Skip to content
3 reacties
951 weergaves

Te dikke buik gekregen en niet meer kunnetrainen

Ik ben sinds corona niet meer op mijn voeding gelet en nu weeg ik 102 kilo Ik wou gaan sporten maar het ging niet meer opdrukken kan niet meer buikspieroefeningen kan ook niet meer Kan iemand mij helpen mijn vriendje weegt 90 kilo we kunnen niet veel als we zoenen zitten onze buiken in de weg

18 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Eten jullie ook veel

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Train je wilskracht

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik hoop dat je niet boos wordt, maar toen ik je verhaal las moest ik even lachen. Ik zag twee aangespoelde walvissen machteloos op bed liggen.
    In feite is het natuurlijk helemaal niet om te lachen, zeker niet als het om jongens van jullie leeftijd gaat. Je moet er echt wat aan gaan doen, maar dat had je zelf al begrepen. Jullie hebben het voordeel dat jullie beiden met hetzelfde probleem zitten en elkaar kunnen steunen bij je poging af te slanken.

    Ik ga er van uit dat jullie thuis een weegschaal hebben. Blokker is dicht, dus een kopen gaat voorlopig niet. Afvallen gaat gebeuren als je op een dag minder eet dan je aan energie gebruikt. Je zou ook meer energie moeten gaan gebruiken door lopen, fietsen, enzovoorts, maar in ieder geval zo weinig mogelijk stil zitten.
    Het effect zie je de volgende dag al op de weegschaal. Weeg je minder dan ben je op de goede weg, weeg je meer dan moet je nog meer minderen.

    Wat eten betreft, snelle hapjes bij de snackbar, frisdranken, vooral cola, kunnen niet meer.
    Je begint 's morgens met een goed ontbijt. Van niet ontbijten krijg je alleen maar honger en eet je toch weer meer dan goed is. Lunchen doe je met wat fruit, flink wat het liefst, een appel, een banaan, een sinaasappel, wat druiven, dat allemaal elke dag. Dat vult je maag en stilt de honger. "s Avonds eet je wat je moeder je voorzet en dat was het dan voor die dag. Na zeven uur ongeveer niets meer eten want van 's avonds eten wordt je extra dik.
    Wordt de honger je te veel, drink een glas water.

    Als je 's morgens wakker wordt dan is het eerste wat je doet een wandeling maken van ongeveer een half uur. Loop zo snel als je kunt. Je lichaam komt dan op gang, gaat energie gebruiken en dat kan alleen uit je vetreserve komen. Daarna ontbijt je.

    Sporten kan je niet meer, opdrukken en dat soort dingen lukt niet meer maar je moet het toch proberen. Op een gegeven moment zijn je spieren weer aangesterkt en lukt het weer.

    Het gaat veel offers vragen, maar het moet echt. Dikke mensen leven niet lang en krijgen diabetes type 2. Dat is heel akelig, dat moet je echt niet willen.
    Hou vol, steun elkaar en je wordt beloond.






    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten