Skip to content
27 reacties
2358 weergaves

Plasongelukjes te vaak?

Ik had pas een ongelukje doordat ik het te lang uitgesteld had. Ik heb daar verder geen drukte over gemaakt. Kan gebeuren zei ook iedereen. Er was hier ook een topic over. Maar nu beginnen mijn ouders dat het wel de vierde keer na de basisschool was dat het mij overkwam. Dat klopt wel maar is dat te vaak? Hoe vaak hadden jullie een ongelukje na je 12de en hoe oud was je de laatste keer? Ook graag zeggen als het je nooit is overkomen. Een vriend van me had het toen hij 4 was, daarna nooit. De andere ook al een paar keer, dus wat kan nog zonder dat je naar de dokter moet ?

20 jaar
1 jaar geleden

27 Reacties

  • Plasongelukjes zijn pas echt erg als je op een gegeven moment je leven erop gaat aanpassen dat je er angstig voor wordt. Minder dingen gaat doen daardoor. Ik ging zelf bijvoorbeeld in het begin van de middelbare school naar de stad in de grote pauze. Ik wist dat ik elke keer met een natte vlek in mijn kruis van mijn jeans terug de school inkwam en schaamde me. Vaak kon je niet wildplassen en ik was ook de enigste jongen die daar problemen mee had in de stad. Dus op een gegeven moment stopte ik daarmee en ging ik ontbijten in de kantine alleen, praktisch naast de wc, dan haalde ik het op tijd en de rest van mijn klas ging vrolijk de stad in, in de grote pauze wat wel eenzaam is puur om mijn broek droog te houden. Dus alleen ontbijten omdat mijn blaas dat niet aankan. Dat veranderede pas wanneer iemand me het woord incontinent leerde. Eerst wilde ik het niet zijn, later dacht ik ja dat is wat ik heb. Tot mn 12e niet incontinent vanaf 12 en een half wel. Toen kreeg ik ook weer voor het eerst te maken met een luier. Daardoor durfde ik wel weer mee zoals de stad in.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat had ik pas ook. Zo te zien hier ben ik niet de enige en dat zeiden mijn vriendinnen al. Ik vond het zo vreselijk maar ik begon over te lopen. Niet hard maar ik kon het ook niet meer ophouden. Geen gezicht.alles nat. Sinds ik 8 was dat niet meer gebeurd maar ook niet meer zo erg gemoeten. Als ik morgen weer zo dringend moet zal het weer gebeuren. Dus wat te vaak is kun je niet zeggen. Je moet op tijd gaan en vooral voordat je onderweg gaat en moeilijk of niet kunt plassen. Dat had ik niet gedaan. Eigen schuld.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Beetje flauw meisje 22. Waarom zou een jongen die het een keer met super hoge nood in zijn broek doet geen Grote Jongen zijn? Misschien wel een grotere jongen omdat hij niet midden op straat of in een portiek gaat staan pissen. Of nog erger wat ik meemaakte tegen de schuifdeur van de trein. Wij zijn er al 20 jaar aan gewend dat we geen slurfje hebben dus moeten we daar niet de schuld aan geven.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat is een keer per twee jaar. Ongeveer mijn gemiddelde, maar jij bent een jongen. Als ik terugkijk wanneer een boom en een slangetje in mijn broekje mij gered zouden hebben van een natte broek dan kom ik op eens per 10 jaar. Misschien kun je als grote jongen nog iets voorzichtiger worden.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Mooi topic, ik weet dat het normaal is wat hier allemaal staat en zoo weet ikzelf ook weer wat normaal is, zoo hoort het te zijn maar een ding zoals incontinentie bestaat wel, alleen het is zeer zeldzaam, zoo kun je het noemen als je het elke dag hebt. Tot mijn 12e was ikzelf ook gewoon keihard voor mezelf, ik zou nooit in mijn broek moeten plassen dacht ik maar deed het wel tegen mijn zin, bijna elke dag wel wat. Niet uit luiheid of te lang uitstellen want ik leerde er ook wel van als ik voor schut stond met een natte vlek en me doodschaamde. Toen er luiers in huis kwamen schaamde ik me ook daarvoor rond 12 en een half, ik wilde het in principe niet. Ik heb nog 2 weken de kans van m'n ouders gehad om 100% droog te blijven zonder luiers maar ze stonden klaar voor me. Na 2 weken kreeg ik een gesprek met me ouders dat het niet gelukt was, maar wel een goed gesprek, ze vertelden dat ik wel droog wil blijven maar mijn lichaam het niet kan. Dus na 12 jaar vechten om droog te blijven het op te geven en een luier om te doen. Ik ben nu 1 van de weinige jongeren die ze waardeert denk ik alleen niet bij sporten zoals voetbal en mountainbiken dan draag ik een boxer.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat je zegt @m21. Nooit toegeven je blaas op slot houden. Met de wintersport had ik het. Heel heel dringend en werd snel erger. Met skipak wordt dat moeilijk en raar in de kou.
    We moesten nog een half uur. Met mijn ouders overlegd. Niet erg in mijn broek maar ik probeerde het wel. Het werd toen niet erger meer en ik heb niet in pak geplast half uur opgehouden. Je moet je blaas laten weten dat je de baas bent en geen kleuter.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Kan inderdaad gebeuren jongens en zeker geen reden voor straf. Het is al vervelend en vaak beschamend genoeg, daar moet geen straf bovenop komen
    Ik heb het zelf nooit meer gedaan, maar heb wel wat keren echt enorm hoge nood gehad. Wel natuurlijk nog een enkele keer toen ik 5 en 6 was en de laatste keer was 9. Dan kun je het al heel goed ophouden dus dan moet je wel een heel erg volle blaas hebben. Zeggen dat een kind het in zijn broek mag doen moet je nooit doen. Ophouden bij een volle blaas is gelijk trainen van je blaas en zorgt dat je het daarna nog langer kan houden ook al krijg je dan een ongelukje zoals ik toen met 9 jr. Die buikpijn en kramp ben je een uur later al vergeten. Gewoon ophouden dus. Als het ongezond of gevaarlijk voor je blaas wordt komt het toch wel, nooit het het zelf opgeven., hoe nodig je ook moet.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @j21. Ja, dat heb ik ook wel eens door de haast. Ook dat ik met hoge nood thuis wel haal, maar te vroeg begin. Dat telt allemaal niet. Als ik die blunder op 14 niet meetel is het bij mij ook 5 jaar en dat kwam door mijn moeder die niet voor me kon stoppen. Toen zei ze zelf dat ik het maar een keer in mijn broek moest doen, anders was het 4 jaar.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Hangt ervan af wat je onder een ongelukje verstaat. Als je bedoelt: niet meer kunnen ophouden en dan in je broek doen, nul keer. Dan was de laatste keer met 5 jaar.
    Als met net iets te veel haast niet goed uitplassen ook meegerekend wordt, dan elk jaar wel een paar keer. Iedere jongen heeft dat volgens mij wel eens. Het gevoel van een natte onderbroek is al erg vervelend. Helemaal vervelend als je een witte boxer aan had en het dan geel opdroogt.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik maar 1 maal dus in 4 jaar toen ik 14 was. Dat was heel erg schamen. Ik was op het basketbalveldje en moest heel nodig maar er stonden veel meiden te kijken, dus stelde het uit. Wilde ook niet stoppen met spelen. En toen gebeurde het ineens. Aandrang werd kramp en steeds erger. Iedereen zag het gebeuren ook die meiden.
    Thuis op mijn donder gekregen en straf. Week binnen blijven.
    Gepest, niet heel gemeen, maar er na maanden weer over beginnen is toch erg vervelend. Nu is het over. Iedereen zegt kan gebeuren, bij mij zeiden ze dat niet.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb wel kleine ongelukjes, 1 of 2 keer per maand ofzo.
    Maar dat is dan alleen een natte slip zeg maar. Dus niet dat ik alles helemaal laat lopen. Heb een zwakke blaas.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @ topicstarter nee dat is nog niet te vaak hoor, zelf heb ik op de basisschool meerdere dagen per week mijn boxer/ broek nat gelekt. Vaak kreeg ik toen al onder de les toestemming om te plassen maar lekte ik mezelf alsnog harstikke nat. Alsnog ontkende ik het, is niet gebeurd, ik heb geen probleem door schaamte. Ik denk dat mn ouders me daarom eerst een overdreven lang t-shirt gaven zodat je niet zag dat ik een natte broek had. Alsnog ging ik naar de middelbare school precies op mn 12e waar de problemen nog erger werden omdat je lichaam dan erg hard groeit, daar trof ik voor het eerst een leraar die doorhad dat ik steeds een beetje in mn broek piste en zij gewoon in mijn gezicht dat ik naar de huisarts/dokter moest. Dus ja ik denk dat ik na mijn 12e misschien wel 15x een plas ongelukje heb gehad, de 16e keer was voor het eerst in luier omdat de huisarts die aanraadde toen was ik 12 en een half dus was best wel ernstig. Nu tegenwoordig is het wel terecht dat volwassenen me gezegd hebben naar de huisarts te gaan.

    In mijn geval heb ik voor het eerst op mijn 12e gehoord dat het een soort kleine afwijking is. 12 jaar te laat misschien omdat ik dit altijd al had.

    Je ouders reageren best wel snel dan. Was het plasongelukje 4x in 1 week ? Soms proberen je ouders je gewoon je te laten schamen voor je plasongelukje zodat je nog beter oplet in vervolg. manipulatie dus.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • 1x sinds ik 12 was. Dat was 16 jaar, ik kon het toen al heel goed ophouden dus heel veel aandrang en kramp gehad voordat ik in mijn broek plaste. Zo moet je dat dan eerlijk noemen, ongelukjes hebben kleine kinderen.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @m12. Ja er liepen daar veel mensen en het was niet meer te verbergen. Hoe ik mij daarna voelde kun je toch wel raden. Ik was 18 en dan voel je je volwassen en dan doe je dat. De pijn was wel gezakt, maar ja.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Jongen21

    Hoe voelde je je toen? Zagen er andere mense dat je in je broek aant plassen was?

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk zelf dat 4 keer na je 12de toch wel een beetje veel is voor een jongen. Ik herinner me zelf mijn broer een keer en mijn vader allebei op een vakantie. Mijn broer kwam ook nog een keer thuis met een natte broek en een jongen op school. Dat zijn alle jongensongelukjes in meer dan 10 jaar.
    De meidenongelukjes zijn ontelbaar. Zelf heb ik het heel eerlijk nooit gedaan. Maar ik ga nog steeds nooit op weg zonder eerst te plassen, drink dan niet veel en als ik de minste aandrang heb en ik kom langs een toilet dan zit ik er.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @j17. Als je je blaas voelde ontploffen was dat steegje er net op tijd. Bij mij was het er niet en een half minuutje later moest ik door de pijn stil gaan staan en de rest kunnen jullie raden.
    Staat echt stoer een volgepiste spijkerbroek. Voor ts toen was ik 18 en ook nog een keer toen ik 14 was dus 2X.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom bespreken jullie dat met je ouders? Dat is vragen om opmerkingen en ongerustheid. Als ze het zien gebeuren is het niet anders, maar zorg dat je ongezien boven komt. Even douchen omdat je bezweet was en andere broek aan. Bewaar je broek en onderbroek in een plastic zak tot je alleen bent.
    Vooral als het een keertje na het stappen gebeurt, want dan krijg je ook gezeur over hoeveel bier.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Vorige week toevallig gehad toen ik uit school. Ik kreeg de achterdeur niet van het slot dus ik was net iets te laat op de wc. Gelukkig alleen een maar een hele natte onderbroek en was het thuis.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoihoi, Overdag kan ik goed droog blijven. Ik doe alleen in de nacht pipi in mijn broek. Overdag sinds de kleuterklas heb ik alleen een paar maal in mijn skipak geplast. En eenmaal in mijn jeans in de auto toen het file was. Maar ja vorig jaar wel op schooluitstap ingedommeld in de bus en dus natte jeans. Ook al een paar maal op het strand ingedommeld toen ik lag te zonnen en dan geplast. Maar ja dat valt onder slapen vind ik, niet overdag, want ik was dus niet wakker.

    13 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten