om te kiezen.   Maar weet iemand misschien hoe ik mijn keuze makkelijker kan maken? (Ik ben al gaan kijken bij verschillende Open Dagen en minilessen van verschillende Hogescholen en toen bleek ook weer dat ik Dieren / Tekenen (Architectuur in dit geval) en Scheikunde erg leuk vond.)

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • mijn keuze

    ik heb ook een keuze gemaakt op de middelbare school. maar wat ik koos past helemaal niet bij me. daarom heb ik het vak weer laten vallen. ik haal dus nu mijn TG diploma en kan gewoon na deze school gaan doen wat ik leuk vind. de beroepsgerichte vakken zijn gewoon om je te laten proeven aan een keuze die je misschien later wel wilt gaan doen. maar na de middelbare kan je nog alles kiezen wat je wilt dus kies gewoon wat je leuk lijkt. en bevalt het niet heb je na de middelbare nog genoeg keus.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • gfbgas

    hoi, ik weet bniet totaal niet wat ik wil worden maar iets in de richting van muziek lijkt me wel leuk, ik moet allen al bijna kiezen en ik weet het echt nog niet

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • komt wel goed

    Studie kiezen is idd heel moeilijk en vet veel mensen kiezen idd niet meteen de goede. Probeer je daarom op de middelbare school alvast zo goed mogelijk te orrienteren op wat je wilt gaan doen en alternativen te bedenken voor als je bijvoorbeeld uitgeloot wordt.   @ meisje van 14, vakkenpakket kiezen is makkelijker dan studie kiezen. Probeer te bedenken welke vakken jij leuk vind en waar je goed in bent. Een natuurprofiel biedt je altijd meer mogelijkheden dan een maatschappijprofiel, maar is wel zwaarder. Als je het aan kunt om een natuurprofiel te doen zou ik het je dan ook zeker aanraden, maar als je nu al moeite hebt met wiskunde, natuurkunde en scheikunde is het waarschijnlijk slimmer om een maatschappijprofiel te kiezen.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • hoi

    ik weet gewoon nog niet wat ik wil worden ik weet het gewoon nog niet. eind van dit school jaar moet ik een keuze pakket kiezen. Wat moet ik doen?  

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten