Skip to content
17 reacties
198 weergaves

gezin in 2012.

Natuurlijk hebben we huisregels maar dit verloopt automatisch. Onze ouders en wij staan op gelijke voet in ons gezin. Waar geen plaats is voor een autoritaire opvoeding maar voor onderhandeling tussen de ouders en hun inmiddels tieners. Want we leven wel in 2012.      

17 jaar
13 jaren geleden

17 Reacties

  • ok

    ok ik snap het en het klopt dat er in deze tijd bijna alles word overlegd 

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • ik snap het niet

    Hallo,moeilijke woorden ?Bedoel je autoritair? DAT IS HET TEGEN OVERGESTELDE VAN VRIJ. ja het gaat over opvoeding in 2012 en volgens de topic schrijver is een opvoeding waarin de ouders nog alleen de baas waren  verleden tijd.Ja denk het ergens ook wel bij ons thuis wordt ook over alles gepraat en besproken.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • ik snap het niet

    ik snap niet waar het hier nou over gaat met al die moeilijke woorden dus zou iemand mij dat aub willen uitleggen??

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • geen gezeur.

    Vind het geen gezeur je mag rustig praten over je thuis. Al gelof ik niet alle verhalen over vroeg naar bed,zakgeld inhouden en billenkoek want het is wel 2012.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • waarom

    Gezeur ja ergens wel onderwerp opvoeden al zo vaak besproken

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • 2012

    autoritair,vrij,streng,geen zakgeld,billenkoek,zullen we alles er weer bij halen. GEZEUR.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • 2012

    Australie is geen Nederland of andersom maar opvoeding is hier ook heel verschillend.Autoritair komt hier ook nog wel voor denk ik.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • 2012

    Geloof ook wel dat opvoeding veranderd is. Thuis en op school. Maar heb het dan wel over Nederland.Denk dat in sommige landen nog niet veel is veranderd.In Australie,Canada,Engeland dragen ze op scholen nog steeds uniforms op veel scholen.En veel prive scholen zijn nog echt autoritair, ja thuis zal daar ook wel wat veranderd zijn.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • 2012

    2012? verschilt de opvoeding nu dan anders dan bijvoorbeeld in 1990? Ouders zijn ouders en kinderen en tieners zijn nog steeds hetzelfde.Ja tijden en opvattingen veranderen enigzins maar geen moeilijkheden bij ons thuis gehad ook niet toen ik jonger was.

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • antwoord over 2012 aan jongen 18

    Bedankt voor antwoord ja je zou dit onderwerp over een ontmoeting met een meisje toch eens aan je ouders voor kunnen leggen.Maar je bent nu 18 dus ik denk dat het over een tijdje misschien wel zal veranderen .succesps je ouders weten toch ook wel dat het uitgaansleven pas tegen 11 uur begint.

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • Re: reactie terug 2012 aan jongen 17

    Ja, die tijd is best wel een probleem als ik een meisje tegen zou komen. Een dot van een kans dat ze thuis komen om 1 uur vroeg vind. Ik heb er nog geen ervaring mee maar het geval zou zich voor kunnen doen. Zo pardoes later thuis komen, dan heb ik een probleem vrees ik. Ik zal in dat geval toch, en dan wellicht samen met haar, in onderhandeling moeten. Al zou het al een uur later zijn dat ik thuis moet zijn, scheelt alweer veel. Ik hoop dan dat dat meisje begrip zal hebben voor de situatie.   Beetje omgedraaide wereld in dat geval, dat wel.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • anders

    Ieder gezin is toch anders.Met name de ouders.

    15 jaar
    13 jaren geleden
  • reactie terug 2012 aan jongen 18

    Allereerst respecteer ik jouw mening alleen vind je het gek dat ik toch enigzins verbaasd ben om de wil van je ouders te doen. Of meer nog om dit soort van opvoeding dat blijkbaar toch nog bestaat.Stel me voor je ontmoet een vriendin en die wil je naar huis brengen maar zij vind 1 uur te vroeg,wat dan. Kun je dan niet bellen en zeggen kom wat later in zo'n situatie. Toch zeg je dat je een enorme ruzie hebt gehad omdat je het zelf ook aan de vroege kant vond maar blijkbaar had dit geen succes. Maar bedankt voor je antwoord.  

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • re: reactie gezin 2012

    Ik mag dan wel volwassen zijn zoals de leeftijd verraad, maar dat vinden mijn ouders van ondergeschikt belang. Ik moet me schikken in hun principes. In beide gevallen vind ik het aan de vroege kant maar daarover bestaat geen misverstand aangezien ik daar nog niet zo heel lang geleden een flinke ruzie om heb gehad. Aan die tijden ga ik dus niet zitten morrelen.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • gezin 2012 aan jongen 18

    Je bent 18 dus wel volwassen. Wat vind je zelf ga ook wel uit maar ben vaak om 2 uur of half 3 thuis want vooral zaterdags gaan de meeste disco's of bars om 10 uur of later open. Maar mijn ouders weten wel waar ik ben,met wie,en hoe laat ik ongeveer thuis kom.

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • re: gezin in 2012

    Dat neemt niet weg dat ik om half 10 doordeweeks naar bed moet. Uit in het weekend is nog altijd toestemming voor nodig waar ze over het algemeen geen bezwaar tegen hebben mits ik uiterlijk 1 uur thuis ben. Kom ik wat dat betreft te laat dan is het het volgend weekend in ieder geval geen uitgaan voor me.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • gezin 2012

    Bij ons thuis ook zo en goede begeleiding noem ik dit.

    16 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten