Skip to content
4 reacties
848 weergaves

ouders hebben vaak commentaar op hoe ik er uit zie

Mijn ouders hebben vaak commentaar op hoe ik er uit zie (ik woon nog thuis). het kan gaan om de kleinste dingen. Als ik mijn nagels lak dan vinden mijn moeder de kleur niet staan, als ik naar vrienden ga (doe ik nu niet meer door corona) en snel een spijkerbrok en een shirt heb aangetrokken krijg ik te horen dat ik beter iets leuks aan kan trekken en als ik een staartje in mijn haar maak om te sporten krijg ik te horen dat ik op die manier voor lul loop en dat ik het beter eruit kan halen. Ze zeggen dat ze niet willen dat hun dochter voor gek loopt, maar ik heb niet het idee dat ik dat doe met de dingen waar zij commentaar op hebben. Ik erger me rot. Ik vindt dat het uiterlijk overdreven belangrijk gemaakt wordt, maar het maakt me ook vaak onzeker en geeft me het idee dat ik niet goed genoeg ben als ik me niet tot in de puntjes verzorg en voortdurend op mijn uiterlijk let. Verder zijn mijn ouders super aardig en ze bedoelen het vast niet slecht. Maar vinden jullie dit normaal? Overdrijven mijn ouders of is het normaal dat zij zich op deze manier bemoeien met hoe ik eruit zie?

19 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik vind dat je ouders te ver gaan. Je bent 19, zoals je beschrijft is het heel normaal hoe jij je kleedt en opmaakt, en dan vind ik opmerkingen die jou onzeker maken niet kunnen. Als je er continu als een sloerie bij zou lopen in ordinaire blote kleding was het een ander verhaal geweest (en zelfs dan had je het uiteindelijk zelf moeten weten), maar dat lijkt niet zo te zijn.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Doe wat goed voelt ❤️

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het wel normaal dat je ouders zoveel commentaar willen geven. Want als je van iemand houdt wil je diegene op alle manieren beschermen. Ik ken de vorm van liefde voor een kind nog niet aangezien ik nog geen kinderen heb zoals de meeste hier maar kan mij best voorstellen dat die liefde erg groot is en dat je ouders dus deze opmerkingen maken om je te helpen.

    Wat niet normaal is dat ze het commentaar uitspreken want dat je er onzeker van wordt snap ik wel. En uiterlijk is niet belangrijk en hiermee leer je je kinderen eigenlijk dat het wel belangrijk is wat geheel de foute les is.

    Wat jij moet doen is een gesprek met je ouders aangaan waarin je zegt dat je het begrijpt dat ze je proberen te beschermen maar dat je op je 19de wel oud genoeg bent om je eigen keuzes te maken. En dat jij gewoon iets minder om je uiterlijk geeft of op een andere manier dan je ouders. En dat je het fijn zou vinden als ze dat respecteren door je gewoon te laten kleden hoe jij je er prettig bij voelt. Zodat jij je niet de hele tijd zo onzeker hoeft te voelen hoe je gekleed gaat.

    En trek vooral aan wat je zelf prettig vind. Houden ze niet op aangezien ze het te moeilijk vinden denk dan gewoon ze bedoelen het goed en trek je er niks van aan hoe moeilijk het ook kan zijn.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind een staart in tijdens het sporten en een spijkerbroek met een shirt heel normaal!! Het is niet normaal dat je ouders daar zoveel commentaar op leveren.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten