Skip to content
1 reacties
410 weergaves

Ik wil weg uit huis

Hallo ik ben een meisje van 16 en wil niet meer thuis wonen en geen contact hebben met mijn ouders ik ben al inmiddels een jaar depressief wat ook hun schuld is en ik heb in dat jaar iets meegemaakt waar mijn ouders mij.niet geloofden en ik er alleen voor stond wat mij nog steeds dwars zit en mijn band met mijn ouders wordt steeds slechter en ik had al eerder geen goede band met ze wat kan ik hiermee doen? Ik wil echt graag uit huis maar dar zouden ze ook verschrikkelijk vinden en mijn familie ook maar ik wil echt graag uit huis wat kan ik hieraan doen??

16 jaar
6 jaren geleden

1 Reacties

  • Wat zwaar voor je. Je zou hier eens over kunnen praten met iemand anders die je vertrouwt, misschien een ander familielid of een docent op school. Krijg je hulp voor je depressie? Dat kan ik je ook erg aanbevelen.

    Ik weet niet hoe lang je nog op school zit, maar na je eindexamen kun je gaan studeren en op kamers gaan (en dan lenen om je huur te betalen). Ik heb dat zelf gedaan toen ik zeventien was. Als je echt eerder weg wilt, kun je misschien vragen of je een tijdje bij een goede vriend(in) of een ander lid van je familie kunt gaan wonen? Als je ouders je trouwens verwaarlozen of zelfs lichamelijk mishandelen, kun je ook Veilig Thuis inschakelen om te helpen met je thuissituatie.

    Heel veel sterkte, en laat het me maar weten als ik nog ergens mee kan helpen.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten