Skip to content
4 reacties
1292 weergaves

buikgriep en overgeven

Ik heb een buikgriep te pakken. Het heerst momenteel hoor ik. Hoewel mijn maag helemaal leeg was (ik had al een hele tijd niks meer gegeten) had ik gisteren toch voortdurend het gevoel dat ik moest overgeven, maar er kwam niks uit. Het ging niet over en ik wist dat ik iets moest doen. Ik ben op internet beginnen zoeken en daar stond dat ik lauw water moest drinken met wat zout erin. Ik heb een theelepel zout in een fles water gedaan en goed geschud. Dan een beetje opgewarmd in de magnetron en zoveel mogelijk van gedronken. Ik heb toen behoorlijk veel kunnen overgeven, en dat luchtte best wel op. Er kwam veel slijm mee. Toen ik klaar was, was de misselijkheid zo goed als voorbij. Het kwam dus waarschijnlijk door al dat slijm dat ik me zo beroerd voelde. Het luchtte erg op maar ik vraag me nu af ik nu iets stoms heb gedaan of niet, omdat er op een andere site stond dat je overgeven best vermijdt. Ik voelde me wel veel beter achteraf. Nog steeds niet veel eetlust maar niet meer misselijk. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Mijn mama zegt dat ze het niet weet, maar ze denkt dat het wel okee is omdat ik er niet ziek uitzie.

17 jaar
5 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik doe het geregeld eens. Om mijn maag te reinigen, niet om gewicht te verliezen natuurlijk.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • (topicstarter) Ben intussen genezen. Bedankt voor de tip meisje 19. Heb eens gegoogeld en Kunjal Kriya gevonden bij Ayurvedische geneeskunde. Het niet alleen goed voor de spijsvertering maar ook voor de ademhalingsorganen zie ik. Ik heb geen boulimie en wil het ook niet, gelukkig. Ben wel blij om te weten dat de tips die ik online had gevonden juist waren. Wel benieuwd om te weten of er hier wel meer mensen zijn die dit regelmatig doen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dat al vaak gedaan. Het wordt in de indische geneeswijze en in de yoga aanzien als de beste manier om je bovenste spijsvertering te reinigen. Zoek maar eens op "Kunjal Kriya" en dan vind je heel veel hierover. Er zijn zelfs yoga-instructeurs die hier les in geven.

    Zo lang je het niet doet om bewust je eten uit te braken (boulimie) is het eigenlijk geen probleem. Het heeft zelfs gezondheidsvoordelen (zoek maar op). De reguliere geneeskunde is hier geen fan van want je zou maar eens van je kwaal kunnen af geraken zonder dat ze je dure medicijnen kunnen verkopen. Dat zou een ramp zijn natuurlijk ;-)

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet het zelf ook niet, maar je kunt altijd even met je huisarts bellen als je meer wilt weten.

    Beterschap!

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten