Skip to content
2 reacties
431 weergaves

Universiteit is teleurstellend

Hey
Ik ben nu voor mijn eerste jaar aan de unif aan het studeren en alhoewel ik eigenlijk niet mag klagen vind ik het allemaal wat teleurstellend.

Ik heb een leuk groepje vrienden hier, geen super goede vrienden zoals ik thuis heb maar leuk genoeg om bij te zitten en mee te praten.
Ik heb goede punten, ben op alle vakken erdoor dus ik mag niet klagen.
Ik heb leuke lessen, ik moet er hard voor werken en studeren maar ze zijn vele interessanter dan in het middelbaar.

Maar ondanks dit voel ik me elke dag toch wat leeg vanbinnen. Alles is een waas van elke dag ongeveer hetzelfde. En elke dag is het tof maar kweetni..

Er is zo niemand die ik leuk vind of een crush op heb. Ik ga niet zo vaak uit in het stad omdat er niemand mee wilt gaan/dit ook niet echt mijn ding is.
Er gebeurt gewoon niks waar ik mij elke dag op kan verheugen ofzo kweetni..

Ik denk nu dat dat dus ligt aan het feit dat ik niemand leuk vind maar voor hetzelfde geld krijg ik binnen een week een keileuk lief en veranderd er niks aan dit teleurstellend gevoel... Idk wa ik wil vragen, iemand meningen of gelijkaardige ervaringen hiermee?

18 jaar
1 jaar geleden

2 Reacties

  • Dit had ik ook een beetje toen ik net ging verder studeren. In het middelbaar krijg je vaak grote verwachtingen van studeren omdat je er veel verhalen van hoort en op tv ziet, maar eigenlijk is het niet zo spectaculair hahaha. het lijkt me dat je een heel doorsnee studentenleven hebt zoals de meeste van ons dat hebben.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey! Tussen de regels door lijk ik te lezen dat je je wat eenzaam voelt. Dat je op de uni en in je studentenstad niet de connectie met anderen hebt waaraan je behoefte hebt. Ik ben zelf inmiddels afgestudeerd maar ik herken het wel. Een bepaald soort studentenleven wordt sterk geromantiseerd en als je daar minder van bent lijk je erbuiten te vallen. Ik ben zelf niet zo’n uitgaanstype en ik hield ook m’n oude sociale leven aan, waardoor ik zelf ook niet op kamers ging. De studie werd dus ook een soort sleur zonder echt leuke nieuwe contacten. Vond ik wel jammer, maar omdat ik in een andere stad nog gewoon een leven had, kon ik dat wel aan. Jij lijkt wel te proberen echt een leven op te bouwen in je nieuwe stad. Wat zou kunnen helpen, meld je aan bij een vereniging. De meeste steden hebben natuurlijk de (beruchte) studentenverenigingen, maar als dat je ding niet is zijn er ook vaak leuke studieverenigingen. Die doen vaak wat meer inhoudelijke dingen die bij je studie horen, maar ze organiseren ook vaak genoeg borrels en zo, waar je weer nieuwe mensen kunt leren kennen, inspiratie opdoet en sommige dagen net wat anders maakt dan de rest. Verder zou je een (studenten)sportvereniging kunnen overwegen. Weet iig dat je niet de enige bent die dit ervaart. Het typische studentenleven is nou eenmaal behoorlijk uitbundig en de mensen die daaraan meedoen hoor je nou eenmaal eerder dan al die anderen die worstelen met dat wat jij ervaart. Vergeet verder niet dat je (waarschijnlijk) pas een half jaar bezig bent en dat het ook al een hele goede prestatie is dat het studeren zelf al wel zo lekker gaat. Sommige (andere) dingen hebben ook even tijd nodig.

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten