Skip to content
27 reacties
11056 weergaves

Elkaar naakt zien

Zien jullie elkaar naakt thuis, ik zie iedereen naakt maar mij mogen ze niet naakt zien

16 jaar
8 jaren geleden

27 Reacties

  • Oke een raar gevoel is misschien niet de beste beschrijving. Het voelt meer alsof ik een deel van mijn jeugd vrijheid heb gemist of zo. Niet dat dit nu nog uit maakt, ik woon namelijk niet meer bij mijn ouders. Toch zit er iets van een gevoel dat ik iets gemist heb in mijn opvoeding als ik iedereen hier zo vrij hoor praten over naaktheid.
    Ik zit er verder niet mee hoor, bedankt voor je reactie jongen van 22.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 21, je hoeft je echt niet raar te voelen. In veel gezinnen was dat zo, vaak vanwege het geloof dan wel de preutsheid waarmee je moeder (en/of vader) waren opgevoed.
    Ik heb daar verhalen over gehoord van mijn eigen ouders en die waren met de door henzelf vrijgevochten opvoeding modern in hun opvattingen en waren ook al naturist en toen ook bij zo'n vereniging aangesloten. Wij (m'n 2 zussen en ik) zijn dus op dat gebied erg vrij opgevoed en lopen bijna altijd in ons blootje thuis maar dat is dus echt niet overal zo dus weg met dat 'rare' gevoel!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Het grootste deel van de reacties hier meld dat het normaal is binnen de familie. Bij mij is dat nooit zo geweest en ik weet eigenlijk niet waarom. Wij hebben thuis altijd maar 1 douche gehad voor het gezin maar omkleden ging altijd met de deur op slot. Ik kan mij de laatste keer dat ik een familielid of een familielid mij naakt heeft gezien niet herinneren maar dit was in ieder geval ver voor de pubertijd. Nu voel ik mij raar.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons zien we elkaar eigenlijk nooit meer naakt. Niet omdat we zo preuts zijn maar het gebeurd gewoon nooit. Tot ik een jaar of 10 was gingen mijn 2 jaar oudere broer en ik wel altijd samen onder de douche maar daar zijn we ook eigenlijk vanzelf mee gestopt. Geen idee waarom.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Loop gewoon naakt naar de douche zie ook mijn zus van 17 naakt zusje van 12 niet.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zie mijn ouders en broer naakt en zij mij ook.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom mag je vader je niet naakt zien? Beetje vreemde kronkel? Zie jij je vader wel naakt? Is heel gewoon net als je broertje een mannetje, niks vreemd of alien lijkt mij. Mijn zus van 19 ziet mij en ik haar ook naakt. Heel gewoon bij ons.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zie iedereen in huis naakt. Mijn moeder en broertje mij ook maar mijn vader mag mij echt niet naakt zien!

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • bloot taboe lijkt me zeer ongemakkelijk.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk je dan ook meer naar elkaar? Ik kan me er niets bij voorstellen omdat bloot bij ons thuis juist ongewoon is

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn hele familie van moeders kant is nudist. Dus is bloot heel normaal. Piemels, kutjes en kontjes ook. En als je ouder wordt is het normaal dat je lichaam reageert op prikkels. Het is aan je zelf hoe je er mee omgaat.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • de verpreutsing is een heel slechte zaak. het is triest dat men zich schaamteloos schaamt voor het eigen lichaam met alle bijkomende toestanden. Ik las ergens dat in de VS onder natiristisch opgegroeide tieners 75 % minder ongewenste tienerzwangerschappen voorkwam. Dat geeft toch te denken.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Bedankt j12. Helaas komt dit te vaak voor. Nederland is wat naakt betreft behoorlijk aan het 'verpreutsen' onder invloed van o.a. bepaalde stromingen die in het verleden ontbraken en wij lopen er nog gewoon in mee ook!!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Helemaal met je eens j21

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Wij (m'n 2 zussen en pa + ma) zijn naturistisch opgevoed dus iedereen ziet elkaar hier heel vaak naakt. Waarom vind de jongen van 16 het jammer als ze zijn stijve zien? Is toch een normale reactie en je zou bv. ook juist er trots op kunnen zijn. Mij mag iedereen naakt zien, met of zonder stijve, wat maakt het uit?!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • boeit me echt niet, ze kijken maar als ik bloot wil lopen naar de badkamer. haha geeft echt niet. ze zijn familie toch.

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • Wij zijn thuis naturistisch opgevoed, dus zien elkaar bijna elke dag bloot

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Zeggen pa mag ik vandaag aleen in bad want de vorige keer vond ik het niet zo fijn wat je bij mijn schoon maakte dat wil ik liever zelf doen??

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • soms ga ik hardlopen met mijn pa in de bossen en als we thuiskomen gaan we ook samen douchen en zepen we elkaars rug in maar een maand geleden waren we aan het dollen en toen ging hij mij helemaal inzepen als een klein kind en ik kreeg toen een hele harde plasser maar hij zei dan kan ik hem beter schoonmaken. eigenlijk wil ik dat niet meer de volgende keren . hoe moet ik dat duidelijk maken .

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • mijn ouders en zus zien mij naakt op het naturistenstrand en in de sauna en ik zie hun ook naakt en ik krijg wel eens een stijve want ik vind mijn zus best mooi .jammer dat ze dan kunnen zien dat ik opgewonden ben.

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten