Skip to content
790 reacties
8002 weergaves

harde hand soms.

Modern gezin,2 zussen,alles bespreekbaar,maar in 1 ding is pa klassiek en met name voor mij als jongen vind hij soms een harde hand acceptabel,niet voor meisjes,maar voor mij betekent het dus dat ik soms,niet vaak,een echte klassieke billentraktatie krijg,zoals hij het omschrijft. Volgens mij ben ik de enigste nog in deze tijd.

17 jaar
12 jaren geleden

790 Reacties

  • jongen van 18   tja.Ik heb je bericht gelezen en nog een keer!!.Ik ben 14 en kan niet langer de tuchtiging accepteren!Het verzet groeit.Zal dat pak slaag van de ouderling,niwt snwl vergeten.Wat ontzettend vernederend.Ik wil dit niet meer langer.Zou zo graag mijn hart willln luchten.Mijn vriendje weet van niks.e ik zou het hem zo graag vertellen!Ga praten met mijn huisarts en ga praten met deschooldekaan.Dat lijkt mij goed.Vind jij het gek dat ik dat pak voor mijn blote billen van de ouderling absurd vond (en hèèl pijnlijk,tè).Wat akelig voor jou,die tuchtiging.   groetjes jos

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 14 hier en laatste reactie, zelf ben ik 18 en volwassen,dat maakt het voor mij makkelijker om eigen keuze's te maken,wat ik ook doe,kappen met het geloof dat me op gedrongen is,maar geef niemand de schuld,ook mijn ouders niet,zelf zijn ze slachtoffer,al zien ze dit zelf niet. Dan ik geloof nog steeds en misschien in de toekomst samen met mijn vriendin die er nu ook zo over denkt,overgaan naar een reguliere kerk die mensen vrij laat zonder allerlei verplichtingen en zelf bedachte regels.Voor jou ligt het wat moeilijker,maar praat met volwassenen en mensen die buiten jullie kerk staan. Bel eens de kindertelefoon,praat met je vriend. Wil je niet opjutten tegen je ouders maar als je zelf denkt,dit wil ik niet, maak dit duidelijk op een verantwoorde manier zonder ruzie,blijf kalm. Heb ook tegen mijn ouders gezegd dat ze in feitte de wet overtreden,slaan is immers verboden, ja maar,,,ja zeg ik dan,jullie zeggen zelf vanuit de bijbel de overheid gehoorzamen,dus dan ook dit. Zelfs mijn moeder voel ik is het ergens met me eens,maar als vrouw heeft ze geleerd haar hele leven lang al onderdanig te zijn aan haar man die hoofd van het gezin is,kan nog wel even door gaan,jammer dat een paar teksten uit de bijbel die denk ik heel anders bedoeld zijn zo door een stel conservatieve lui zo uitgelegd worden dat ze macht uit kunnen oefenen in een geloof geregeerd door angst en dit kan nooit de bedoeling zijn,hiervan wil ik vrij zijn,maar als je het echt wilt dan lukt het wel,veel sterkte en succes en nogmaals doe het niet alleen,praat met anderen en zoek hulp,desnoods met iemand uit een ander geloof,een pastoraal werker bij voorbeeld,die kunnen je helpen.Maar reageer nu niet weer,heb mijn advies gegeven en niets meer toe te voegen, maar begrijp je wel.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ge ,jullie zeggen je, voor die jongen 18 is het makkelijker omdat hij den volwassen leeftijd heeft bereikt,voor jou toch moeilijker maar niet zo dat ge denkt het kan niet. Verstandig dat daarom je gesprekken wilt hebben met deskundigen zoals den arts en mentor. Je beste vriend mag dan een jaar jonger zijn maar geen reden om niet met hem te praten. Je zit volgens mij op een andere topic. Beetje verwarrend soms maar wil je wel advies geven als ge wilt,ben iets ouder. Ook te maken met slaag soms maar niet extreem ,gaat op een soepele manier ,daarbij sta ik niet alleen,en heb er niet zo'n moeite mee. De nonkel is wel modern,niet gebonden aan de strikte regels en denken van een kerk die zo ouderwets is.Dat ge van zoiets afstand wil doen begrijpelijk,maar wil u niet op jutten tegen uw ouders,ge moet zelf den beslissing nemen,hoor ik spoedig van u.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • reactie aan jongen van 17.   Toch fijn om te lezen dat òòk jij,niet graag bij een reformatorische gelooofsgemeenschap zou willen behoren,die tuchtihing programmert!Vvoor het tuchigen zijn,Ik heb het helemaal gehad met onze kerk.   Zie wellicht op tegen de gevolgen van mijn beslissing,ik woon er wèl!Zal een pittige tijd worden,Ik accepteer de tuchtiging/het pak slaag niet meer.Ja natuurlijk wil ik advies.want ik ben er heel stelllig in,ik ben 14 jaar,en te oud voor een pak slaag op mijn slipje.De gesprekken met de huisats(dindsdag) en met mijn mentor (ik hoop echt zo spoedig mogelijk),zijn het begin.Zie een beetje op tegen de spaning die er kan komen,door mijn houding,weigering nog slaag te krijgen.Wil daar wel graag steun bij van'n oudere jongen(jij?.Absurd,het is bij de wet verboden,is strafbaar!Weet ook nog niet naar welke kerk/dienst ik wel wil.Ik vind het een goed besluit en maakt me ook wat zekerder.Hoewel ik nog onzeker voel.Mijn beste vriendje is een jaar jonger,ook met hem zou ik er over willen kletsen,We kennen elkaar al zo lang!Maar hoe begin ik zo'n babbal ? Hoe pak ik dat aan! groetjes J

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ge wilt dat ik meer vertel,nu mijn opvoeding ligt bij een nonkel,mijn papa heeft me nooit geslagen maar hij is vroeger op den kostschool geweest,den hele familie eigenlijk maar alleen de knapen.Mijn papa is veel ouder dan mijn moeder,had mijn opa kunnen zijn.Ik ben vaker bij den nonkel dan thuis,maar den nonkel zijn zoon is mijn beste vriend en hij krijgt soms slaag maar heeft er geen moeite mee. Veel jongens in dezen streek ondergaan dit,en papa zegt dat hij me zo behandelen moet als den eigen zoon.Maar ge hebt gelijk,het is geen sfeer van strengheid in het geloof,totaal niet.Jongen 14 zou ook niet graag bij zo'n kerk horen die den spreuk hanteerd, al ken ik het oude testament niet,maar wilt ge advies,dan krijgt ge raad en als ge iets weten wilt,dan vraag maar.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 14 dat je er met je mentor en de huisarts over wilt praten.En waarom zou ke er niet met je beste vriend over praten,steun is altijd welkom toch. Die jongen van 17 heeft gelijk als je 18 bent dan ben je voor de wet volwassen en hoef je het niet meer te pikken. Maar bij sommigen zit het zo diep dat ze alles aannemen en accepteren. Mijn vriendin en ik hebben besloten om te stoppen,al vinden onze ouders het erg,zij vinden dat de wereld ons verleid heeft.Nu,we komen voor ons zelf op en willen geen leven in een secte,zo zie ik het nu. Blijven wel geloven ,maar niet op deze manier. Las dat die jongen van 17 het ook nog krijgt, mailen daar is deze site niet voor,maar hoop dat jongen 17 ook nog eens reageert en wat meer verteld.Dan hou ons op de hoogte,kijk een rectie geven mag best op deze site,alleen moet het niet te veel worden,dat alleen maar 2 personen aan het mailen zijn.succes.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • reacie op laatste bericht jongen van 18   Het kan geen conversatie zijn daar heb je gelijk in.Toch nog èèn bericht, en hoop daar nog bericht te mogen ontvangen.Ik ga naar onze huisarts èn als ik durf zo snel mogelijk een gesprek met m'n mentor op school.Ik zou het`òòk het liefst tegen mijn beste vriengje willen vertellen.we kletsen heel veel.en spelen vaak samnen.!mar volgende week afsppaak met huisarts,en m'n mentor zo spoedig mogelijk spreken Ik hunker daarna.Heb het helemaal gehad met onze reformatorische geloofs gemeenschap.Sna nu,dat je het nog kortgeleden hebt gehad.Het is goed met die spreuken, en de zo gesloten geloofsgemeen schap.Ik wil mij breder orienteren,dan enkel dat enge wereldje.Ik hoop dat jij snapt hoe, vernederend het was om bij de ouderling over de knie te moeten,en 'n fkink pak voor m'n blote gaf!Krijg dat moeilijk uit mijn hoofd.Ik denk dat jij het niet langer nòg over de knie krijgt.Ik hààt het.Ik vind dat gewoon niet mèèr kunnen en ik vond het fijn berichten te krijgen. groetjes J  

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ge krijgt het niet voor niets jongen van 14, onze kerk hanteerd geen spreuken maar de familie wel. Allemaal vroeger of de jongens dan op den kostschool gezeten,en brengen dit over op hun zoons,maar heb er niet zo'n moeite mee dat oncle me weleens geeft,jij zit er wel mee,jongen 18 kan stoppen,meermalige jaren heeft hij.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 14 heb je reactie's gelezen, inderdaad speelt spreuken bij sommige conservatieve geloven een grote rol, vaak gestimuleerd door de bestuursleden van zo'n kerk of secte zoals het ook weleens genoemd wordt als het niet regulier ingeschreven of bekend is.   Zelf van jongs of aan zo'n opvoeding gehad,mijn vader was niet zo'n harde, maar er werd gewoon controle gehouden van de bestuurders,die je soms vroegen er naar. Sommige ouders gaven zelfs weleens de bestuurders toestemming om hun kids te straffen.De laatste tijd zat ik op een jongelingen club, die geleid werd door een oudere broer van mijn vriend. Hij geloofde heilig in de tucht,zelf werden ze thuis ook zo opgevoed,naar aanleiding van spreuken die ze serieus namen en ook hanteerden,kortom het gewone ouderwetse pak slaag op de billen. Alleen mijn vriend en meer jongens vonden dit gewoon,geloofden in de heilzame werking hier van,maar geloof ook wel dat zich niet erg durfden te verzetten, wat ik wel deed dus.   De ouderling kwam hier thuis met mijn ouders over praten maar ik hield voet bij stuk. Wel moest mmijn vriendin het uitmaken van haar ouders, mijn vrienden mochten niet langer met me omgaan. Inmiddels terug bij mijn vriendin die ook wil stoppen met dit geloof,die teveel macht op ons uitoefend, ook financieel,voor niets werken voor hun om je bijdrage te leveren aan de stichting,maar wil hier niet te veel op ingaan. Ben dus nog even terug gegaan en dacht even ze hebben gelijk,kon er niet meer tegen dat ik me verzette, maar wil nu vrij zijn,en weet dat het me lukt,samen met mijn vriendin.Echt mailen op deze site mag niet,lees de huisregels, het mag geen conservatie tussen 2 personen worden,maar bel eens de kinder telefoon,heb je géén leraar met wie je kunt praten,het laatste pak slaag dat ik heb gehad was dus van die oudere broer van mijn vriend en een ouderling als boetedoening,heb je nog vragen of wil je iets kwijt dan kan dat altijd,je zit in de pubertijd, maar geef je gelijk als je zegt dat het vervelend vind dat je ook zo;n opvoeding krijgt.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • dag jongeb van 18,   Ik ben die jongen van 14,die jouw 'n paar mails heeft gestuurd(Jbwen jongen van 14 die nog zèèr regemtig voor m'n broek krijg)of eigenlijk voor m'n onderbroek,krijg het nooit op m'n blote),jij bet vier jaaar ouder en hebt een vriendin.Ik durf het je niet te vragen,maar wanneer was jouw laatste tuchtign/pak slaaag)Ik heb het eeen week geleden voor het laatst gehad,ik krijg geregels een tuchtiginf,conform speuken.Ja indedaad,het geloof heeft een grote stempel gedrukt op ons geznsleven(heb nog1 jonger broertje.k hoop dat je met mij wilt mailen,ben heel onzeker. groetjes J.  

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • 18 op de eerste plaats,ben ik oprecht blij, dat mijn mails mij zij vergeven.daar ben ik oprecht blij om,alle drie de mqals zijn van mij,omdat ik mij oprecht schaamde,en conform mijn geloof,en ik blij met je mail ben.Ik ben nog maar 14,en zit momenteel met het geloof,en met name spreueken, enorm met mezelf overhoop(zie topic gellof en slaag,jongen 14,lig overhoop met het geloof,de reformatorische gellofdgemenschap.Ik zit zo met mezelf overrhoop, dat ik ageer tegen de tuchtigngen, die papa mij geeft.Ik heb hierbij,als jij dat òòk wilt.wat steun en hulp nodig,Ben ik aan het puberen,òf heeft mijn gevoel gelijk.de correctier vaan d eouderling,vond ik hèèl erg,ik kreeg 'n tuchtiging,op m'n blote bibs.Ik vond dat vrreseljk,en heb er daarna met pap en mam over gesproken.papa heeft met de ouderling gesproken,en hem toch bedankt voor de zorg over mij(???),maar sprak af,dat de pakken slaag,door papa,gegeven worden.Mijn probleem herken ik òòk in jou reactie.Heb tch vèèl problemen met spreuken en de tuchigingen die ik daarvcor krijg.Lees maar bij geloof èn slaag,daar ageer ik tegen m'n pakken slaag.Ik wil graag met jou mailen,als dat wat jou beterft ook goed is.Ik ben nog maar 14,dus ik vindt de schaamte òòk niet fijn.vindt de pakken slaag (tuchtigingen)afschuwelijkOp gelof en slaag,heb ik gezegd,het helemaal gehad te hebben met het geloof,Ik heb tuchtigingen(pak voor mijn broek(=onderbroek)gekregen,die ik snapte en accepteerde.Ik ben niet zo goed, in het uitlegen,Snap je mij?Wil jij met mij verder mailen?Jij kunt het vindt ik beter verwoorden!Krijg jij eigenlijk een waarschuwing voordat jij door je vader geslagen wordt?Bidden jullie òòk daarna ?Ik wel.Wil jij,het mij soms uitleggen? Met vriendelike groet, J.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • jongen 18   fijn voor jou,dat jij met je vriendin kunt overleggen!   harelijkke groet   J

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Excuus niet nodig jongen 14, begrijp wel dat je het vreemd vond en raar,en eigenlijk is het ook niet normaal dat een geloof je zo in hun macht heeft. Ben een halfjaar gestopt,mijn vriendin moest het tegen haar zijn uitmaken met mij. Ben voor enkele weken weer terug gekeerd,maar zij was het ergens al met mij eens, dat ik toen stopte,sta onder toezicht momenteel door een ouderling,maar gek, heb me over laten halen weer omdat ik buiten alles stond,maar mijn vriendin is inmiddels weer aan en ik besluiten te stoppen,hoe erg haar en mijn ouders het ook vinden,als we naar een kerk willen dan een reguliere kerk en niet een geloof die zelfs het gezinsleven bepaald. Dan die andere jongen jij bent met spreuken op gevoed,ik ook, daarbij vind ik het helemaal niet verwonderlijk dat een ouderling jou gecorrigeerd hebt zoals je zegt, heb dit ook mee gemaakt,maar heb er met mijn vriendin over gehad en ze is het met me eens dat we dit niet weer laten gebeuren,zij en ik hebben echt besloten om uit dit geloof te stappen, zelfs internet zoals deze jongerenpagina is voor hun verboden,maar ik bepaal nu zelf wat ik wil.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • jongen 18.   mijn excuses voor de toon van mijn mails.Is een van mijn zwakke kanten groetjes J

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • hoi jongen van 16   Ik denk dat ik het begrijp.Ik ben lid van een reformatorische geloofsgemeenschap..Speuken zijn belangrijk in mijn opvoedding.ik ben 14,en krijg nog voor m'n broek,ik schaam me dat ik over de knie moet, 1 x per 8 weken,(met soms een slechte week).Ik ben nu 14, en hoopp het op mijn 18e niet mèèr te ktijgen.Ben èèn keer door de ouderling gecorrigeerd.Eigenlijk wqs het òòk angst,dat ik het op mijn 18e nog kan krijgen.Soms zo moelijk uit te leggen, en wil er over praten   groetjes J

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 14 je snapt het niet. Om er bij te horen, weet je mijn ouders behoren tot een strenge geloofsgemeenschap die de bijbel letterlijk neemt, dit bepaalt de invloed. Wil er niet teveel op ingaan, zelfs hier op deze site reageren is in strijd met hun wetten en regels, mijn vrienden zitten nooit op jongeren pagina;s ,snap je, teveel wereldse invloed, dus dat is de reden dat ik deze conservatieve opvoeding krijg.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ho ho,ik ben 14, èn krijg nog heel af en toe, 'n pak voor mijn broek,ik krijg nooit voor m'n blote,mag altijd m'n onderbroek aanhouden.Ga jij overstag,neem je pakken slaag op je 18e,Gèèn gevoel van eigenwaarde?Geen gevoel van schamme?Ik benijd je niet!Ik zou anders zijn gaan leven,en vind het zèèr bedenkelijk dat een jongen van 18,nog voor z'n kont krijgt,zoals ik,Ik ben nog maar 14.maar vindt het maar een gek verhaal,18 jaar,om er bij te horen.Je had allang moeten leren anders je rustig te voelen,Ik leer b.v.steds meer met pa pen mam te praten.Snap je echt niet,.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Begrijp je wel jongen 14,ook als je zegt kom voor jezelf op. Heb ik gedaan,ben een hele tijd niet naar de kerk geweest,met resultaat,vrienden ontweken me, mijn ouders paniek, mijn vriendin maakte het uit want haar ouders waren ineens tegen. Ja en dan denk je hebben ze toch gelijk,gaf veel onrust,mist toch die vrienden,en ben weer overstag gegaan. Maar als je zelf niet zo opgevoed bent zoals jij ook denk ik ,dan is het moeilijk te begrijpen. Klinkt gek maar voel me wel een stuk rustiger nu,maar zal denk ik als ik zelf kinderen had ze toch anders opvoeden,vrijer,en dat zegt mijn ex vriendin ook. Maar begrijp je wel als je het niet begrijpt,en bedankt voor je advies.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • *jongen 18
    Snap niet dat jij dat allemaal logish vindt.Ik al een poos niet.Je bent 18,gèèn tien jaar meer.Dan is nog een tuchtiging/pak slaag gek.Kom voor jezelf op!!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 18 soort hersenspoeling van volledige onderwerping.En je vind dit normaal maar is het niet.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten