Skip to content
5 reacties
693 weergaves

strenge ouders

mijn vader is heel streng. ik heb net mijn eerste vriendje van een maand. en alles gaat super goed. maar na 1 zuigzoen in mijn nek is mijn vader vandaag helemaal gaan flippen, moest ik het met hem uitmaken (wat ik dus absoluut niet doe) en hij heeft mijn telefoon afgepakt. ik wil al een tijdje het huis uit maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen zonder dat mijn ouders achter mij, of mijn vriend aan komen. Mijn moeder die staat in deze situatie's altijd aan zijn kant. en ik kan zelf geen kant op. ik mag mijn vriend niet meer zien, ik word nu dus gecrontroleerd. en ik word de hele tijd als een klein kind behandeld. is er een mogelijkheid om zo snel mogelijk het huis uit te gaan? ik kan niet meer wachten tot mijn 18e. want ik ben de ruzies thuis zat, en ik wil mijn vriend niet kwijtraken.

17 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • Paranoïde worden door een zuigzoen op je dochter door haar vriendje. Ik heb stuk of 7 zuigzoenen van mn vriendje en me ma vind het alleen maar geinig! Je moet ook humor erin vinden of ga anders naar zijn werk en dat zuigzoen onderwerp op qua zijn gedrag in de groep gooien bij zn vrienden, die verklaren hem meteen voor gek hihi

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • je bent 18. dus je mag je ook inschrijven bij de woningbouw en zo snel mogelijk op jezelf gaan wonen. hoe lastig je ouders dat ook vinden je bent nu volwassen. en anders kan je ook nog altijd bij een van je vrienden crashen. uit mijn ervaring weet ik dat praten met je ouders geen oplossing is, omdat ze vinden dat je het kind bent en dat je altijd ongelijk hebt. je moet volgens hun regels leven zolang je onder hun dak woont. dan is de enige oplossing nog om het huis uit te gaan. veel suc6 meid. mijn oplossing met mijn vriend is, alles stiekem doen. misschien niet slim, maar als dat mijn enige kans is op geluk, dan neem ik die

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • ja ik heb ook ouders die me niet kunnen loslaten
    ziem maar ik heb het probleem dat mijn moeder mij niet kunnen loslaten. Ik mag bijvoorbeeld niet zelfstandig op vakantie met vrienden van haar (dat vind ze eng) Ook mag ik niet zelf weten wanneer ik naar bed ga. Ze let de hele tijd op mij, overal waar ik ook ben en wat ik ook doe. Dat frustreert me! Ik heb zelfs een internetslot na 10 uur 's avonds en als ik te laat naar bed ga, dan vervroegen ze het met een uur. Ik heb pdd-nos en ik vraag mij af het daardoor komt dat mijn moeder doet of ik 10 ben en mij niet serieus neemt als een 18 jarige!!!! Ik word er helemaal gek van, vooral als ik zie wat andere van mijn leeftijd allemaal mogen. Wat vinden jullie ervan? hebben jullie tips of herkennen jullie dit? Het is voor mij vervelend, maar helemaal voor mijn vrienden, want door al deze regels staat mijn vriendschappen ook onder druk.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • dat heb ik dus al geprobeerd, en mijn vriend is ook al bij mij thuis geweest om ze proberen te overtuigen, maar dat liep op ruzie uit en nu mag ik hem nooit meer zien of spreken. ik ben er echt kapot van. op mezelf wonen klinkt nu beter dan ooit, maar mijn ouders willen me niet laten gaan tot ik klaar ben met school. misschien is het verstandig om de relatie stiekem door te zetten zonder dat mijn ouders het weten. en zodra ik helemaal klaar ben met school ga ik samen met mijn vriend wonen. ik weet zelf nog niet wat ik ga doen, maar dat is in ieder geval mijn gedachte.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Heee!

    Wat rot voor je! Toch kan ik enigszins begrijpen dat je vader schrikt wanneer zijn kleine lieve meid ineens met een zuigzoen thuis komt. Natuurlijk hoeft hij niet zo overdreven te reageren, door je te controleren en je telefoon af te pakken. Is het misschien een idee dat je er met je vader en moeder op een normale manier over probeert te praten? Dat je aangeeft; pap en mam, ik wil er met jullie over praten, maar zonder ruzie, geschreeuw en als gelijkwaardige mensen... Misschien dat dat werkt? Om de kans te vergroten dat het zal werken, kan je misschien afspreken dat je geen zuigzoenen meer laat zetten?

    Mocht dit allemaal nou niet werken, want dat kan ik natuurlijk niet weten, dan kan je natuurlijk altijd op zoek naar een kamer. Er zijn zat projecten waar jongeren op kamers kunnen, wellicht onder begeleiding maar eh je bent dan wel het huis uit! Toch denk ik dat je er misschien beter over kan praten met je ouders, want misschien kan het allemaal wel opgelost worden wanneer er normaal met elkaar gepraat wordt?

    Succes meid!!

    20 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten