Skip to content
1 reacties
344 weergaves

Ik weet niet of ik ben aangerand

 Ik werk in de horeca en ik ga veel om met mijn collega's na werk. Met 1 collega ben ik een keer naar bed geweest ongeveer 6 maanden voor het incident. We zaten met nog een paar collega's bij 1 van ons thuis en ik merkte dat de desbetreffende collega best wel aangeschoten was, en hij wilde sex. Hij maakte steeds opmerkingen naar mij toe en ik hield het een beetje af, hij scharrelde op dat moment met een vriendin van mij en ik wilde absoluut niks met hem doen, maar hij bleef opmerkingen maken en op een gegeven moment maakte hij steeds mijn broek open en probeerde hij mijn shirt uit te doen en ik maakte mijn broek dicht en zei enigszins lacherig dat ik er niet van gediend was. toen slaagde hij er weer in om zijn hand in mijn broek te krijgen en hij was binnen met twee vingers aan elke kant, en ik vroeg of hij gek was geworden en probeerde zijn hand weg te duwen maar hij liet het gewoon zitten, hij zei dat als ik hem een kusje gaf dat hij wel zou stoppen. Dus ik gaf hem een kus op zijn mond en hij werd geirriteerd want hij vroeg waarom ik niet "nat voor hem was" en ik zei dat ik al eerder had gezegd dat ik het niet wilde. Ik vond hem zo vervelend dat ik op bed ben gaan liggen, toen kwam hij ook de kamer in en kwam naast me liggen, hij vroeg of het mocht en ik zei dat het mocht als hij maar niet vervelend deed (hij sliep ook in dat huis en het was niet mijn bed ik kon moeilijk zeggen van niet.) en toen deed hij zijn broek uit en probeerde hij twee keer naar binnen te komen, en ik zei dat ik het echt echt echt niet wilde, dus toen is hij gestopt en is hij weggegaan.   Ik weet niet of dit aanranding is omdat ik het idee heb dat hij het meer als een uitdaging zag en hij zich niet bewust was van het feit dat ik het echt helemaal niet leuk vond, hij heeft wel later zijn excuses aan geboden, maar misschien heb ikzelf niet extreem genoeg gereageerd of hard genoeg nee gezegd waardoor hij dacht dat ik het niet meende, ik weet het echt niet

20 jaar
12 jaren geleden

1 Reacties

  • Ga op je gevoel af

    je voelt je vies, door hoe ver hij bij je ging. Dat is niet raar. Zijn pogingen zijn als aanranding te betitelen, want niet hij, maar jij, jouw gevoel, bepaalt of er van aanranding sprake is. namelijk omdat hij seksueel over je grenzen ging. Maar, veel belangrijker is dat je met weliswaar heel veel moeite uiteindelijk wél je grenzen stelde. Dat ga je een eventuele volgende keer dus eerder, nadrukkelijker, doen. Ook goed is dat hij zijn excuses aanbood, hij wist dus best wat hij deed, werd alleen door zijn lust gedreven. Ik denk dat je hem in feite ook hebt geholpen, al zat hij dan wel al met zijn vingers diep in je slip. Of iets doen met het aangerand zijn (aangifte ofzo) helpt betwijfel ik. Belangrijkste is dat jij ervan leert dat je veel duidelijker je grenzen moet aangeven, dat je mag luisteren naar je gevoel dat het niet prettig is wat je overkomt. Wel stom he, dat jij die grenzen moet stellen, terwijl hij feitelijk wegkomt met zijn gedrag.   Enne, ik hoop dat er positieve sekservaringen tegenover staan al, en dat er nog vele zullen volgen.

    19 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten