Skip to content
4 reacties
342 weergaves

schizofreen

Hey heb heb sinds een jaar last van schizofrenie waardoor ik allemaal mensen zie die er niet zijn. Alles lijkt een soort droom en alsof iedereen niet echt is.heb ook nauwelijks besef van tijd. Ben hierdoor een tijdje depressief geweest maar voel me nu weer een stuk beter. Heb de symptomen helaas nog wel. maar mijn vraag aan jullie is als ik dit tegen iemand zou vertellen zouden mensen me dan voor gek verklaren? En zou een meisje hier op afknappen? Hebben jullie miss nog tips om er beter mee om te kunnen gaan Groetjes

18 jaar
8 jaren geleden

4 Reacties

  • Waarschijnlijk krijg heb je dit al maar zoals anderen al zijden is professionele hulp heel belangrijk. Er is misschien wel medicatie waardoor het stabiel blijft en niet erger wordt.

    Het is heel goed dat je erkent dat je dit probleem hebt trouwens. Ik heb een tante die schizofrenie heeft maar die ontkent dat ze het heeft. Ze wil ook geen hulp en medicijnen en haar leven is voor onze standaarden een chaos.

    Hoe dan ook. Idd aan mensen die je leert kennen uitleggen wat je heb maar nog niet meteen het woord schizofreen noemen is een goed idee. Veel mensen weten namelijk totaal niet wat het is en hebben er allerlei verkeerde ideeën bij.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Je kan het ze ook iets voorzichtiger brengen, zonder ze gelijk alle "afschrikkende" details te geven. Misschien het woord schizofrenie helemaal weglaten, tenminste in het begin.
    En wat je zelf precies ziet zou ik ook niet direct zeggen, houd het dus gewoon bij "ik zie soms dingen" en niet "soms staan er mensen in mijn kamer en praat ik met ze" of zoiets.
    Als ze daar later naar vragen kun je het wel vertellen, maar met mentale problemen is het vaak zo, men is nieuwsgierig maar zodra ze de waarheid horen is het te eng of te raar voor ze.. Je moet dus zelf inschatten of ze het wel aankunnen.

    Ik zou ook zeker wel uitleggen dat het soms erg heftig of eng voor je kan worden, en je je misschien raar gedraagt, als dat het geval is. Zoiets kun je beter laten weten, dan dat ze er ineens door verrast worden.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Heyy meisje 18 sorry voor de laten reactie. Ik ben bang als ik ze uitleg wat het inhoud en wat ik allemaal zie ze het alleen nog maar erger afschrikt. Kan het ook voor mezelf houden maar als het dan ineens heel heftig word weten ze helemaal niet wat er met me aan de hand is. Ps bedankt voor je bericht fijn dat je me probeert te helpen

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Krijg je hier hulp voor? Dat is wel belangrijk. Een psychose ligt altijd wel op de loer als je schizofrenie hebt.. Als je hulp krijgt kun je het risico daarvoor verlagen.

    Veel mensen weten helaas niet wat schizofrenie is, ze denken dat je meerdere persoonlijkheden bent, een psychopaat bent of gewoon nooit normaal kan denken en dus "compleet gestoord" bent..

    Mensen die je al wat beter kent, en vertrouwd, zou je best uit kunnen leggen wat schizofrenie is, en daarna vertellen dat jij hier last van hebt. Die uitleg is vaak wel belangrijk, anders snappen ze het niet en schrikken ze misschien van het woord.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten