Skip to content
6 reacties
132 weergaves

Wat te doen -gaap-

 Ik ben nu al 13 weken zwanger en ik vind het super leuk, want het is altijd mijn droom geweest om moeder te worden. 

Toch zit ik met een probleem. Ik woon nog thuis en ben niet echt een 19 jarige qua uiterlijk en soms ook gedrag. ook vind mijn moeder dat ik het kind niet mag houden wat mijn hart breekt.   ze heeft me helemaal naar een abortus kliniek gebracht om een afsoraak te maken voor een daadwerkelijke zwangerschapsafbreking;    Dus nu ben ik van plan om een soort van weg te lopen van huis om mijn moeder duidelijk te maken dat ik niet wil dat zij voor mij bepaald of ik het nou wel of niet hou. 

xoxo             

19 jaar
12 jaren geleden

6 Reacties

  • dit

    FIOM inschakelen. Maar we zijn ondertussen 3 maand verder, dus ik neem aan dat er ondertussen wel wat gebeurt is, als het verhaal echt is. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • houden

    ik zou het houden wat je moeder ook wil , het is jouw verantwoording dat je het kind goed behandeld , maar dat zul je zelf ook wel snappen. je bent 19 dus je moeder heeft dan meestal nog heel weinig over je te zeggen , is myn mening. xxx

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • volwassen

    Volgens de wet ben je volwassen, want je bent al 18 geweest. Dat betekent dat je zelf mag beslissen of je je kindje wilt houden of niet. Een bekende kreet: "Baas is eigen buik", hoeft niet alleen te betekenen dat je abortus moet plegen, maar het kan ook betekenen dat je je kindje graag wilt houden. Weglopen is geen goede oplossing, wat moet je als er ergens iets misgaat? Je bent zwanger en kwetsbaar, wees dus voorzichtig. Maar je praat alleen over je moeder. Waar is Jouw vader en de vader van jouw toekomstige kindje??

    xx

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • =

    ik zou een goed gesprek houden met je moeder en vertellen waarom je je baby zo graag zou willen houden. en door die ''xoxo'' kom je nog jonger qua geest over.. lol

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    Je bent 19, dus volwassen, dus je beslist het zelf, tenzij je mentaal incapabel bent ofzo. Weglopen van huis en dan een baby krijgen lijkt me nou geen goede beslissing. Trouwens, waar is de vader? Wat vindt hij er van? D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • tegen je wil?

    Doen ze dat bij een meisje van 19 tegen haar wil? Op aanvraag van de moeder?

    23 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten