Skip to content
1 reacties
779 weergaves

Zelf scholing en cursus doen om over een half jaar bepaald werk te kunnen doen . Mijn moeder gaat mij helpen maar er zijn wel voorwaarde

Ik wil een bepaald vrijwilligers werk gaan doen om zo ook nuttig bezig te zijn ondanks ik conform de wajong regeling afgekeurd ben.
Dat soort vrijwilligerswerk is prima te doen met wat ik heb en kan in eigen tempo en opgebouwd worden met eerst minde ruren en later meer uren want het is wel leuk om het doen.
Maar het ontbreekt nog aan kennis die er voor nodig en die kennis is met zelfstudie heel gemakkelijk te leren, dus gewoon een kwestie van daarmee aan de gang gaan en over een half jaar kan ik beginnen .

Nu lukt het niet om alle zinnen die ik lees meteen te begrijpen en daar helpt mij moeder mee die leest de zinne en egt nader uit uit .
Mijn moeder staat 2 dagen in de week voor een klas op een basis school en wilt mij de andere 3 dagen in de week helpen met zelf scholing en cursussen overdag en ook alvast uitzoeken welke les matriaal het beste is conform het doel waarvoor ik de zelfstudie verricht .
Mijn moeder juicht het toe , als ik dan ook echt de moeite neem om zelfstudie te doen en wilt mij helpen om wat ik zelf mag kiezen om voor te leren en om daarna mee te kunnen werken. Ik heb vaak niet het vermogen om ook echt de discipline op te brengen en zoveel tijd per week er aan te bestreden en toch wil ik na een half jaar klaar zijn en kunnen beginnen, de enige manier is dan dat mijn ouders en metname mijn moeder ook tot uitoering van mij zelfstudie gaat verplichten , met andere woorden ik moet vanaf maandag gewoon elke maandag woensdag en vrijdag aan zelf scholing doen vanaf 8 uur tot 12 uur en dan 13 uur tot 15 uur en dan ook echt er mee aan de slag . Op die manier helpt zei ook om dingen die ik zelf gewoon eigenlijk ook wil om uit te voeren. Ook geeft ze een beetje opdrachten buiten die tijden als huiswerk . De meeste zelfstudie gebeurt achter de laptop en zei over hoort wat ik geleerd heb en zo is er iemand die zorgt dat ik goed leer. Het gaat mijn moeder niet om de leer tempo en hoeveel er in bepaalde tijd tijdens de uren geleerd word , het gat haar er om dat er goed geleerd word , en at mag best langzaam gaan . ik heb meer tijd nodig om iets geleerd te krijgen .
Ik hoef alleen te presteren wat in mijn vermogen ligt.
Ook wil ze zelfs dat het leren ook goed gebeurt en als ik niet mijn best doe en vervelend doe wilt zei mij verplichten om afhangelijk wat het geval is als straf de lestijd te verlengen na 15 uur. Het lijkt sterk op een soort vorm van voor straf nablijven en in sommige gevallen bij wangedrag een schoolse straf met 100 strafregels toe passen die ik dan na de lestijden moet schrijven op mijn eigen kamer en bij de volgende schooldag klaar moet hebben.
Het klink mischien kinderachtig maar zo word er wel met discipline een zelf studie uitgevoerd en om ook optijd te beginnen is elke minuut te laat na 15 uur dubbel langer voor gaan.
Ik word dus vanaf volgende week ook verplicht door mijn ouders om deze zelfstudie en cursus te starten.
Ik ben eigenlijk wel blij met deze aanpak en dat ze er op die manier druk opzetten want dan gebeurt het ook en weet gewoon hoe blij ik ben over een half jaar dat ik met hulp van moeder met de lessen , maar ook met regels om zelf medewerking te verlenen iets oor elkaar gekregen heb.
Ik kan beter zo bemoedert worden dan dat er niks van te terecht gekomen is en over een jaar nog niks heb .
Dit werk straks verrijk de structuur en als een stok achter de deur nodig is omdat ook voor elkaar te krijgen wil ik het ook zo ondanks schoolse strafmaatregelen altijd balen is.

22 jaar
8 jaren geleden

1 Reacties

  • Misschien een stomme vraag maar, weten degenen van de wajong dat je vrijwilligerswerk wil gaan doen en vinden ze dat een goed idee? Volgens mij kunnen ze daar nog wel eens moeilijk over doen, afhankelijk van je beperking en het soort werk, natuurlijk. Dan kunnen ze zich gaan afvragen of je misschien wel gewoon kunt werken, als vrijwilligerswerk al lukt.. Maar ik ben nog erg nieuw bij het hele wajonggedoe, ik weet er nog niet veel van.

    Wel erg fijn dat je moeder je zo goed helpt en motiveert, ookal kan het vervelend zijn, het werkt wel zo te horen.

    Mocht je meer begeleiding nodig hebben dan die je van je ouders kunt krijgen, misschien kun je eens naar een soort dagbesteding zoeken. Dat klinkt heel stom ja, maar ik ga hier bijvoorbeeld ook heen om voor mijn staatsexamens te leren. Ik word met rust gelaten (omdat ik dit wil en nodig heb) en mag in een aparte ruimte zitten, maar ik kan ook wanneer nodig steeds om hulp vragen. Ik mag ongeveer zelf bepalen wanneer ik er heen ga. Erg fijn. Volgens mij betalen wij daar ook niks voor, word gewoon vergoed. Of dat zomaar kan, of enkel na een doorverwijzing zou je even moeten onderzoeken, geen idee.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten