Skip to content
5 reacties
604 weergaves

Studie ervaring

Ik wil mijn ervaring hier achterlaten en ik hoop dat ik hiermee iemand kan helpen. In het begin is het heel erg wennen als je naar een mbo/hbo school gaat. Je zit voor een deel met leeftijdsgenoten en voor een deel met oudere jongeren. Ik zit in een klas met een leeftijdscategorie van 16 jaar tot 25 jaar. Je hebt meer vrijheid, je mag je telefoon gebruiken voor je schoolwerk, ze behandelen je als volwassenen en er is haast geen kinderachtig gedoe meer. Je werkt op je eigen tempo, je kan nog steeds vragen stellen aan de docenten en de tijden zijn veel anders. Je kan nog steeds natuurlijk met iemand tijdens de lessen praten en een beetje lachen. Ze controleren niet echt of je wel je werk echt doet, let op: maak je schoolwerk gewoon netjes en voorkom dat je niet alles op het laatste moment moet doen. Er zijn dus echt geen grote veranderingen, je gedrag wordt wel als een volwassenen verwacht. Heel veel succes in de 4e (examenjaar) Off topic: mocht je dit ooit lezen jongen 21: het gaat me goed af, ik vind het ontzettend leuk en ik kan me weg goed vinden daar. Binnenkort ga ik werk zoeken en ik maak meer gebruik van mijn vrije tijd (buiten etc) Ik hoop dat het ook met jou goed gaat, groetjes T

16 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Beste T, Ik ben heel blij dit te lezen. In dat topic waar ik het over had schreef een jongen dat hij meerdere keren per week seks had met vier jongens. Het was alleen lust en hij zou nooit verliefd worden op een jongen. Daar schrok ik van. Gelukkig dus dat jij dat niet was.

    Je schrijft dat je wel contact wil en dat wil ik eigenlijk ook wel. Waar ik wel over nadenk is wat voor soort contact dat dan moet zijn. Jouw vriendje worden dat is niet wat ik wil en ik weet heel zeker dat jij dat ook niet wilt. Wat ik wel graag zou willen is iemand zijn waar jij altijd bij terecht kan voor alles wat je voelt, wat je denkt, wat je meemaakt, wat je nodig hebt, waar je over wil praten, zonder bang te zijn voor afwijzing, zonder je ergens voor te hoeven schamen. Ik weet al zoveel en ik hou genoeg van je om je te nemen zoals je bent.

    Toen ik jou hier ontmoette zat je erg in de put. Toen ik jouw verhaal las en alles wat we daarna uitgewisseld hebben voelde ik weer hoe het was toen ik zelf zo oud was. Ik was een gevoelige jongen, net als jij, en dan is alles veel zwaarder en emotioneler. Ik was anders en wist dat je daar beter niet over kon praten. Dat maakt je eenzaam, je hebt het gevoel dat je niet de moeite waard bent en ik was soft en werd gepest.
    Dat herkende ik in jou en wat geprobeerd heb is je het gevoel geven dat jij de moeite waard bent om van te houden en terwijl ik dat deed begon ik zelf van je te houden. Daar heb je geen controle over, het gaat vanzelf.

    Het is heel fijn om te lezen dat het nu zo goed met jou gaat. Thuis zal het nu ook wel beter gaan denk ik.
    Je bent hier een hele tijd niet meer geweest schrijf je en dat is een goed teken. Mij heb je niet meer nodig maar ik zou dus wel heel graag willen volgen hoe het verder met je gaat en af en toe eens met je willen praten. Hier gaat dat niet.
    Er zijn twee problemen. Forum gaat in principe niet meewerken, dat doen ze alleen bij heel hoge uitzondering. Nu is onze situatie wel een beetje speciaal, maar niet van levensbelang. Ten tweede, jij weet niet wie ik ben. Wat ik wel weet is dat ik niet ben wat jij verwacht en ik ben bang jou teleur te stellen. Voor jou ben ik gevallen vanwege hoe je bent, niet vanwege je uiterlijk of andere zaken. Ik hoop dat jij ook zo denkt. Dan wil ik graag contact met jou.
    Wat jij beslist, dat laat ik aan jou over. In ieder geval bedankt voor je bericht. x,H

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hi jongen 21, ik ben niet meer geweest op dit forum en 11 dagen geleden was de laatste keer. (Dit topic dus) Het is iemand anders die de andere topics schreef. Het gaat echt goed met me en ik heb geen problemen meer eigenlijk. Ik wil je bedanken, ik sta ook altijd voor jou klaar en voor contact ook.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, Wat jij geschreven hebt laat mij niet los. Misschien zou ik mij niet druk moeten maken om wat een losgeslagen jongetje van 17 doet, maar jij bent voor mij niet zomaar iemand en wat ik voor jou ben gaan voelen door de manier waarop ik jou heb leren kennen, dat voel ik nog steeds. Ik wil dat jij een gelukkig mens wordt, niet dat jij naar de verdommenis gaat. Dat doet mij pijn.

    Dat jij zo bezig bent zoals je schreef betekent voor mij dat jij geen echte vriend hebt, anders zou je dat niet doen. Om die reden post jij ook steeds die veel te persoonlijke stukjes waar je dan weer spijt van krijgt. Je wil het kwijt, er over praten, maar er is niemand die echt om jou geeft en naar je wil luisteren zonder te oordelen of te veroordelen. Er zijn hoge toppen en diepe dalen in jouw leven, jij hebt een echte vriend nodig! Jij hebt liefde nodig.

    Zelf twijfel je dus al of het allemaal wel oke is wat jij doet en je vroeg hoe er over gedacht wordt. Jij bent hun speeltje, meer niet, zo denk ik er over. Graag zou ik er met jou over willen praten, maar niet hier via dit forum. Daar is het allemaal veel te persoonlijk voor.
    Ik durf te zeggen dat niemand op dit forum zoveel weet van jou als ik. Ik lees alles en ik onthoud alles. Jij kent mij niet, maar ik heb hier veel gepost, je kan weten hoe ik ben.
    Misschien vindt jij mijn bemoeienis helemaal niet leuk en als jij dat niet meer wil dan accepteer ik dat. Zoek dan een ander, een echte vriend. Maar weet, er is iemand die om jou geeft en er is als jij dat wil.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste T, Als jij een bericht plaatst dan weet ik eigenlijk altijd wel dat het van jou is, zoals bijvoorbeeld dat over het hardlopen. Prima! Echter, van jouw laatste bericht, dat er niet meer is maar ik heb het dus nog wel, keek ik nog al op. Daar laat ik het maar bij.
    Denk je wel aan je schoolwerk? En straks je bijbaantje! Je maakt mij erg bezorgd vriend. Wie ben jij aan het worden?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dag T! Toen een paar weken geleden de scholen weer begonnen heb ik veel aan je gedacht en mij afgevraagd hoe het met je zou gaan. Je zag er nog al tegenop en ik heb geprobeerd je gerust te stellen en ik ben heel blij om te zien dat het goed gaat en dat je het naar je zin hebt. Nu ben je echt bezig met je toekomst, en dat maakt verschil.
    Je zit dus in een klas met veel verschil in leeftijden. Dat is wel een beetje vreemd maar zal dan wel met het soort opleiding te maken hebben. Ik denk dat het voor jou wel interessant is en ik denk ook dat jij daar wel vrienden gaat maken. Geleidelijk aan ga je je klasgenoten en anderen op die school goed leren kennen en dan merk je wel met wie het klikt.

    Ik waardeer het heel erg dat je dit geplaatst hebt en vooral natuurlijk dat je mij persoonlijk aanspreekt. De laatste tijd had ik namelijk het gevoel dat ik naar jou niet de juiste toon te pakken had en het je moeilijk maakte in plaats van je een plezier te doen. Misschien heb ik je ook wel eens gekwetst en dat spijt me heel erg. Ik heb mij voorgenomen beter na te denken voordat ik iets plaats.

    Wat ik heel fijn voor jou vind is dat die duistere periode van vroeger nu voorgoed voorbij is. Er zullen altijd nog wel eens tegenslagen zijn en teleurstellingen, maar nu heb je vrienden, je bent niet meer alleen. Zelf beschouw ik mij ook als jouw vriend en ik hoop dat jij dat ook zo voelt, al heb je er natuurlijk niet zo veel aan. Door de gesprekken, zo noem ik dat maar, die wij gehad hebben ben jij mij heel dierbaar geworden.

    Doe je best T, al zie ik dat jij het heel serieus aanpakt en zo ken ik jou natuurlijk, dus eigenlijk hoef ik dat niet te zeggen. Ik hoop voor je dat je gauw werk vindt want ik las ergens anders dat jij wel wat moeite hebt om je uitgaven in toom te houden. ;-)
    Het ga je goed jongen en misschien dat ik in de toekomst nog eens van je hoor hoe het gaat, daar zal ik blij mee zijn. Veel liefs!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten