Skip to content
190 reacties
5390 weergaves

Welke keuzen?

Hoi,

Ik zit nu op de opleiding mbo technicus engineren (bouwkunde/mechatronica) niveau 4

Ik keek al sinds de start van de opleiding er erg tegen op. Nu ik al zoon half jaar bezig ben merk ik ook echt waarom, ik heb geen motivatie, kan me niet concentreren op de lessen en leren en huiswerk maken lukt me niet.
Ik ben nooit makelijk geweest met school eigenlijk al sinds de basisschool al een beetje maar toen viel het allemaal nog wel mee. Na de basisschool ging ik naar wen havo/vwo school waar ik na het eerste jaar van school moest ik ben toen naar mavo gegaan en gestart in het 2e leerjaar. Ik ben nooit goed geweest met motivatie voor school vinden, maar na het eind van de 2e klas zakte ik heel snel weg en dat is eigenlijk nooit echt beter geworden en nu juist steeds slechter. Ik heb mijn mavo wel nog met goede cijfers afgerond zonder er heel veel voor gedaan te hebben wat erg fijn was.

Bij de start van mijn opleiding technicus engeneering heb ik ook nooit echt de motivatie kunnen vinden en vind de opleiding nu naar een half jaar nog steeds niet leuk.
Ik haalde de eerste periode opzich nog wel redelijke cijfers, maar nu de 2e periode is dat helemaal weg en heb ik eigenlijk alleen nog maar 3en.

Ik zit ook met mezelf erg in de knoop wat het niet heel veel makkelijk maak. Ik heb daardoor ook zoon half haar geleden een ander topic heet het vgm toch? Gestart bij het kopje depressie met de naam geen zin meer in het leven - depressief. Hier heb ik al even geen update op geven, omdat ik dus echt niet meer weet wat ik moet doen, maar ik wilde het bij deze vooral over school hebben dus vandaar dat ik hier een nieuwe ben begonnen.

Nu lk wat informatie heb gegeven wil ik eigenlijk naar het punt toegaan wat ik wilde zeggen/vragen.

Ik zit heel veel aan mijn studie te denken en kan er eigenlink niet mee stoppem en wordt er gek van.

Zo heb ik gedacht aan andere opsies, zoals een andere niveau 4 opleiding of een niveau 2 opleising doen aangezien die vaak niet heel lang duren en inpressiepe makkelijler zijn. Hierdoor zou ik dus daarna kunnen stoppen met school.

Nu is het zo dat de studie die ik nu doe mijn droombaan kon berijken als ik dit uberhaupt nog wil worden, want dat weet ik eigenlijk ook niet meer.

En aangezien het niet echt heel goed gaat met me lijkt het voor mezelf beter om een niveau 2 opleising toen doen. Dit betekent dat ik dan daarna kan stoppen met school en aan mezelf kan werken wat ik eigenlijk wel echt nodig heb en zou dan later alsnog altijd weer een studie kiezen die me wat lijkt en daar mee verder te gaan.

Eigenlijk heeft deze optie de grootste voorkeur bij mij, maar durf dit eigenlijk niet zongoes tegen mijn ouders en andere mensen te zeggen want ik heb het gevoel dat mensen me dom zullen vinden met die keuzen en ja nog andere dingen. Mijn moeder maakt soms ook beetje rare opmeren/zegt soms rare dingen als ik er een beetje over begin.

Als ik de niveau 2 opleising ga doen hoe denken jullie daar dan over? Domme keuzen of juist goed of niet persee heel dom maar ook niet heel goed.

Sorry voor het lange bericht en alvast bedankt!

Groetjes Ts


16 jaar
2 jaren geleden

190 Reacties

  • Hoi,

    Ik heb een nieuw berichtje geplaats bij gevoelens, met de naam welke keuze dus dan voor de gene die verder willen lezen kun je daar kijken.

    Groetjes van mij

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Dag vriend, Toen ik las: "Dit zal mijn laatste bericht zijn op dit topic" schrok ik even, maar je bedoelt dus alleen in dit topic. Je gaat je nieuwe topic Keuze 2 noemen, maar je kan het ook gewoon 'Welke keuze' noemen (zonder n, die hoort niet) want het is in een ander forumdeel en de naam is zonder n ook al verschillend. Tenslotte gaat het bij jou toch steeds over de keuze: Zal ik vandaag voor de trein springen of volgende week?

    Ik zal je zeker blijven volgen en zolang het mag ook reageren. Dat ik helemaal wil stoppen met reacties plaatsen op het forum klopt wel en dat is vooral omdat ik het gevoel heb hier niet meer op mijn plaatst te zijn. Zoals ik eerder heb gezegd, jij bent een speciaal geval en daarom laat ik je niet los, maar ik heb het wat dat betreft niet voor het zeggen.
    Feitelijk voldoet dit niet aan de forumregels en daarom stelde ik voor dat wij een directer contact zouden krijgen. Voor meer zekerheid.
    De Forum redactie is het daar mee eens want ze boden gelijk aan om het te regelen. Volgens mij zitten ze ook een beetje met dit topic en zouden ze het graag willen afsluiten. Vanwege de speciale situatie doen ze het nog niet, maar blij zijn ze er niet echt mee is mijn gevoel. In ieder geval wordt het wel behoorlijk veel gelezen, dus een heleboel forumbezoekers leven met jou mee. 4500 views ga je wel halen.

    Dat jij niet voor direct contact voelt begrijp ik wel. Jij lijkt echt heel erg op mij en al stelde ik het zelf voor, toch vond ik het wat eng. Ik schreef al eerder dat een al te dicht bij komende relatie mij benauwt. Voor jou heb ik het echter wel over want ik wil gewoon niet dat jij een einde aan je leven maakt. Ik begrijp wat je zegt over de druk die het je zou geven, zo voel ik dat ook. Zou je misschien ook liever hebben dat ik niet meer reageer? Misschien is alles al eens gezegd.
    Nu wil je dus alleen op het Forum blijven en dat heeft wel het voordeel dat als jij een keer echt die hele verkeerde stap zet dat er dan gewoon hier geen posts meer van jou komen en dan kan ik hooguit vermoeden waarom niet. Als wij direct contact hebben zou het veel harder aankomen.

    Dat meisje heeft geen vriend anders zou ze geen afspraak met jou maken. Ze vindt jou aardig en misschien meer, maar ze wil gewoon niet te hard van stapel lopen. Ze wil jou eerst beter leren kennen en aan het idee van een relatie wennen. Meer moet je er niet achter zoeken.
    Misschien dat ze jou een keer uitnodigt om eens kennis te komen maken met haar ouders, dan weet je dat ze jou wel ziet zitten. Jij bent iemand die goed valt bij de vrouwen dus dat zal zeker ook heel goed gaan. Zoals ik ook al eerder zei, jij bent een jongen waar een moeder haar dochter graag mee thuis ziet komen.

    Je denkt elke dag aan dood gaan. Ik hoop in de zin van, als alles fout gaat dan is er altijd nog die uitweg, en niet van dat je er naar verlangt om dood te zijn. Misschien dat dat meisje jou kan laten verlangen om te leven. Mij gaat dat niet lukken begrijp ik. :-(
    Zou het echt wat worden met dat meisje, ik denk dat ik dan met een gerust hart hier kan stoppen. Dan houdt zij jou wel weg van rare plannen.

    Doe maar kalm aan met posten op een nieuw topic. Voorlopig vertrouw ik er op dat je die afspraak op 28 november wilt beleven. Of je daarna iets post dat zie ik dan wel.
    Dit was dus ook mijn laatste post in dit topic en ik wens je een fijne week. Ik hoop dat die 28 november zo gezellig wordt dat je voorlopig nog even voor het leven kiest! ;-)

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Dit zal mijn laatste bericht zijn op dit topic. Als ik weer iets te vertellen heb dan zal ik een nieuw topic openen, zoals gevraagd. Ik zal deze dan welke keuze 2 noemen en plaatsen bij gevoelens. Als ik iets te vertellen heb.

    Dat de efteling niet persee heel romantisch is klopt, maar het kan romantisch gemaamt worden. Nu is dat niet mijn bedoeling aangezien ze aangaf als vrienden en ik die keuze dan ook accepteer.
    Wie weet kan de vriendschap met haar heel veel doen met me en wie weet later veranderd baar gedachte.

    Of ze nieuw is met relaties weet ik niet ik heb het gevoel van wel, maar je weet nooit. Zij weet ook niet dat ik bijna 3 jaar een relaltie heb gehad.

    Ik wilde ook wat eerder afspreken dit zelde ze zelf ook soort van voor. Ze zij namelijk ik ben alleen wel aankomende week druk met andere dingen dus dan wordt het lastig en vandaar dat het nu de week erna is.

    Ik zal je warschijnlijk op de hoogte houden in een nieuw topic als je dit dan nog leest. Je hoeft dan niet persee te reageren aangezien je zelf ook aan geeft aan de ene hand liever te stoppen op dit form.

    Ik blijf zelf liever op dit form dan dat we op een andere manier in contact komen sorry.
    Ik voel me hier fijner bij en er zit dan minder druk achter.

    Ik weet dat je probeerd de gedachte van de dood uit mijn hoofd te halen. Alleen zal dat niet lukken ik denk nu al z'n 4 jaar iedere dag aan dood gaan en dat ik dst graag wil en ik voel me bij dat idee ook heel fijn. Bij het idee als ik er niet meer ben. Ik word daar rustig van.

    Bedankt en ja wie weet tot ziens het andere topic.
    Ik denk dat ik pas iets nieuws zal plaatsen na het afspraakje met het meisje als ik daar iets over plaats, maar dat zal je dan vanzelf zien als je nog op het topic blijft kijken.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag vriend, Ik had eigenlijk gedacht dat jullie al gisteren of zo jullie afspraakje hadden, maar het is pas 28 november en dan op de Efteling. Ik weet niet of dat wel zo romantisch is, maar als het bevalt dan komt er vast wel meer. Daar hoop ik echt op.     Jij weet dat waarschijnlijk beter, maar ik denk dat dat meisje niet eerder een echte vriend heeft gehad in een relatie met alles er op en er aan. Ik denk dat zij nog erg onschuldig is en nog niet klaar voor seks met een jongen. Dat is dus waarom ik denk dat zij als vrienden met jou om wil gaan.     Die seks is voor jou misschien een trauma geworden, maar daar moet je overheen zien te komen. Ieder mens doet wel dingen waar hij of zij later veel spijt van heeft en sommigen doen hele erge dingen zonder ooit ergens spijt van te hebben. Jij bent een hele gewetensvolle eerlijke jongen en daarom doet het jou meer dan een ander als je eens wat doet dat niet goed is. Ik ken jou nu goed genoeg om te zeggen dat jij een goed mens bent en een goede vriend voor dat meisje kan zijn.     Je praat maar weer over je verlangen naar er niet meer zijn en dat vind ik erg jammer. Er zijn redenen om er niet meer te willen zijn en dat is vooral omdat het leven je pijn doet en je geen licht meer ziet.   Er zijn veel meer redenen om te willen blijven leven. Je hebt iemand waar je veel om geeft die je niet in de steek wilt laten, liefde dus. Je kan een ambitie hebben, iets wat je bereiken wilt in het leven. Je kan een passie hebben iets waar je veel bevrediging in vindt. Je kan dromen hebben die je waar wilt laten worden.     Jij had een passie en een ambitie, achtbaan ontwerper worden. Dat is een illusie gebleken en omdat je geen andere belangstelling hebt heb je dus niets meer om naar te streven.   Je had een liefde om voor te leven maar die heeft het uitgemaakt dus was er ook geen liefde meer in je leven. Voor jou is je leven nu doelloos en zinloos geworden.   Een ander zou zich herpakt hebben en weer geprobeerd hebben om nieuwe doelen en liefdes te vinden. Jij niet. Je hebt wel die muziek, maar blijkbaar is dat niet genoeg.   Nu is daar dus dat meisje en ik hoop echt dat jou dat genoeg zin in het leven geeft om te blijven. Er zijn nog zoveel dingen om te ontdekken en te beleven. Nu al opgeven is zo droevig. Ik hoop echt dat het wat wordt tussen jullie.     Nu wat anders. De moderatie vraagt je om een nieuw topic te starten. Ik weet dat jij dat niet wilt, maar ik denk dat je het toch maar moest doen. Bij gevoelens bijvoorbeeld.   Een ander punt is dat ik eigenlijk zou moeten stoppen. Dat heb ik ook gedaan, maar toen ik zag dat het weer slechter ging met jou moest ik hier wel blijven. Gelukkig vinden ze dat goed. Vanwege de bijzondere situatie misschien.   Het liefst zou ik een wat directer contact met je willen en Forum heeft in speciale situaties wel eens contactgegevens doorgegeven. Het is niet dat ik iets met je wil, maar ik wil dit contact houden.   Volgens mij is dit het enige waar jij zo over je gevoelens praat en zolang jij maar aan uit het leven stappen blijft denken wil ik je niet loslaten.   Je kan anoniem blijven en dat wil ik zelf ook, maar ik wil dat ik jou kan blijven bereiken. Denk maar eens na over wat jij het liefst wilt.     Wat die boeken betreft, erg jammer dat jij dat niet wilt. Lezen, meebeleven van avonturen, andere mensen en levens leren kennen via boeken verrijkt je leven zo veel. Het maakt je leven echt beter. Hier lees je toch ook!     Jong zijn is niet altijd gemakkelijk, maar het gaat vanzelf over. Hou vol!   Van de reactie: als jullie beide mailen naar info@jongin.nl dan kunnen wij jullie in contact brengen

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Als ik een afspraakje als date bedoel dan moet ik zeggen dat ik sowiso niet meteen aan seks dacht en ik denk zij ook niet.
    Waarom ze het erbij zecht is, omdat ik denk dat ze weet dat ik iets voor haar voel, omdat mijn collega's dat opzich ook wel duidelijk hebben gemaakt naar haar teminste een beetje. En ik denk dat ze dat wel door heeft.

    Ik heb opzich qua seks voortaan wel het normale inderdaad, maar als ik eerlijk ben ben ik er totaal niet opzoek naar op die manier en hoeft het ook echt niet persee van mij. Helemaal niet na wat er met mijn ex is gebeurt.
    Ik heb haar liever als iemand waar ik echt mezelf kan zijn en veilig kan voelen en ik hoop dan ook dat dat mogelijk gaat kunnen zijn.

    De zin/vraag maar dan wel als vrienden hé? Is impresiepe een best grote afwijzing, maar voor mij voelde het aan de ene kant ook wel weer heel fijn.
    Ze ziet ons als vrienden ookal zijn we nog helemaal nog niet zo veel met elkaar omgegaan.
    Dat voelde dus dan opzich ook wel fijn om te horen dat ze zij als vrienden.
    Al had ik het leuker gevonden als ze zij als in een date natuurlijk.

    Dat een 17 jarige nog niet alles heeft gezien dat klopt meestal wel, maar ik denk dat dat voor iedereen anders is. Voor de ene persoon is het leven compleet als hij dit of dat heeft gezien, maar voor mij heb ik alles al gezien wat ik wilde zien en gedaan wat ik wilde doen.
    Ik zou het zo dus ook oke om er niet meer te zijn.

    Nu zal ik niks doen nu ik een afspraakje heb met dat meisje we gaan de 28e naar de winter efteling samen dus dat is wel leuk.
    Alleen ben ik zelf meestal heel ongemakkelijk dus hoppelijk valt dat mee op dat moment.

    Een boek lezen zal ik inderdaad niet echt doen sorry.

    Bedankt

    Van de redactie: Dit topic heeft ondertussen meer dan 180 reacties en begint daarom wat langzaam te laden. Zouden jullie dus, mocht je hier over willen doorpraten, een nieuwe kunnen openen? Bij voorbaat dank!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag vriend, Als ik langere tijd niets van je hoor dan wordt ik altijd ongerust, vooral als je laatste bericht nog al depressief was. Ik ben dus altijd heel blij om weer wat van je te horen en met dit bericht ben ik echt heel erg blij!
    Eindelijk heb je de stap gemaakt om een afspraakje te maken met dat meisje en je ziet, ze vindt het heel leuk. Ze maakt duidelijk dat ze die afspraak maakt als vrienden. Daarmee bedoelt ze natuurlijk dat ze niet gelijk met jou naar bed wil.
    Hier hebben we het nooit over seks gehad, maar ik neem aan dat jij wat dat betreft de normale verlangens hebt. Wat ik ook denk is dat op dit moment wat jij nu het liefst wilt die vriendschap met dat meisje is en dat je de rest wel ziet als dat er misschien van gaat komen.
    Ik zeg altijd, waar het om gaat in dit leven is liefde en vriendschap. De seks is ook belangrijk, maar het is als het ware de kers op de taart. Seks kan dingen ook kapot maken. Bouw dus eerst een fijne warme vriendschappelijke relatie op. Als ze meer wil dan laat ze het wel weten. Laat haar het initiatief!

    Je zegt dat je moeite hebt vriendschappen te onderhouden. Ik herken mijzelf daar ook wel in. Ik heb geen vrienden en zoek ze ook niet. Mensen die toenadering zoeken daar ben ik aardig naar, maar ik laat ze niet toe in mijn leven. Dat benauwt me en beperkt mijn vrijheid te veel. Verliefdheid dat is wat anders. Iemand waar je verliefd op bent die wil je altijd bij je hebben.
    Of jij verliefdheid voelt voor dat meisje, en zij voor jou, dat kan ik natuurlijk moeilijk beoordelen, maar een beetje wel volgens mij. Ze zat op jouw uitnodiging te wachten.
    Wees niet bang dat jullie afspraak verkeerd uitpakt. Jullie kennen elkaar, jullie vinden elkaar aardig, het is nu een kwestie van elkaar nog beter leren kennen en misschien dat jij dan op een gegeven moment durft en kan praten over waar jij het moeilijk mee hebt. Dat brengt jullie echt dichter bij elkaar.

    Onderaan je bericht ben je jammer genoeg weer negatief. Een jongen van zeventien heeft nooit alles gezien en meegemaakt, en een einde aan je leven maken zonder iemand verdriet te doen dat kan gewoon niet! Je doet altijd heel veel verdriet.
    Er is nog zoveel te ontdekken en te beleven! Altijd maar gelukkig zijn kan niet, maar liefde voelen en fijne momenten hebben wel, zolang je leeft, ook als je al oud bent.

    Wat jij zou moeten doen is een wat bredere kijk op alles om je heen krijgen. Nu leef jij in een heel beperkt wereldje en buiten wat jij interessant vindt is er voor jou niets. Dat heb ik zelf ook wel, maar ik vind heel veel andere dingen toch ook de moeite waard.

    Het is jammer dat jij niet van lezen houdt. Je zou eens een boek van Lee Child over Jack Reacher moeten lezen. Dat is heel spannend en er is een hele serie van. Jack Reacher zwerft door Amerika, alleen, zonder bezit, en bestrijdt het onrecht als het op zijn pad komt op een manier die je zelf stiekem zou willen maar niet durft. Hij durft alles en wint elke gevecht. Zo geeft hij zijn leven zin.
    Is er een openbare bibliotheek waar jij woont? Tot 18 jaar kan je gratis lid worden. Van de Reacher serie zijn 26 boeken, dus elke week een boek lezen en ik hoef mij een half jaar geen zorgen te maken. ;-) Als je er een leest wil je ze allemaal lezen!

    Ik hoop dat jij en dat meisje een fijne avond hebben en dat jullie dat allebei vaker willen. Stel je open voor haar en toon belangstelling voor haar. Dan gaat het zeker goed komen. Dit is het fijnste bericht wat ik van jou gelezen heb! Ik ben erg blij!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Tuurlijk zou ik haar vertellen hoe het met gaat als we een beetje in elkaars leven komen, maar ik bedoelde dat ik niet zomaar uit het niks nu random tegen haar zou zeggen hoe ik me voel.
    Als we in elkaars leven komen tuurlijk zal ik het dan vertellen dat is juist ook een gedeelte, waarom ik haar graag in mijn leven zou willen hebben. Ze hoeft me niet te helpen, maar iemand die af en toe naar mijn verhaal luistert waar ik me fijn bij voel zou ik fijn vinden.

    Gister avond heb ik haar gevraagt om samen iets te doen. Ze zei: " Jaa lijkt me leuk maar dan wel als vriende hé?"
    Ik had gerekent op een nee en heel misschien een ja, maar een ja en nee in een bericht had ik niet op gerekent.

    Ik heb haar gervaagt toen of het haar ook echt leuk lijkt en niet dat ze het niet durft te zeggen, maar daar zij ze op dat het haar oprecht heel gezellig lijkt.
    Dus dat was fijn om te horen.

    Misschien veranderd haar gedachte nadat we hebben afgesproken of later. Misschien verandert het niet en kan ik bij haar iets vinden wat ik zoek in een relatie, maar ook in een goede vriendschap kan vinden. Al heb ik het tot nu toe altijd al moeilijk gevonden om vriendschap te onderhouden, omdat ik dat niet kan
    Zelf hoop ik natuurlijk erop dat ze me leuk gaat vinden, maar voor nu zal ik tijdens het geen wat we gaan er geen date idee aan geven, aangezien dat iets is wat ze niet wilt.

    Het is niet dat ik niet geloof dat als zij niet de ware is dat er niemand anders is. Het is meer dat het dan van mij niet echt meer hoeft. Ik wil graag nog met haar het avontuur aangaan voor zover het kan en als het iets wordt wordt het iets en zo niet. Dan is het voor mij als ik eerlijk ben mooi geweest.
    Ik heb zoals ik eerder heb gezecht, dan alles wel gezien en mee gemaakt wat ik wil.

    Ik heb een vriendin gehad en een leuke tijd mee gehad, ik heb voor het eerst een echte stap gemaakt om een meisje mij leuk te laten vinden en gevoelt hoe dat is.
    En de uitkomst moet ik nog zien.
    Ik heb in een pretpark gewerkt en bezocht.
    Ik heb avontuurlijke dingen gedaan en gezien.
    Ik heb alles gedaan wat ik heb willen doen.
    Als het dus met dit meisje niks wordt is het mooi geweest en zal ik langzaam naar een einde werken. Zonder al te veel verdriet te doen voor zover dat mogelijk is.

    Bedankt

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Dat jij mensen teleurstelt omdat jij niet bent zoals zij willen dat je bent, daar moet jij je niet druk over maken. Dat hoeft jou niet te spijten. Jij bent wie je bent en wie jij bent is goed. Dat jij goed bent dat weet ik omdat jij hier als het ware mij in je ziel hebt laten kijken. Ik zei het al eerder, ik zeg het nog een keer, jij bent iemand waar je van kan houden omdat jij bent zoals jij bent. Dat meen ik echt.     Als jij een einde aan je leven maakt dan doe jij heel veel mensen heel veel verdriet. Die meisjes, je familie, je collega's bij de Efteling, allemaal gaan ze denken: Waarom hebben wij dat niet gezien? Waarom hebben wij dat niet kunnen voorkomen? Dat is wat mensen altijd gaan denken als er zo iets gebeurt.   Je ex gaat denken: Is het omdat ik het uitgemaakt heb? Dat meisje gaat denken: Waarom heeft hij mij niet verteld dat hij het zo moeilijk had?     Als jij er niet meer bent dan heb je daar natuurlijk geen last meer van, dus je kan je schouders ophalen en doen wat je van plan bent. Dat kan je doen.   Je wilt dat meisje niet laten schrikken door te praten over je ware gevoelens. Haar laten schrikken als ze hoort dat jij een einde aan je leven hebt gemaakt is minder erg? Wreder vind ik eigenlijk. Niks zeggen, maar haar voor een voldongen feit stellen als er niets meer aan te doen is? Haar een trauma voor het leven bezorgen? Niet erg aardig, vind je niet?     Jij kan je voor stellen dat jij met haar je leven deelt. Je vindt het fijn bij haar te zijn. Maar eerlijk zijn over je gevoelens tegenover iemand waar jij je leven mee zou willen delen, nee, dat liever niet.   Iemand waar jij je leven mee wilt delen daar heb je geen geheimen voor. Je wilt er voor elkaar zijn, in voor- en in tegenspoed. Dat beloven mensen elkaar als ze gaan trouwen. Begin er daarom nu mee! Met eerlijk zijn en haar vertrouwen.     Dat meisje gaat schrikken als jij vertelt dat je het zo moeilijk hebt met jezelf, maar het ligt er aan hoe je het brengt. Misschien vermoedt ze al iets. Je moet ook niet hard zeggen: 'ik ga een einde aan mijn leven maken', maar bijvoorbeeld 'dat jij daar weleens aan denkt'. De manier waarop zij daar op reageert leert jou hoe zij als partner voor jou zal zijn. Het gaat er om dat er een gesprek komt!   Ik denk dat ze er even over moet nadenken, maar dat ze haar handen naar je uitsteekt en gaat proberen je te helpen. Ze vindt jou aardig en misschien wel meer, dat is wel duidelijk. Dat je niet verder bent gekomen is je eigen schuld, je doet geen stappen.     Het kan zijn dat jij voor haar niet de ware bent, dat kan, maar er zijn meer meisjes en er zijn er zeker die het wel met jou willen wagen en jij met hun. Dat geloof jij niet maar dat is een waanbeeld dat jij jezelf inprent. Voor jou kan er steeds maar een optie acceptabel zijn en als dat niet kan dan hoeft het verder niet meer. Zo sluit jij jezelf op in je eigen illusies en beperk jij je eigen mogelijkheden en je eigen vrijheid.     Als jij een einde aan je leven maakt dan weet je wat er komt: Niets!   Als jij dat niet doet dan kan er van alles gebeuren. Moeilijke dingen, leuke dingen, uitdagingen, tegenslagen, liefde, de wereld ligt dan voor je open. Dood gaan is gewoon een domme keuze, zeker als je intelligent, jong en gezond bent en als er mensen zijn die om je geven en misschien van je houden. Zo jammer!     Ik weet, ik kan jou op geen enkele manier tegen houden, maar ik hoop echt dat jij het leven en de liefde een kans wilt geven. Nu probeer je dat niet eens! Waarom niet?     Moderator Nog even een tip van ons. Op jongerenhulponline.nl vind je een 20-tal gratis hulplijnen waar je kunt chatten of bellen met mensen die je verder kunnen helpen. Gewoon doen!  

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Ik wat dat als ik er een einde aan maak dat ik voor sommige mensen hun leven verander en dat ik mensen teleur stel dat spijt me.

    Ik zou eerder vragen om samen wat te doen, dan dat ik random vertel hoe het met me gaat tegen haar dat zal ik sowieso niet snel doen. Wel natuurlijk als het gesprek er opengegeven moment over gaat, maar ik zou het niet zo snel random tegen haar zeggen. Het zal haar dan ook juist afschrikken denk ik.
    Vriendschap zoek ik niet, omdat ik dat niet fijn vindt en niet kan onderhouden daarin tegen ben ik dus wel "op zoek" naar een persoon waar ik mijn leven mee kan delen in dit geval dus dat meisje.

    Ik kan het niet eerder als over 2 of misschien wel 3 weken vertellen, omdat ik haar zolang niet zal zien. ze werkt 2 weken niet bij ons, omdat we op het moment minder mensen nodig hebben ik ben zelf dus ook minder ingepland. aankomende week dus morgen is ze niet ingepland, omdat deze week al eerder is gemaakt vanwege de jubileum reis naar Europapark. Zij gaat helaas niet mee er naar toe.
    Ik zie haar dus pas op zijn vroegst over 2 weken als het dus niet langer wordt. Als ik er tegen die tijd überhaupt nog ben.

    Dankjewel.

    Zelf ben ik ook niet zo van het knuffelen met mensen, maar wel met die ene persoon eerst was dat mijn ex en nu dit meisje. In haar armen zou ik inderdaad willen zijn, maar ja dat zal niet zo snel gaan.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ach lieve jongen, wat vind ik dat weer akelig om te lezen! Je zegt steeds "Het spijt me". Wat spijt jou dan? Dat je niet aan het verlangen van je ouders kon voldoen? Dat je niet wilt blijven leven?
    Jouw ouders hadden hoge verwachtingen van jou als hun enige zoon. Met je zusters gaat het wel goed, maar dat zijn meisjes, en dan ligt dat toch anders. Sommige ouders, de meeste denk ik, stellen het geluk van hun kinderen op de eerste plaats en misschien dat zij dachten dat een mooi diploma en een mooie baan geluk voor jou zou zijn. Hoe jij echt bent dan zien ze niet. Kunnen ze misschien niet. Dat is jouw fout niet, het is nu eenmaal zo. De combinatie van hoe jij bent en hoe jij thuis benaderd wordt heeft tot jouw depressie geleid. Zo zie ik dat. Met een andere benadering was het anders gelopen.

    Je denkt dat jij dat meisje een schuldgevoel geeft als jij een einde aan je leven maakt als zij geen relatie met jou wil. Dat klopt wel denk ik, maar hoe denk jij dat ze het zal ervaren als jij straks alsnog einde aan je leven hebt gemaakt? Hoe denk jij dat je ex het zal ervaren?
    Je durft dat meisje niet te vragen of zij wat met jou wil. Durf je haar te zeggen dat jij je heel rot voelt en dat jij liefst een einde aan je leven zou maken?

    Hoe denk jij dat de gemiddelde mens reageert als iemand vertelt een einde aan zijn of haar leven te willen maken? Dan ga je in gesprek met zo iemand en probeer je te helpen.
    Waarom denk je dat ik zoveel moeite doe en iedere keer weer een heel verhaal schrijf? Ik ken jou niet, ik weet niet hoe je heet, hoe je er uitziet en ook niet waar jij woont. Jij bent een jong mens, je hebt het moeilijk, je hebt mij in je ziel laten kijken en nu kan ik jou niet meer loslaten.

    Bij mij thuis werd niet geknuffeld. Mijn moeder hield van mij en ze deed alles voor mij. Ik had behoefte aan fysiek contact maar toen ik 10 -11 jaar oud was wilde ze niet meer dat ik bij haar op schoot kwam zitten. "Daar was ik nu te oud voor." Zelf ben ik ook niet zo knuffelig, ik kan mij niet herinneren ooit iemand geknuffeld te hebben. Toch, als ik aan het einde van een film een knuffelpartij zie krijg ik soms tranen in mijn ogen. Ik voel ontroering en een soort van gemis.
    Jij wilt graag in de armen van je vriendin liggen, daar verlang jij naar. Thuis heb jij geen zachte warme armen om je vast te houden. Het is die leegte die jou eenzaam doet zijn. Je onterechte schuldgevoelens die jou er niet meer willen laten zijn.

    Jij valt niet op mannen dus jij wilt niet door mij geknuffeld worden, maar ik zou het wel willen om je te laten voelen dat mensen van je willen houden.
    Jij bent intelligent, eerlijk, gevoelig, betrouwbaar, gewetensvol. Je bent een jongen waar een moeder graag haar dochter mee thuis wil zien komen!

    Je zoekt geen vrienden, geen vriendschap, maar je hebt het heel erg nodig. Dat meisje voelt zich veilig bij jou, ze vindt het fijn dat jij er bent. Als jij haar eerlijk zegt hoe jij je voelt dan gaat ze je proberen te helpen, dat weet ik zeker. Of het een relatie wordt dat weet ik niet, maar jullie komen wel dichter bij elkaar. Wacht er geen twee weken mee want dan is het misschien te laat.
    Je wilt geen professionele hulp, maar iemand zoals ik, maar dan echt, face to face, waarbij jij alles kwijt kan, die luisteren wil, dat kan jou heel erg helpen. Misschien dat meisje? Blijf niet aarzelen. Geef het een kans, geef jezelf een kans!

    Het spijt mij niet dat ik jou heb leren kennen. Het is een voorrecht dat je mij je vertrouwen geeft. Bedankt!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Mijn ouders zijn niet echt het zelfde dus daar zal het niet aan liggen denk ik.
    Mijn ouders hadden nooit gewilt dat ik gestopt was met school een zijn het er eigenlijk nogsteeds niet mee eens. En maken er afen toe ook een opmerking over ookal weten ze de rede waarom ik ben gestopt, maar ze kunnen mij niet begrijpen.

    Ik voel me goed bij dat meisje, omdat ik bij haar iets voel.
    Ik voel de heledag eigenlijk niks ik voel me leeg. Ik voel pijn, maar het is zo normaal geworden dat ik de pijn ook weer niet voel en niets voel.
    Als ik haar aankijk of praat met haar voel ik gevoelens van mijn kant en dat voelt fijn.
    Vandaag moest ik weer werken met haar. Ik wilde vragen of ze een keer iets wilde doen met mij, maar ik durfde het niet en wist geen goed moment en nu zie ik haar wss pas over 2 weken of misschien zelfs later, maar dan durf ik het ook niet denk ik.

    Of ik het dromen kan noemen niet echt denk ik. Ik wilde het ooit, maar als ik er nu niet meer zou zijn en ik zou het niet gedaan hebben maakt het me niet uit. Ik ben misschien zelfs liever al niet meer dan dat ik bijvoorbeeld naar amerika ga om een aantal pretparken te bezoeken.

    Ik ben de afgelopen 1 a 2 weken weer verder terug in mijn "depressie" beland en ik zie het niet meer zitten ik wil het niet meer. Ik wil rust en dat kan maar op een manier.
    Ik heb een nieuw plan gemaakt hoe ik een einde eraan wil gaan maken. Ik weet nog niet wanneer precies, maar als het aan mij ligt zo snel mogelijk.
    Hoe sneller hoe beter misschien, zodat ik het meisje wat ik leuk vindt geen pijn kan doen of schuld gevoelens geef als ze nee op mijn vraag zou stellen.

    Ik ga dinsdag en woensdag met de efteling op reis naar europapark. Ik heb hier geen zin in, maar voor deze dagen zal het dus nog niet zo ver zijn, want ik wil het reisje niet voor mijn collega's verpesten.

    Het spijt me
    Dankjewel

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag vriend, Ik vind het erg verdrietig dat jij het zo moeilijk hebt. Ik vind het ook verdrietig dat dit hier het enige is waar jij terecht kan, of bereid bent, om er over te praten. Dit zijn dingen waar je met een volwassene die jij vertrouwt over zou moeten praten, liefst met je ouders natuurlijk.

    De relatie met je ouders is slecht. Jij geeft niet veel, misschien wel niets, om ze en jij denkt dat zij ook niet veel om jou geven. Ik vraag mij af hoe dat komt. Ligt het aan jou of ligt het aan je ouders? Jij hebt je genen van je ouders gekregen. Hoe jij bent, zijn je ouders misschien ook een beetje zo? Komt het daardoor dat jullie relatie niet is zoals het hoort?

    Je vertelde dat je suicidale gevoelens vier jaar geleden begonnen zijn. Toe ging je naar de middelbare school, dat ging slecht. Toen kreeg je ook je vriendin die nu je ex is. Toen het zo slecht ging op school kreeg je toen ruzie en verwijten van je ouders?
    Het ergste wat een kind kan overkomen is dat hij of zij het gevoel krijgt dat niemand om hem of haar geeft, dat er geen liefde is.
    Soms worden jongeren daardoor crimineel en soms worden ze zoals jij. Zo van, niemand geeft om mij, dus ben ik niemand en kan ik er maar beter niet meer zijn.

    Toen ik zo jouw leeftijd was, feitelijk tussen 12 en ongeveer 18, had ik het heel moeilijk. Ik ontdekte dat ik anders was en ik werd gepest. De akeligste jaren van mijn leven. Ik weet hoe het is om je rot te voelen en daarom doet het mij veel als ik hier jongens van die leeftijd tegen kom die het ook zo moeilijk hebben, zoals jij dus. Ik voel solidariteit met die jongens.

    Het enige moment waarop jij je nu nog goed voelde was toen je in de bus naast dat meisje zat. Zij is lief en doet aardig tegen jou. Je zou meer willen, maar je bent bang om verder contact te zoeken omdat je haar niet ongelukkig wilt maken.
    Als iemand het moeilijk heeft dan is de natuurlijke reactie van mensen om te helpen. Dat geldt ook voor dat meisje, vooral omdat zij een meisje is en jij een jongen bent.
    Als jij bij haar bent dan speel jij een leuke opgewekte jongen, maar dat ben je niet. Jij moet haar vertellen dat jij het soms moeilijk hebt met jezelf en met het leven. Dan komt er een echt gesprek en kunnen jullie echte vrienden worden. Maak het niet gelijk te erg, dan schrikt ze te veel. Vertel haar hooguit dat jij soms het gevoel hebt dat je er maar beter niet meer kan zijn, dat jij je waardeloos voelt.
    Als jij echt een relatie wilt, al dan niet met een lichamelijke kant, dan moet je heel eerlijk zijn. Laat zien hoe je echt bent en wat je echt voelt. Dan weet die ander wie jij bent en jij wat je aan die ander hebt. Een andere manier is er niet. Laat er een echte vriendschap ontstaan!

    Dat meisje uit Den Bosch wil ook nog contact maar jij kan en wil niet maar je durft geen nee te zeggen. Wees eerlijk en zeg haar hoe het met je zit.

    Ik dacht dat jij geen dromen had, maar een toch wel dus en ook nog wensen. Misschien komen er meer. Je hebt nu je rijbewijs. Het zou toch jammer zijn om nu uit te stappen, dan was alles voor niets. Je hebt je nieuwe piano nog niet eens. Die wil je toch ook kunnen proberen?

    Ik geef om jou. Waarom? Omdat ik denk dat jij goed bent en de moeite waard om van te houden. Alle mensen willen iemand om van te houden, al is het maar een hond of een kat. Jij bent zoveel meer, jij bent het waard om lief te hebben. Dat meisje wil om je geven en er voor je zijn, dat weet ik zeker. Op welke manier, dat zie je vanzelf wel. Geef haar je vertrouwen!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • hoi,

    Sorry dat ik je zo heb laten voelen.
    Ik geef wel om andere, meer zelfs dan dat ik om mezelf geef.
    Maar dat is dan vooral op de manier dat als er iets is met iemand dan ik probeer te helpen. Niet op de manier van houden van denk ik? In ieder geval niet echt bij vrienden. De enige persoon waar ik echt gevoelens voor had op z'n manier is mijn ex en bij andere wil ik dat ook niet voelen ik vindt het niet fijn om met meer dan 1 persoon om te gaan denk ik.

    bijvoorbeeld de enige vriend waar ik nog echt contact mee heb van de middelbare app ik af en toe nog wel is mee, maar afspreken heb ik zelf geen behoefte en dat vindt ik stom voor hem, maar ik kan het niet veranderen.

    Net zoals dat meisje uit Den Bosch waar ik toen een keer mee heb afgesproken heeft nu al weer 2 keer aan mij gevraagd om weer iets te doen, maar ik wil en kan dat niet alleen durf ik niet zo goed nee te zegen. Ik zou graag gewild hebben dat ik er voor haar kan zijn, maar dat lukt me gewoon niet.

    Waarom ik er een eind aan wil maken licht een beetje aan beide dingen die je heb gezegd. Nee ik zie eigenlijk het licht niet meer, maar ook heb ik het leven wel gezien en gehad. Er zijn vast nog wel dingen die ik leuk zou vinden, zoals een aantal pretparken bezoeken in Amerika, maar het hoeft van mij niet meer.
    Ik vindt mezelf niet perse mislukt, maar ik heb niet echt meer iets om voor te leven en wil ook niet iets hebben om voor te leven. Misschien dan dat meisje nog, maar als zij het niet wilt dan is het voor mij wel genoeg geweest.

    Wat je schrijft maakt me niet ongelukkig anders had ik denk ik niks meer gestuurd. Het leven is me gewoon te veel ik kan het niet meer en ik voel me vreselijk. Helemaal in de avond en als ik wil slapen.
    Ik heb constant een drukkend naar gevoel op mijn borst/hart helemaal in de avond.
    Ik denk de hele dag door aan er een eind aan maken. behalve dat moment toen ik gister met dat meisje in de bus zat samen langs elkaar.
    als ik een weg oversteek of een trein zie of medicatie zie liggen komt er alleen naar boven dat ik daar ook dood had kan zijn. of wat ik kan doen om dood te gaan.
    Het is niet alleen mijn gedachte, maar ook dus die constante druk die ik op mijn borst/hart voel.

    Ik ben zelf ook liever alleen, maar heb wel 1 persoon nodig waar ik bij kan zijn en dat is geen vriendschap, maar een relatie. vriendschap kan ik niet onderhouden en kost me veel energie.
    Een relatie kost ook energie, maar ik merk nu al door hoe ik mezelf bij mijn ex voelde en nu bij dit meisje dat ik een relatie wel fijn vindt en ik daar ook energie wil insteken.

    Het in het leven laten op deze manier is toch anders voor me als dit in het "echt" was dan had ik dit alleen afgekaatst of überhaupt nooit verteld. Als ze niet wil afspreken of niks voelt op die manier dan weet ik nu natuurlijk niet wat dat met me doet, maar zoals ik al eerder in dit bericht heb gezet denk ik dat het dan voor mij wel prima is geweest zo en dat ik langzaam naar een einde zal werken.

    In een klooster of iets zou ik niks vinden. het geen wat ik nou fijn vindt is als ik alleen thuis ben muziek hard aan te zetten en dan muziek te luisteren en wordt daar meestal rustig van.

    Bedankt.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Ik ben heel erg blij dat je wat van je laat horen. Sinds je laatste post ben ik in een depressieve stemming geweest omdat ik bang was dat jij al voor de trein gesprongen was of zo iets. Jij kan dan wel niets om het leven geven, maar anderen geven wel om jou en de gedachte dat jij op een hele akelige manier een einde aan je leven maakt is te erg om aan te denken.

    Je hebt het over dat meisje en ondanks dat jij om niemand geeft zou je haar toch wel in je leven toe willen laten. Zij vindt jou aardig, maar of ze jou gewoon als een aardige jongen van het werk ziet of dat ze wel meer zou willen dat weet je niet. Daar kom je pas achter als je meer toenadering zoekt.

    Een einde aan je leven maken is iets heel eenzaams. Ik stel mij zo voor dat je dan helemaal geen licht meer ziet. Dat jij het gevoel hebt dat niemand iets om jou geeft en dat het niemand wat uitmaakt of jij er wel of niet bent. Voel jij je zo eenzaam of is het gewoon zo dat jij, zoals je zegt, alles al gezien hebt en dat je niet denkt dat er nog iets is waar jij plezier in kan hebben?
    Ik denk wel eens dat jij jezelf als mislukt ziet en de moeite van het verder leven niet waard vindt. Dat jij er maar beter niet meer kan zijn. Is dat zo? Daarom maar uit het leven stappen?

    Dan sta je daar dus op dat perron, te wachten op de intercity die daar niet stopt. Wat gaat er dan door je heen? Ben je dan bang? Twijfel je dan toch nog? Denk je dan aan je leven zoals het geweest is?

    Je zegt dat je wel om mensen geeft, maar dat je het niet meer aan kan. Wat bedoel je daar mee? Wat ik hier schrijf drukt dat op je en maakt het je ongelukkig dat ik de dingen zeg die ik zeg? Omgaan met mensen, met ze praten, is dat je te veel?
    Zelf ben ik iemand die geboren is om alleen te zijn. Ik praat wel met andere mensen maar ze moeten niet te dicht bij mij komen. Dat ervaar ik als benauwend. Ik zit ook wel eens in de put, het is leuker om te zijn zoals iedereen, maar het is nu eenmaal zoals het is.
    Jij bent ook niet zoals iedereen en ik nog minder. Een beetje kan ik je dus wel begrijpen, maar niet helemaal. Ik heb nog dromen, en jij?

    Je hoopt dat je een relatie met dat meisje kan hebben die jou weer wat liefde en warmte kan geven, waar jij mee kan praten, haar toelaten in je leven zoals je dat zegt. Als zij dat niet direct wil, alleen maar gezellig met jou omgaan en meer niet, wat dan?
    Je hebt hier heel veel gepost en ik heb daar steeds op gereageerd. Heb je mij toegelaten in je leven of is dit van een ander niveau?

    Soms als het mensen te veel wordt dan gaan ze in retraite, in een klooster of zo iets. Ze zijn dan helemaal alleen met zichzelf. Als ze willen praten dan wordt er gepraat, willen ze zwijgen dan wordt er gezwegen. Zou je daar iets in zien?

    Je zegt steeds maar dat het je spijt en dat vind ik eng. Het klinkt als een afscheid. Je zegt ook bedankt, maar je hoeft mij niet te bedanken. Ik geef om jou en iemand waar je van houdt die is belangrijk en de moeite waard om veel voor te doen. Dan hoef je alleen maar te zijn wie je bent, meer niet.
    Ik weet niet of houden van hier de juiste term is, maar ik geef wel om je. Dit schrijven is niet zo erg veel, maar als je er wat aan hebt is het geen moeite voor mij. Ik zou wel meer voor je willen doen.

    Als je het echt wilt doen, wacht dan een paar dagen om te zien of je het nog steeds echt wilt. Soms is het een opwelling, een dal dat weer weg gaat. De volgende dag denk je misschien weer anders. Wees sterk, ik denk aan je.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Ik snap dat jullie denken dat een psycholoog goed kan zijn en dat zal ook wel, maar ik wil niet. Ik wil niet geholpen worden of dat het leven makkelijker te leven is. Ik voel me al meer als 5 jaar zo dan maakt voor mij de rest ook niet uit. Ook hoeft het van mij niet ik geef niet om mezelf en dat vindt ik niet erg.
    Ook vindt ik het niet fijn om met zo iemans te praten sowiso met niemand niet tenzij ik je echt in mijn leven heb gelaten zoals mijn ex en ik hoop het meisje wat ik leuk vindt. Dat werkt voor mij ook beter iemand waar ik in de armen kan vallen wanneer ik die nodig heb en ik me veilig voel.

    Vandaag voelde ik me wat beter dit kwam, doordat ik met de bus naar het werk ging en ik dit een beetje expres deed, omdat ik weet dat dat meisje wat ik leuk vindt met de bus gaat en wist dat ze ook moest werken. En gelukkig pakte ze dezelfde bus en hebben we wat gepraat en ik merkte dat zij mij "gelukkig" maakt.
    Helaas stone ik vandaag wel op een positie met haar dat we niet samen stonden dus konden we daarna niet veel praten en heb ik niet gevraagt om samen iets te doen.

    Ik geef wel om mensen alleen kan ik het zelf niet meer aan. Ik kan het gewoon niet meer. Het gene wat mij nu nog levend houdt is dit meisje, maar als zij nee zegt op de vraag om samen iets te doen dan weet ik het niet meer.

    Op zoek naar een nieuw meisje of wachten op een nieuw meisje wil ik niet en heeft geen nut en hoeft van mij ook niet.

    Mijn ouders letten niet extra of iets op me en weten niet hoe ik me voel, want ze kunnen mij niet begrijpen. Gelukkig geef ik ook weinig om mijn ouders dus dat schilt.

    Sorry dat ik zo ben en dat het weinig nut heeft om iets te sturen naar mij, omdat ik mijn eigen plan heb vast gesteld.
    Als het met dit meisje niks wordt is het voor mij mooi geweest en vindt ik het lang genoeg geweest. Ik heb geen dromen of doelen die ik graag zou willen berijken en dat wil ik ook niet ik heb alles gezien wat ik wilde zien en gedaan wat ik wilde doen.
    Misschien als het iets wordt met dit meisje kunnen we samen nieuwen dingen ontdekken en vindt ik het leuk, maar dat zal een ander persoon niet lukken denk ik en een psycholoog al helemaal niet.

    Het spijt me.

    Bedankt voor jullie berichten.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Je hebt een heel lang bericht gehad van een J20. Ik denk dat het de moeite waard is om dat eens goed te lezen en er over na te denken. Jij wilt geen professionele hulp, maar een echte psycholoog of een psychiater, waar ik aan denk is toch wat anders dan een praktijkondersteuner van de huisarts. Jij zit in een diepe depressie.

    Vaak heb ik mij afgevraagd of een einde aan je leven maken iets is dat moed vraagt of dat het weglopen voor de uitdagingen van het leven is. Jij hebt er genoeg van, maakt er een einde aan en je bent klaar. De achterblijvers blijven zitten met het verdriet, de trauma's, en mogen de rotzooi opruimen.
    Je wilt dat meisje waar je wat voor voelt niet opzadelen met jouw problemen. Je wilt haar het leven niet moeilijk maken, je wilt dat ze gelukkig is. Net zoals jij dat je ex gunde.
    Hoe denk jij dat het voor die meisjes is als ze horen dat jij een einde aan je leven gemaakt hebt? Zullen ze dan hun schouders ophalen en verder gaan met gelukkig zijn of heb je ze een trauma voor het leven bezorgd?

    Verschillende keren heb van nabij een zelfmoord meegemaakt. Daar was de tweelingbroer van een jongen uit mijn klas die zich doodgeschoten heeft met het jachtgeweer van zijn vader. Hij werd beschuldigd van diefstal. Daar was die andere jongen die van een flat sprong omdat hij zijn homo zijn niet kon accepteren. Daar was die jongen hier die uitgelachen werd om zijn verdriet voor zijn verongelukte vriendin. Misschien zijn daar ook wel die jongen met een akelige ziekte in zijn heup en dat meisje met een open rug bij waar hij verliefd op was dat uiteindelijk niets meer kon. Zijn ze samen uit het leven gestapt? Honderden berichten hebben we hier uitgewisseld en plots niets meer. Net voor hij een operatie moest ondergaan met acht weken in het gips.

    Iedereen die iemand heeft gekend die zelfmoord heeft gepleegd blijft zich altijd weer afvragen, had ik iets kunnen doen? Iedere keer als zo iets gebeurd komt dat weer naar boven. Die meisjes waar jij om geeft gaan dat ook ervaren. Dat doe jij ze aan. Hou je echt van ze?

    Nu ben jij daar dus. Ik heb je leren kennen en ik ben om je gaan geven. Lichamelijk ben je gezond, jong, knap, alles kan, het leven ligt voor je en je kan er van maken wat je wilt.
    "Nee, het leven is zinloos, ik heb er geen zin meer in. Ik weet dat ik veel mensen veel verdriet doe, maar mijn problemen zijn veel erger".
    Praten met jou is zinloos, je bent vastbesloten. Ik blijf reageren op jouw berichten, maar ik heb besloten dat ik het accepteer als jij jezelf het leven ontneemt. Ik kan niets doen, je bent onbereikbaar voor mij. Ik laat verder aan jou.
    Je ouders weten hoe jij denkt. Houden die jou niet extra in de gaten? Praten jullie nog wel eens?

    De meeste mensen hebben dromen, verlangens, hoop op een mooi leven. Wat heb jij? Niets? Geen hoop? Geen dromen? geen passies? Geen liefdes? Geen vriendschappen?
    Begin eens met om andere mensen te geven. Mensen die ook om jou geven. Praat met dat meisje, vertel haar hoe het zit met jou en laat haar beslissen. Maak dat uitstapje naar Scheveningen, dan hebben jullie tijd om te praten en dan heb je dat ook nog gehad.

    Sinds je bericht heb ik mij af lopen vragen of je er nog was of dat je al gebroken en verfrommeld langs de spoorrails lag. Je bent er nog en daar ben ik blij om, maar dat is het enige waar ik blij om ben.

    Jij bent er niet alleen voor jezelf, dat is doelloos en zinloos. Jij bent er voor om iets te betekenen voor anderen. Dat is de zin van jouw leven.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Vrienden zal ik niet zoeken nee dat hoef ik ook niet en ik kan een vriendschap niet onderhouden.
    Ik heb de profesionele hulp gehad, nadat school de mail had gekregen en ik dat verplicht moest doen.
    Het hielp niet en maakte het juist alleen erger. Het enige wat ik te horen kreeg was "wat naar om dit mee te maken" of "lijkt me lastig" ja daar heb je toch helemaal niks aan. Ook zijden ze dat zelfdoding geen optie is en niet mag en, daardoor krijg ik meteen het gevoel dat het enige waar ik zelf nog controle heb van me wordt afgepakt.
    Van al de mensen die ik gesproken had begreep niemand me en zijden ze letterlijk dat ze niet wisten wat ze met me aan moesten. Dus nee profesionelen hulp is hem niet. En ookal kan ik mezelf beter voelen wil ik dat niet. Ik hoef het gewoon niet.

    Wat je over liefde zijn klopt, maar ookal zou ze haar best doen om mij het leven te laten zien weet ik zeker dat ze het dan niet makkelijk zal hebben. Ze is nog jong en heeft nog een heel leven voor haar en dan wil ik het niet moeilijk maken voor haar. Helemaal niet omdat er heel veel andere jongens zijn die haar gelukkiger kunnen maken en niet ik die een relatie nodig heeft om te kunnen leven, maar het de andere wel moeilijk maakt. Als ze me uberhaupt leuk vindt.

    Het geen dat ik er een eind aan kan maken geeft me enig zins rust. Niet de gedachte dat ik voor andere moet blijven leven en misschien nog wel 70 jaar leef. Ik wil dat niet ik heb het na 17 jaar al wel gezien en eigenlijk 4 jaar geleden al, want het is nu al z'n 4 jaar geleden dat ik suicidaal ben geworden en vindt dan zelf dat ik niet zo makkelijk heb opgegeven.
    Goed nu ben ik er nog en het is niet dat daar volgende week verandering in komt dus ja ik ben er nog wel een tijdje.

    Het spijt me.
    Bedankt.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste Jongen17, (ik wil eigenlijk Lieve Jongen17 zeggen, maar ik weet niet of je dat kan waarderen)

    Ik lees dit topic nu sinds korte tijd en heb het grotendeels gelezen. Ik klikte het aan en kon niet meer stoppen met lezen. Het heeft mij wel geraakt en tranen opgeleverd kan ik je vertellen. Na je vorige bericht kon ik niet meer rustig worden. Ik heb in bed na liggen denken wat ik zou kunnen schrijven. Ik zou je zo graag willen helpen en voel mij enorm machteloos.

    Even over mijzelf. Ik ben maar een gewone jongen en kom uit Friesland. Ik ben geen hulpverlener of iets dergelijks. Ik heb mijn eigen problemen gehad, maar vertel daar liever niet over. Dit is de eerste keer dat ik hier reageer.

    Ik weet niet zo goed hoe ik dit bericht moet beginnen. Jongen23 heeft al heel veel goede dingen geschreven en geprobeerd. Daarom ga ik maar gewoon zeggen wat ik vind en denk zonder er doekjes om te winden. Je zal het misschien niet leuk vinden, misschien wordt je wel boos, maar ik heb geen andere keus.

    Wat jij nodig hebt is een psycholoog, echt waar. Ik weet dat je dat niet wilt. Dat heb ik gelezen. Maar met jouw probleem is dat echt wel nodig. Je bent er van overtuigd dat het toch niet gaat helpen. Maar dat kun je onmogelijk weten, want je kan niet in de toekomst kijken. Dat kan ik ook niet. Niemand kan dat. Je hebt vast wel eens een situatie meegemaakt waarbij je heel erg zeker was van je gelijk. Geen twijfel over mogelijk. Maar achteraf bleek het toch anders te zijn dan je had verwacht. Denk maar eens terug aan zo'n situatie.

    Je bent bij de praktijkondersteuner van de huisarts geweest. Maar die kan jou niet helpen met jouw probleem. Vergelijk het maar met kiespijn. Als je kiespijn hebt dan kan de mondhygiënist jou niet helpen. Daarvoor moet je naar de tandarts. Die is daarvoor opgeleid en heeft de kennis en kunde in huis om jou goed te kunnen helpen. Zo is het ook met de psycholoog. Die heeft gestudeerd en heeft kennis en kunde in huis om mensen met psychische problemen te helpen. En die heb jij, dat is wel duidelijk.

    Je hebt ook iets geschreven over dat je niet wil veranderen of gelukkig worden. En dat dat ook een reden is dat je niet naar een psycholoog wil. Ik kan je vertellen dat dat ook helemaal niet hoeft. Je hoeft niet te veranderen of gelukkig te worden. Je mag gewoon jezelf blijven. Een psycholoog kan dat ook niet. Wat een psycholoog doet is vooral luisteren en dat analyseren. De psycholoog heeft de kennis om bepaalde dingen te herkennen en kan je daarmee helpen door jezelf, je gedachten, beter te begrijpen. Waar het vandaan komt en hoe je er makkelijker mee om kan gaan. Dat zijn handvatten die jou het leven makkelijker zullen maken. Je schrijft ook in je vorige bericht: "Het spijt me, maar ik kan het denk ik als ik eerlijk ben niet lang meer volhouden" Ik gun jou zo die verlichting in jouw leven. Dat het leven wat draaglijker voor je wordt. Een psycholoog kan jou daarbij helpen, echt waar. Het is niet eng. Het zijn gewoon gesprekken. Het kan op jouw eigen tempo. En je hoeft dus niet te veranderen of gelukkig en blij te worden. Laat ik dat nog maar eens benadrukken.

    Als je kiespijn hebt moet je naar de tandarts. Maar sommige mensen kijken er tegen op om naar de tandarts te gaan. Angst voor de tandarts komt relatief veel voor. En dat snap ik wel. Ik ga ook niet graag naar de tandarts. Maar ik wil ook niet met kiespijn rondlopen. Dan zou ik daar elke dag last van hebben en zou mijn leven behoorlijk zwaar worden. Dus zul je toch de stap moeten maken naar de tandarts. Dat vergt moed en kracht. Maar als je er bent geweest en de behandeling is geweest, dan voel je je daarna veel beter.

    Met een psycholoog is het niet anders. Het kan moeilijk zijn om de stap te zetten. Dat vergt moed en kracht. Maar we zijn er om jou daar bij te helpen. Alleen zal jij zelf de eerste stap moeten zetten. Er kunnen tijdens de gesprekken emoties bij je naar boven komen zoals bijvoorbeeld boosheid of angst of verdriet. Dat is heel normaal en zelfs goed. Je hoofd kan heel onrustig worden, zelfs nog dagen na het gesprek. Dat is niet makkelijk en dat is doorbijten, net als bij de tandarts. Het kost kracht en doorzettingsvermogen. Maar uiteindelijk zal het je resultaat opleveren, daar ben ik van overtuigd. En dan wordt het leven veel makkelijker en draaglijker voor jou.

    Vergelijk het maar met een achtbaan. Je staat voor de hoogste achtbaan ter wereld. Je ziet de karretjes door de looping gaan. De een kan niet wachten om in te stappen, terwijl de ander niet durft en er tegenop kijkt om in te stappen. Het is misschien eng om in te stappen want je weet niet precies hoe de rit zal verlopen. En soms heb je een duwtje in de rug nodig om die stap toch te maken. Het vergt moed om dat te doen. Eenmaal ingestapt wordt je goed vastgezet, want het kan een wilde rit worden. Dan komen de karretjes in beweging naar het hoogste punt. En dan is het zover. The point of no return. De vrije val, de loopings, de bochten. Je wordt van boven naar beneden, van links naar rechts geslingerd. Je voelt de G-krachten in je lichaam. Je moet je goed vasthouden. Het kost veel kracht en focus tijdens de rit. En dat is even doorbijten. Maar uiteindelijk bereik je het einde van de achtbaan. De karretjes rijden rustig en je kan eindelijk opgelucht ademhalen. Het is gelukt. Je hebt het gedurfd en gedaan!

    Ik zou je willen vragen deze uitdaging aan te gaan en plaats te nemen in deze achtbaan. Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen. Er zijn mensen in jouw omgeving en hier op het forum die jou hierbij kunnen ondersteunen. Alleen zal je zelf de eerste stap moeten maken. Doe het alsjeblieft voor jezelf. Je gaat er geen spijt van krijgen. Daar ben ik van overtuigd.

    Vriendelijke knuffel van mij.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Ja dat heftig binnenkomen dat klopt wel. Ik had echt gehoopt dat jij er nu wat meer vrede mee had dat je leeft en dat doodgaan iets voor je was dat altijd nog kon. Nu begin je er weer over dat het wat jou betreft niet snel genoeg kan gebeuren.
    Ik ken jou nu al heel lang en ik weet inmiddels heel veel van jou. De moderator is ook geschrokken en heeft jou wat adressen gegeven waar je terecht kan maar ik weet dat jij daar niets mee doet en dat jij geen vrienden zoekt.
    Wat het enige is dat zou kunnen helpen is dat jij professionele hulp zoekt. Jij wil dat niet en jij gelooft daar niet in maar die kronkel in je hoofd, dat jij maar dood wilt, moet uit je hoofd. Jij denkt dat het niet kan maar het kan wel.

    Je bent je er van bewust dat wat jij van plan bent jouw ouders en je zusters en anderen die om jou geven veel verdriet zal doen. Bij die anderen hoor ik ook. Ik kan niet veel doen, niets feitelijk, maar jij kan wel met je ouders gaan praten. Ik vind dat jij dat verplicht bent. Jij kan wat jij wilt je ouders niet aandoen. Het is te erg, te wreed.
    Professionele hulp kan jou helpen en het kan je ouders helpen te begrijpen hoe jij bent en waarom jij doet zoals je doet. Het kan jullie dichter bij elkaar brengen.

    Je wilt dat meisje waar jij wat voor voelt niet belasten met jouw problemen. Weet je niet dat liefde mensen er toe brengt heel veel voor de ander te willen doen? Jij wilt jezelf opofferen om dat meisje niet ongelukkig te maken. Wie zegt dat zij niet tot heel veel bereid is om jou weer het leven aan te laten durven? Er voor een ander zijn maakt je leven zinvol.

    De afgelopen tijd heb ik vaak hele lange berichten geschreven. Dit wordt wat korter want ik weet niet meer wat ik zeggen moet. Ik ben veel om jou gaan geven en ik voel mij nu heel verdrietig. Je bent in meer dan een opzicht onbereikbaar voor mij, nu meer dan ooit terwijl ik je zo graag zou willen vasthouden, letterlijk en figuurlijk.

    Wees een beetje moedig, er is altijd een weg. Doe het voor je ouders en je zusters, ik ben niet belangrijk. Geef het niet zo gemakkelijk op. Er wordt van je gehouden! Blijf!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Dit bericht zal misschien wat heftiger binnenkomen sorry alvast daarvoor.

    Ik ben altijd al zo ingetrokken geweest misschien eerst wat minder als nu, maar heb het altijd al wel gehad.
    Of dat lichaamelijke warmte van een meisje werk weet ik natuurlijk pas als het iets is geworden. Als het ooit wat wordt.
    Ik wilde inderdaad naar scheveningen met haar gaan, maar denk dat het misschien beter is om haar eerst maar een keer mee naar de efteling te vragen. Als ik uberhaupt wel moet vragen om wat te doen samen.

    Ik ben er vandaag eigenlijk achter gekomen dat het minder goed gaat met mezelf dan ik dacht dat het ging.
    Wat ik zij dat het me niet zo veel uit maakt dat ik dood ga maakt we wel uit denk ik.
    Ik ben er liever echt niet dan dat ik leef nog steeds en het liefst zo snel mogelijk.

    Ik zij net als ik uberhaupt moet vragen om wat te doen. Ik zij dit, omdat ik me ben gaan afvragen heeft het nut voor ons bijde. Ik zou het fijn vinden en het zal me misschien wel wat gelukkiger maken, maar mijn eigen gedachtes zullen altijd blijven.
    Toevallig was ze vandaag in de efteling met haar moeder en kwam ze de laatste show. Ik zag dat ze gelukkig is en ik wil dat geluk niet verspesten door mijn eigen problemen en dan denk ik dat ik het beter niet kan doen.
    Mijn eigen problemen zullen altijd blijven en het zijn wel problemen die een relatie heel moeilijk kunnen maken en ik gun haar al het geluk.
    Niet een jonge waarvan het ieder moment zomaar over kan zijn en ik haar met mijn problemen opzadel.

    De jonge die jij zou willen dat ik was zal nooit gebeuren. Ik zal nooit echt blij zijn of aan mijn toekomst denken. Ik zal altijd aan er niet meer zijn denken.
    En dan vindt ik dat ik het misschien beter niet kan proberen om een relatie te krijgen vooral voor haar.

    Ik heb alles gezien wat ik wil zien en vindt het om eerlijk te zijn lang zat geweest.
    Ik weet er zijn mensen die om mij geven er zullen kansen voor mij zijn, maar die kansen wil ik niet en de personen die het er echr moeilijk mee kunnen hebben zullen alleen mijn ouders en zussen zijn als mijn ouders wat ze zeggen ook waar is.

    Het spijt me, maar ik kan het denk ik als ik eerlijk ben niet lang meer volhouden en als ik de keuze maak is dat echt het beste voor me. Ookal weet ik dat iedereen zal zeggen dat dat niet zo is.   Moderator Hallo jongen van 17. Er zijn mensen die je kunnen helpen, blijf hier s.v.p. niet alleen mee lopen.  Op de website www.113.nl  kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week anoniem chatten met een hulpverlener. Bel je liever? Bel dan 24/7 anoniem naar 0800 0113 (gratis) of naar 113. Dit is een website voor zelfmoordpreventie. Op 113.nl vind je ook andere mogelijkheden voor hulp, zoals een online zelfhulpcursus, (online), coaching en tips. Bij de Kindertelefoon kun je gratis en anoniem chatten met een hulpverlener.  Kom je uit België? Kijk dan eens op de website van het Jongeren Advies Centrum. Vind je het lastig om vrienden te maken? Kijk dan eens op JoinUs.nl. Ook kun je kijken op www.jongerenhulponline.nl, daar vind je een 20-tal gratis hulplijnen.  Heel veel sterkte!

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten