Skip to content
1 reacties
664 weergaves

Ruzie over het huishouden

Mijn ouders en ik hebben vaak irritaties over het huishouden en dat begin ik steeds vervelender te vinden. Een normaal gesprek kunnen we er niet over voeren. Ik woon namelijk thuis, studeer (op dit moment thuis) en werk (ook in deze tijd gaat mijn werk door). Wij hebben nooit vaste taken gehad, maar mijn ouders gaan ervan uit dat zowel ik als mijn zussen zelf nadenken over wat er gedaan moet worden en dat oppakken en dat wij helpen als zij dat vragen. Ik vind dat niet meer dan normaal en doe dat ook gewoon, maar er is wel een probleem. Als mijn ouders mij vragen iets te doen is dat heel vaak vlak voor ik naar mijn werk, een (online) les of hiervoor een andere afspraak heb. Het moet dan ook meteen. Ik kan niet zeggen dat ik het later doe omdat er nu een andere verplichting is. Ik heb een onwijze hekel aan te laat zijn en loop op die momenten vaak enorm te stressen. Voor de crisis kwam ik hierdoor weleens te laat op mijn opleiding, sport of een afspraak met vrienden. Dat vind ik altijd heel erg. Ook moet het huishouden op de kleinste details zoals mijn ouders dat willen. Ik zet trek bijvoorbeeld eerst de stekker eruit als ik de stofzuiger uitzet en doe dan de knop op uit, maar volgens hen moet dat andersom en daar kunnen ze een heel punt van maken. Als ik de keuken schoonmaak en met een spons het aanrecht afneemt worden ze geïrriteerd en vinden ze dat het met een doekje moet. Ik vind het echt niet erg dingen te doen in het huishouden, maar de manier waarop het gaat vind ik vaak erg vervelend. Wat vinden jullie hiervan?

18 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Het is normaal dat als zij je vragen iets te doen dat je dat dan doet. Maar net zoals dat jij van hun niet verwacht dat ze de wasmachine 2 minuten voor vertrek naar hun werk aanzetten moeten zij bij jou ook niet verwachten dat jij al je afspraken verzet voor het huishouden.

    Jij bent 18 en dus volwassen bij wet. En ga er even vanuit ook in gedrag. Dan moeten ze jouw afspraken ook accepteren.

    Ik zie 2 oplossingen voor dit probleem:
    1. Ze accepteren je afspraken en vragen het of op tijd of jij mag met een tegen bod komen wanneer je het gaat doen,
    2. Of er wordt een schema gemaakt aan het begin van de week zodat iedereen weet op welke dag iets moet gebeuren zodat je het kunt plannen. is wel kinderachtig maar als je ouders het niet flexibel kunnen is dat niet anders.


    En daarnaast gewoon de dingen op jouw manier doen. Als zij het op hun manier gedaan willen hebben dan moeten ze het maar zelf doen. Zolang jou manier niet zorgt voor schade zie ik geen problemen.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten