Skip to content
3 reacties
161 weergaves

niet blij zijn met mezelf...

ik ben een meisje, 13 jaar 1.67 en 70 kilo   ik vind mezelf te dik.. ik heb een holle rug dus ik lijk dikker   ik heb tegenwoordig er vaak dat ik mezelf laat verhongeren en mezelf pijn doe. ik heb nu een soort snee van 5 cm op mn hand gewoon oppervlakkig niet diep. ik denk ook heel vaak aan de dood. niet zelfmoord achtig maar meer .. nieuwsgierig dit word telkens erger..     kan iemand mijn zelfvertrouwen weer op pad helpen?? ik ben vroeger heel er gepest en weet niet hoe ik op mensen moet reageren     -annoniem-

13 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Praat er met iemand over die je vertrouwt. Dat kan een ouder zijn, maar bijvoorbeeld ook een vertrouwenspersoon op school. En doe alsjeblieft je best om van dat snijden af te komen, want dat kan erg misgaan en je kunt met littekens blijven zitten. Ik heb wel eens de tip gelezen om een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken als je wilt snijden: dan voel je wel pijn, maar breng je jezelf minder schade toe.

    Wat je gewicht betreft: probeer gewoon gezond te eten (let op: gezond, níét te weinig) en af en toe te bewegen. Meer kun je niet doen. Sommige mensen zijn ook gewoon wat zwaarder 'gebouwd' dan anderen, volgens mij: ik zit zelf bijvoorbeeld al ongeveer mijn hele leven op de grens van wat qua BMI toelaatbaar is. Mocht je je echt zorgen maken, dan kun je misschien eens met een arts erover praten of zo, in ieder geval met iemand die er iets vanaf weet. Ga niet gewoon zomaar minder eten en afvallen.

    En bovenal: je gewicht bepaalt niet je waarde als persoon. Je bent een mooi mens, echt waar. Dat hangt echt niet af van hoeveel of hoe weinig vet er aan je lichaam zit. Dus maak je geen zorgen, leef gewoon gezond en ga niet extreem afvallen: dat is waarschijnlijk veel slechter voor je lichaam dan je huidige gewicht.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Je zelfvertrouwen kan je alleen zelf beter maken. Er zijn vast heel veel hele mooie kanten aan jou! Schijf ze op en herinner jezelf hier elke dag aan.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Zeker niet aan de dood denken en vooral doorzetten. Praat er met iemand over dat je gepest word / werd. En als je echt niet tevreden bent kun je altijd nog trainen maar, je moet niet jezelf laten verhongeren of iets dergelijks. Gewoon op dieet gaan of kijken hoeveel kcal of vet ergens in zit en dan besluiten of je het eet of niet.

    Groet R

    13 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten