Skip to content
2 reacties
544 weergaves

21 plus test voor universiteit

Hallo allemaal,

Ik ben onlangs 21 geworden en wil graag hard aan mijn toekomst werken en doorstuderen! Ik studeer momenteel aan het mbo, maar door omstandigheden kon ik in mijn jeugd niet veel naar school en moest ik op een laag niveau beginnen en ben ik zo doorgestroomd naar het mbo.

Het is m’n laatste jaar van het mbo! Desondanks heb ik toch besloten om de 21 plus test af te nemen voor de opleiding psychologie bachelor op de universiteit!

Mijn vraag is of er meer mensen zijn die de 21 plus test hebben afgenomen, jullie ervaring en of jullie nog tips voor mij hebben?

21 jaar
5 maanden geleden

2 Reacties

  • Auteur hier! Zoals ik al heb vermeld in m’n post, is dit mijn laatste van het mbo ! Dus deze opleiding maak ik af

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Nee, zelf geen ervaring mee.

    Als je even googelt op '21 plus toets oefenen' vind je vele bureaus die trainingen aanbieden om je zo klaar te stomen voor die test. Vele hebben ook een eerste gratis oefening of oefentoets op hun site staan. Zo krijg je alvast een indruk wat je te wachten staat.

    Echter, ik adviseer met klem om dat ene jaartje MBO nog even te doen en dus je MBO-diploma te halen. Mocht het nou niet lukken met die 21+-toets, kan je met je MBO-diploma altijd nog doorstromen naar een HBO-opleiding. Op HBO-niveau zijn ook hele goede opleidingen betreffende (toegepaste) psychologie. Met elke MBO niveau 4-diploma moet je toegelaten worden tot alle HBO-opleidingen, ook als je huidige MBO-opleiding niets met psychologie te maken heeft.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten